Danmarksserien Pulje 4

Afsløring: Erfaren træner skal træne DS-hold

Morten Rasmussen – Foto – Gørslev IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Morten Rasmussen sagde for lidt siden op i Bogense, da han har fået et job på en højere hylde.

Det job kan LigaBold.dk nu afsløre.

Den tidligere Slagelse-assistent Morten Rasmussen skal nemlig stå i spidsen for Danmarksserie-holdet Kjellerup IF, der i november sagde farvel til Krzysztof Popczynski som cheftræner.

Morten Rasmussen siger til LigaBold.dk, at de to parter har været i dialog i tre-fire uger.

– Jeg skal være træner i Kjellerup. Det har været under opsejling i noget tid. Jeg har haft en del møder med dem. De havde jo en træner, som de valgte at sige op. Det var ikke resultatmæssigt, men man vil gerne noget andet i Kjellerup. Det skal jeg forsøge med. Nu er vi ikke en divisionsklub mere. Man vil ikke have så meget elite. Man vil gerne stadigvæk forsøge at vinde fodboldkampe med spillere fra egne rækker. Ikke dermed sagt, at der ikke må komme spillere udefra. Det må der gerne.

– Det skal være nogle, der gerne vil Kjellerup, og ikke fordi de får noget for det, eller på den anden vis opnår noget. De skal komme af de rigtige årsager. Det har de haft en diskussion om i klubben, og det er baggrunden for, at det er blevet mig, der får chancen og ikke den gamle træner, siger Morten Rasmussen til LigaBold.dk.

Den nye Kjellerup-cheftræner har skrevet en toårig-kontrakt med Kjellerup, og han siger, at det var lidt tilfældigt, at han kom i spil til jobbet.

– Det er ikke lige i baghaven af, hvor jeg bor, men det er kommet i stand via nogle tilfældigheder. Jeg har nogle bekendte, der bor i Kjellerup, og så var vi tilfældigvis fredag aften nede hos dem for at slippe for opvasken. Så gik jeg vi derned, og så Kjellerup spillede. Jeg synes, at jeg så nogle spændende ting og et godt fodboldhold.

– Jeg blev spurgt ind til, om det var noget, som jeg var interesseret i løst og fast. Lige pludselig tog det fart, og så havde vi en officiel telefonsamtale, hvor Anders Jespersen (Kjellerup-sportschef, red.) præsenterede idéerne, som de havde for fremtiden, og det er egentlig noget, som jeg godt kan lide.

– Jeg er ikke selv et produkt af et elitemiljø. Jeg har altid troet på nogle andre værdier i forhold til hårdt arbejde og være en del af en klub og spille for det mærke, som der er på brystet. Det kan jeg godt lide. Det skal vi til at styrke.

Glæder sig

Kjellerup er placeret midt i Danmarksserien Pulje 4, og selvom der er syv point op til Odder i toppen af rækken, så er der ikke fokus på oprykning. Klubben vil derimod indarbejde en anden strategi, siger den nye cheftræner.

– Jeg har nogle forventninger om, at jeg skal sætte mit præg på tingene i samarbejde med Robert Sørensen og Brian Gade, som er assistenttrænere og i det hele taget klubben. Der er ikke en fastlagt spillestil angående, at vi skal gøre det på en bestemt måde.

– Jeg skal arbejde med de spillere, som der er der. Man kan træne spillere, der er der, og man kan ikke træne spillere, der ikke er der. Vi skal ind at arbejde, og det er nogle rigtige dygtige fodboldspillere. Det glæder jeg mig helt vildt til at skulle være en del af. Jeg er ikke ansat til at skulle rykke op.

– Jeg er ansat til at skulle gøre tingene på min måde, og det vil de gerne have. Hvis det kan bære en oprykning, er det fedt. Der er kun syv point op, så det er ikke umuligt, men det er ikke sådan, at vi jagter det i forhold til, at klubben gerne vil gøre nogle U19-spillere klar til Danmarksserie-fodbold.

– Vi er ikke store nok til at kunne have en rød tråd igennem hele klubben. Om tre år kan vi have nogle helt andre type spillere, og når man ikke vil købe eller hente nogle spillere, så skal det være en spillestil, som kan tilpasses i forhold til spillernes spidskompetencer.

– Det er ikke en spillestil, som de vil udvikle til klubben, men måske nogle måder at gøre tingene på og principper, som man både kan overføre offensivt og defensivt. Det er også der, hvor holdet har sine udfordringer. Det er de relationelle færdigheder. Det skal automatiseres en lille smule. Nu har jeg set dem i et par kampe, og der ser jeg, at jeg skal arbejde i første omgang. Det er også der, at jeg ser, at der er nogle lavthængende frugter, så vi kan skabe resultater på den korte bane, siger Morten Rasmussen til LigaBold.dk.

46-årige Rasmussen har tidligere været assistenttræner for Slagelses divisionshold, cheftræner i Gørslev IF og Taastrup FC, og senest stod han i spidsen for Bogense i Albaniserien.

Den nye cheftræner regner med, at man starter træningen op i midten af januar.