Jyllandsserien 1 Pulje 3

35-årige Jesper Lange fortsætter seriekarriere

Jesper Lange – Foto – SGI Fodbold

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Jesper Lange gjorde sig i mange år gældende i Superligaen for Esbjerg fB og AGF, men den nu 35-årige angriber er ikke færdig med at score mål.

I marts 2020 skiftede Jesper Lange til Jyllandsserie-klubben SGI-fodbold (Sædding/Guldager IF), hvor han har spillet og været individuel træner. Nu har han forlænget aftalen med et år mere.

35-årige Jesper Lange siger til LigaBold.dk, at han stadig har en stor gnist for at spille.

– Jeg synes, at SGI er en fantastisk spændende klub med ambitioner. Jeg har stadig en stor glæde ved at spille fodbold. Jeg får energi i at beskæftige mig med fodbold på et plan, hvor man arbejder for at udvikle. Det giver mig gnisten til at fortsætte, siger Jesper Lange til LigaBold.dk.

På trods af sin alder har Jesper Lange vist sig at være i ganske god form. Før julepausen blev Lange næstbedst i klubbens bib-test. Han siger selv, at han døjer med lidt småting, men generelt er formen udmærket.

– Den er okay. Der er nogle skavanker, som har fulgt med i de skader, som man har fået. Den hårde træningsbelastning er nogle gange lidt svær at komme igennem, hvis man sammenligner med et professionelt træningsmiljø, hvor man træner en del mere.

– Til den her træningsmængde, som vi har her, går det fint, men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg var i mit livs form, hvis jeg sammenligner med professionel fodbold. Den her corona-nedlukning med skole derhjemme og børn, så er der kommet lidt mindre fokus på træningen, så handler det bare om at holde sig lidt i gang. Der er også lidt tid til at komme i gang, inden sæsonen starter igen.

Satser på trænergerningen

Jesper Lange har tidligere sagt til LigaBold.dk, at han har en stor drøm at gøre karriere inden for trænerfaget.

Det er også hovedfokusset for Lange, men han vil dog fortsætte som spiller, så længe niveauet er til det.

– For mig er det vigtigste at bevæge mig ind i trænergerningen. Derfor skulle trænergerningen gerne fylde mest, men så længe jeg kan bidrage, og nogle mener, at min hjælp er brugbar, og jeg kan få det til at hænge sammen med familielivet derhjemme, så knokler jeg på.

Til foråret skal SGI-fodbold spille i Jyllandsserien 1 om en plads i næste sæson af Danmarksserien. Jesper Lange tror, at holdet har en god chance for at opnå en oprykningsplads, hvor mandskabet fortsætter takterne fra efteråret.

– Det bliver nogle intense opgør mod nogle gode hold, hvor flere af dem har ambitioner om at rykke op, så det handler om at holde tungen lige i munden fra første dag. Hvis vi fortsætter i det spor, som vi har placeret os i, så tror jeg, at vi har gode muligheder for at være med i kampen om en oprykningsplads indtil sidste spillerunde, siger Jesper Lange til LigaBold.dk.

Jesper Lange nåede i løbet af sin karriere at spille 213 Superliga-kampe med 36 mål og 26 oplæg til følge. Udover at være spiller i SGI-fodbold fungerer Lange også som individuel træner i klubben. I den seneste sæson scorede Lange ni mål for Jyllandsserie-mandskabet.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]