top banner
top banner
top banner
Københavnsserien

6 mål i lokalbraget mellem FB og KB

FB & KB. Foto: Frederiksberg Idrætspark

Hvem mødte I og hvad blev resultatet?
– Vi mødte KB i et lokalopgør på vores fælles hjemmebane, Frederiksberg Stadion – og kampen endte 3-3, efter 3-1 til os ved pausen.

Hvad var din umiddelbare reaktion på opgøret?
– Når man besvarer dette spørgsmål, så skal man bevare overblikket, for ellers sidder der godtnok mange reaktionelle følelser i en, der hurtigt kan virke som ‘alle er imod os’-hykleriet. – Vi spiller en forrygende flot 1. halvleg og kommer på et lille kvarters foran med hele 3-0, inden KB tildeles et straffespark kort før pausen, som de udnytter. Hvor vi sad på begivenhederne i 1. halvleg, overtog de taktstokken i 2. halvleg. De reducerer med små 15 minutter tilbage og så udligner de på noget der minder om kampens næstsidste spark dybt inde i overtiden til 3-3. Personligt sidder jeg for langt fra til selv at konstatere det, men det meste af stadion skriger på klar offside i situationen, sågar KB’s spillere agerer som om der er offside, men den norske udvekslingstrio som DBU København havde sendt, så ikke noget. Det gjorde de heller ikke i kampens første minut da en KB’er groft nedlagde en FB’er, ligesom fløjten også var tavs senere i 1. halvleg, da en anden FB’er bliver slået i ansigtet af en af deres spillere. Det første er til klokkeklart gult kort, (jeg sidder selv lige ud foran hændelsen) men KB’eren reddes tilsyneladende af, at det sker i kampens 1. minut. Vi får selv to gule kort senere i opgøret, for to væsentlig mindre forseelser. KB scorer i øvrigt i begge vores undertalsperioder. Det er dybt frustrerende at sidde tilbage med følelsen af at sol og vind ikke fordeles lige i et sådan opgør. Jeg er ikke ude på at giver dommertrioen skylden for at vi ikke vinder kampen, for det kan vi kun takke os selv for. Det er bare et irriterende og tilbagevendende problem med dommerstanden, for næsten hele Københavnsserien. Slaget mod ansigtet senere i 1. halvleg, er bare endnu en forundring og ærgerelse, som vi må tage til indtægt.

articles banner

Hvad tager I med jer videre fra opgøret?
– Når man fører 3-0 og blot får 3-3, så er det svært at finde de positive ting, man skal tage med ind til de sidste fire kampe. Og så alligevel ikke. For vi har spillet 5 ud af 9 forårskampe uafgjort nu. I tre af dem, har vi været foran indtil et kvarter før tid. Vi har vundet to og derudover tabt to. De to tabte har vi haft udsigt til enten et eller alle tre point i, med 20 minutter tilbage. Så det vi kan tage med videre er, at vi sagtens kan begå os i Københavnsserien, at vi i 70 af 90 minutter rent faktisk er bedre end vores modstandere, men at vi blot mangler at lukke kampene helt ned og ikke invitere dem tilbage i kampene. – Mod KB havde vi ved 3-1 rigeligt med tilbud til at lukke ned til 4-1, men udnytter dem ikke – og det har været symptomatisk for vores hidtidige forår. Det må vi arbejde stenhårdt på. Det værste er næsten at vi faktisk har rækkens 3. bedste forsvar, men det kniber gevaldigt med at score nok mål i den anden ende.

Hvordan vil du vurdere modstanderen efter jeres møde?
– Egentlig gider jeg ikke bruge den store tid på KB. De har såmænd et godt hold og tabellen viser jo klart, at deres sæson har været væsentlig bedre end vores. De virker til at fået mere styr på deres organisation end det var tilfældet tidligere.