Danmarksserien Pulje 4

Vatanspor-assistent: Vi har manglet vores berygtede hjemmebane

Vatanspor

Hvilken slutplacering fik I og er du tilfreds med den placering, når du ser tilbage på Jeres målsætning?
Vi sluttede på en 7.plads. Vi startede med at ligge helt i top. Vores målsætning var at etablere os i DS. Men da vi lagde så stærkt ud, fik vi andre målsætninger. Men spillerrov, spillere der skulle rejse eller bruge mere tid med familien, kostede vores trup dyrt. Mange gange i løbet af sæsonen, blev vi nulstillet, i forhold til vores trænede gameplan og ønskede spillestil. At ligge i DS er hårdt for en klub som Vatan. Derfor blev vores kamp for overlevelse en realitet, i løbet af den sidste halvsæson. Selvom mange af vores kampe var lige til stregen, så kunne man føle en form for mindreværdskompleks, i slutningen af sæsonen. De andre klubber har klasse faciliteter og setups, som vi misunder. Derfor var det hjertet af klubben, som stod sammen og klarede overlevelsen. Sæsonen tog mange kræfter, fra mange af os. Men vi overlevede og præsterede, da det galt allermest. Set fra oven, sluttede vi, hvor vi startede, tankemæssigt. Men vi fik smagt på sødmen af, at ligge etter. Men 2.division havde været en udryddelse af klubben. Så en sæson mere i DS, er vi mere end tilfredse med. Nu skal der tænkes mod næste sæson, i DS regi.

Hvad ville du evt. gerne have gjort anderledes i løbet af sæsonen, eller føler du bare alt gik som smurt?
Der er en del. Vi spillede ikke på vores berygtede hjemmebane denne sæson. Langt fra hvor vi høre hjemme, selvom Aarhus ikke er så stort, så findes der ikke noget bedre, end at spille i Sødalen. Det er de færreste, der kommer levende derfra. Vi har spillet i Viby, hvor dem vi deler faciliteter med, har sat os lidt udenfor fællesskabet, og styre beslutningerne derude. Det har været en sten i vores sko, i forhold til optakt og tilskuer støtte til vores hjemmekampe. Plus vores gæstfrihed overfor modstanderen, kan vi ikke styre, da vi bliver tildelt omklædningsrum, hvor der er plads til max 10 personer. Det har haft en betydning på vores hjemmekampe, og fjernet meget af vores fokus fra fodbolden. Mange af de frivillige, er også fra nærområdet ved Sødalen. Dem har vi manglet mange af. Vi føler os ensomme ude i Bøgeskoven, hvor intet tager vinden, og toget suser forbi engang hver halve time. Mange omkring klubben, har hjulpet til, hvor der har manglet de ekstra hænder vi plejede at have. Så det har ikke kun handlet om fodbolden denne sæson. Og det har betydet, at vi til tider, slet ikke koncentrerede os om fodbolden. Og det kan koste os, hvis vi ikke ændre dette, eller hurtigst muligt kommer hjem til mor igen. En anden ting som vi ville have gjort anderledes, er at have etableret en meget bredere trup. Vi mistede mange og andre blev skadet. Vi mistede “konkurrencen” om pladserne på holdet, og det gav spillerne en magt, som vi til tider ikke kunne styre. Det kunne mærkes til slut i sæsonen, hvor spillerne mistede konkurrenceevnen og til tider, spillede efter egne overbevisninger. Derfor har sportschefen, en kæmpe opgave i forhold til den nye sæson. Han må for trænerteamets skyld, bringe alle dem han kan. Til vores held fik vi etableret 3-4 stykker fra vores ungdom. De havde meget at bevise lige pludselig og blev kastet for løverne. Men med den rigtige coaching og ældre spillere som gav erfaring og støtte, har de været en stor del, af vores overlevelses kamp. Og de har fået klar besked: Næste sæson, bliver de kørt helt igennem og gjort til stabile DS spillere. Men vores trup var meget svag. Da skaderne væltede ind, blev vi sat på kæmpe prøver, i forhold til rotationer og nytænkning af taktik og spillestil. Vores trup var simpelthen for svag. Vores træning pas blev også udfordret, med mere behandling af skader, end spil og løb. Så hvis nogen spillere søger ny arbejdsgiver, så skal de være velkommen til at komme og prøve. Vi er trodsalt en top 4 klub i Aarhus.

Hvordan skal I bruge de kommende uger – står den på let sommertræning, eller tager i et velfortjent hvil?
Intet er let i vores klub. Mange spillere tager på velfortjente ferier og skal nyde sommeren. Det er klart og forståeligt. Men for trænerteamet, og mig selv især, er ferie en by i Rusland (mere mod Siberien, end VM byerne). Vi kan ikke slappe af eller tage denne ferie, som en ferie. Første kamp er 4.august. Fra juni til august, er der ikke særlig langtid. Og spillerne skal igennem trænings pas, før vi bare kan stille til kamp. Så mens spillerne hviler, bliver der sat taktisk- og konditionstræningspas sammen. Alle rejser for trænerteamet er udsat til vinter, og planlægningen skal allerede ske fra nu af. Spillerne skal have slappet af og koblet af, så vi kan sætte dem på samlingsbåndet, når de vender tilbage. Og med lidt held er de forhåbentligt sat rigtigt sammen til 4.august. Sportschefen skal også have gang i smser, opkald og youtube videoerne, så vi kan få hentet spillere til opstart. Og det bliver svært på en måned. Men vi stoler på ham, som vi altid har gjort.