Jylland Serie 1 Pulje 6

Hobro-sejr over Løgstør sender klubben i Jyllandsserien

Foto: Hobro IK

Hobro IK rykkede i fredags op i JS med sejren på 2-1 i Løgstør.

Der var lagt op til en spændende finale i rækken mellem de to hold, der har præsteret bedst over hele foråret.
Løgstør skulle vinde for at stå med matchbolden i sidste runde, vi skulle vinde for at rykke op på dagen, mens en uafgjort ville give os matchbolden i sidste runde.

Vi startede kampen bedst i medvinden, hvor vi var mest på bolden og hvor vi havde en masse energi i vores presspil. Vi fik dog ikke scoret i vores gode første 25 minutter, og det mere rutinerede Løgstør mandskab arbejdede sig godt ind i kampen. Der kom en del standardsituationer til begge hold, og det lå lidt i kortene, at målet skulle falde efter sådan én. Det blev dog ikke helt tilfældet, for LIF bragte sig foran efter 37 minutter, da Kasper Skak opfatter en bold inde i feltet mellem vores keeper og forsvar. Han når akkurat at snitte bolden, og den ruller kun lige over stregen, 1-0 til Løgstør. En masse tilskuere jublede højlydt og så var vi kun bagud for anden gang i dette forår.

I pausen lød ordren på, at vi skulle fortsætte i samme koncept, troen på egne evner skulle være tydelig, og alle spillere skulle hver især finde 4-5 procent at ligge oveni den store beholder. Og det skete så sandelig. Selvom mange spillere var trætte, småskadede og andet, så blev der gået til strikkerne. Vi lavede en masse ind-/udskiftninger, og det gjorde Løgstør også. Vi rundede vel tilsammen knap 15 udskiftninger på én halvleg.
Begge mandskaber havde flere mulighed mellem 45.-70. min., men alle blev misbrugt. Mathias Betzer og Mathies Skjellerup var tættest på for Hobro IK, men uden den afgørende skarphed.

Den afgørende formationsændring til 2-3-5 var lige om hjørnet, men heldigvis nåede vi ikke det, for det kunne have givet os dødsstødet den anden vej. I 78. minut får vi udlignet. Mathias Dreyer sparker et frispark flot i det korte hjørne. Et super tidspunkt i kampen, men også et perfekt timet tidspunkt for Dreyer og resten af holdet at sparke den ind på set over hele foråret, hvor han har haft flere frisparksmuligheder uden held. 1-1.

Det gav Løgstør en mavepuster kunne vi mærke, og pludselig stod vi nu alligevel med muligheden for at tage sejren. I 2 minutters overtid spiller Betzer til Mathias Damborg i feltet. Damborg tager en berøring til sit højre ben, hvorefter han skyder på mål. Jeg og mange andre ser det nærmest i slow motion. Bolden rettes af af en blå LIF spillere….. Der er spin i bolden…. Den sejler ind i det korte hjørne lige akkurat udenfor LIF keeperens rækkevidde. 2-1 til Hobro IK og en jubelscene uden mage ses ved det ene hjørneflag, hvor omkring 25 spillere, trænere, ledere og tilskuere ligger i en kæmpe bunke.

Vi når dog helt op på 99 spille minutter, hvilket frustrede lidt, men det var fuldt forståeligt med alle de udskiftninger og skader, der var i 2. halvleg.
Da dommeren fløjtede kunne vi ånde lettet op. Målsætningen om oprykning var kommet i hus, hvilket naturligvis skabte store jubelscener, champagnesprøjt og fælles sejrssang.

Jeg vil tro spillerne fester endnu, og det har de også i den grad fortjent. De har præsteret et flot forår, hvor vi har lagt et ekstra lag på efterårets fundamenter.
Vi skal have afviklet vores sidste kamp, og så skal vi på en fortjent sommerferie efter 5 måneders fodbold.

Herefter starter vi op tirsdag i uge 30 med træning. Vi skal skabe os et overblik over hvilke spillere, der stopper pga. uddannelse og flytning, og så skal vi gerne have tilgang af et par spillere for udfordringerne bliver noget større i JS efter sommerferien.