Danmarksserien Pulje 3

AGGRESSIV SPILLESTIL ER VAREMÆRKET HOS SILKEBORG KFUM

FOTO: Nicolai Johansen – Silkeborg KFUM

Hvordan vurderer du holdendes styrke generelt set i rækken, set i forhold til jer som hold?
– I mine øjne er Varde og Næsby et niveau over de andre hold, mens Viborg efter alt at dømme må betragtes som de svageste i rækken. Derudover synes jeg faktisk, at de øvrige hold er meget jævnbyrdige. Alle kan slå alle, og derfor handler det om at være 100 procent klar til hver eneste kamp.

Hvem tror du bliver forårets unge stjerneskud hos jer, og hvad er grunden til man skal holde ekstra øje med ham hen over foråret? Samt hvem er den ”oversete” stjerne hos jer og hvorfor er han vigtig for jer?
– Jeg er ikke i tvivl om, at Thomas Bejder bliver forårets unge stjerneskud i Silkeborg KFUM. Med sin speed og driblefærdigheder kommer han til at gøre ondt på de fleste forsvarsspillere i rækken. Den oversete stjerne må uden tvivl Mikkel Buur. Det er sjældent, at han løber med overskrifterne, men til gengæld er han altid en af banens bedste spillere. Han er en vigtig brik for vores offensive spil, og samtidig er hans rutine med til at sprede ro til vores unge forsvarsspillere.

Hvilken spillestil forventer du I griber forårets kamp an med? Samt lægger i taktik ud fra jeres modstander, eller stoler i så meget på egen spillestil, at I altid bruger ”Plan A”?
– Vi skal gribe foråret an med en aggressiv og direkte spillestil, som vi havde stor succes med i efteråret. Når vi bliver for passive og afventende, er vi alt for nemme at spille imod, og derfor er vi bedst, når vi får lagt et højt tryk på vores modstander. Og selvom vi selvfølgelig har fokus på modstanderens styrker og svagheder, så holder vi altid fokus på os selv. Vi stoler så meget på vores egne evner, og vi ved, at vi kan slå alle hold i rækken, hvis vi gør de rigtige ting og spiller op til vores niveau.

Hvad forventer du af det kommende forår for jer som hold og dig generelt set?
– Jeg forventer, at vi bygger videre på den sidste del af efteråret, hvor vi i høj grad beviste, at vi hører hjemme i Danmarksserien. På papiret har vi et af de bedste hold i rækken, men det skal også skinne igennem, når vi træder indenfor kridtstregerne. Det hjælper ikke noget, at vi har et hav af spillere med Superliga- og divisionserfaring, hvis vi ikke kan præstere på Danmarksserie-niveau. Derfor forventer jeg, at vi i foråret får forløst det store potentiale, der er i truppen, og at vi hurtigst muligt får lagt afstand til nedrykningsstregen