Albaniserien

Albaniserie-klub kaprer ex-2. div-assistent

Morten Rasmussen – Foto – Bogense G & IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

I mandags kom det frem, at Morten Rasmussen er fortid som træner i Sjællandsserie-klubben Gørslev IF, da han er flyttet til Børkop med familien, og der er for lang køreafstand.

Nu har den tidligere Slagelse B&I-assistent fået fremtiden på plads.

Morten Rasmussen skal nemlig være cheftræner i Albaniserie-klubben Bogense G & IF, siger han til LigaBold.dk. 45-årige Rasmussen har skrevet en to-årig kontrakt med klubben, og han overtager dermed trænersædet efter Lars Spinner Hansen, der skal være cheftræner i Danmarksserie-klubben Marienlyst.

Den tidligere assistent i 2. division tror, at jobbet i Bogense kan være et godt skridt på vejen til noget større.

– Det passer godt både sportsligt og privat for mig. Det er jo ikke en 40 timers arbejdsuge, man går ind i, når man er træner i Bogense. Til gengæld er det et rigtig fint niveau og en skidegod klub. Jeg har af gode grunde ikke set holdet spille, men hvad jeg hører, så er det et hold, der gerne vil spille fodbold og er en blanding af gode unge spillere og mere rutinerede kræfter.

– Derudover er det, produktet som Bogense har og potentialet. Det er en god blanding. Derudover er der den del af det, at der er mange gode træner, der byder sig til i de forskellige klubber på bare et niveau højere, og hvis man ikke har vist, at man kan et eller andet eller kender nogen i ens netværk (kan det være svært, red.). Det gør jeg hverken i Jylland eller på Fyn, så for mig er det et godt sted at vise sig frem. Jeg har stadigvæk ambitioner om, at jeg skal lidt højere op i rækkerne på et tidspunkt, og her passer det hele perfekt, siger Morten Rasmussen til LigaBold.dk.

Havde du flere tilbud på hånden, og hvis ja, hvorfor blev det netop Bogense, som du valgte?

– Jeg havde fået lidt andet fra et lavere niveau i Jylland, men jeg har heller ikke kigget på det. Det er også lidt tilfældigt, at det blev nu. Det var ikke planen. Jeg havde ad omveje hørt, at Bogense skulle have ny træner. Så gav jeg for sjov Søren Due, der er seniorformand, et ring lige før jul. Der hørte jeg, hvad det var for noget det hele.

– Vi havde egentlig bare god kemi Søren og jeg, og vi snakkede godt sammen. Vi blev enige om at tage et møde. Da vi havde haft det i sidste uge, der var vi begge to enige om, at vi lige så godt kunne gøre det nu i stedet for at vente til sommerferien. Jeg havde ikke noget, der var så interessant og godt som Bogense. Det andet var et andethold, og det var slet ikke mig.

– Det sagde jeg også fra start, at det ikke var aktuelt. Så det er ikke sådan, at jeg aktivt er gået ud og søgt. Jeg havde derfor ikke en hel palet af klubber, som jeg har kunnet vælge imellem, men det behøvede jeg så heller ikke efter at have haft et par snakke med Søren. Der var det ret tydeligt for mig, at det er et godt match med Bogense både med hensyn til niveau, og hvad klubben står for. Det var egentlig ret nemt, så jeg behøvede ikke at have flere tilbud, så det passer godt, som tingene er blevet.

Vil sætte sit præg i Bogense

Morten Rasmussen får en noget anderledes start som træner i Albaniserie-klubben. Lige nu er der forsamlingsforbud på fem mennesker indtil 17. januar, men den nye Bogense-træner håber, at holdet kan starte ud i grupper af ti, som serie-klubberne tidligere har praktiseret under corona-krisen.

For Morten Rasmussen er det vigtigt, at han får sat sit præg på klubben, men han skal også lige lære spillerne og klubben at kende.

– Vi snakkede om det i går (tirsdag, red.) på et møde. Det bliver en vanskelig tid, men jeg kunne godt forestille mig, at vi kommer til at starte op så småt i timandsgrupper igen, og så uden at spille kampe. Det gør mig egentlig ikke noget. Jeg vil gerne træne holdet nogle gange, inden at vi skal spille kamp. Det bliver noget med at få en masse træninger og lære spillerne at kende. Jeg har snakket rigtig meget med Benjamin (assistenttræner Benjamin Hansen, red.).

– Det er dog klart, at det skal heller ikke være den gamle træners spor, som vi kører videre i. Det skal være mit. Så det handler om at være rigtig meget på og være rigtig tydelig i de ting, jeg gerne vil have. Det er dog en svær øvelse, da jeg ikke har set holdet spille og ikke kan navnene på spillerne endnu, og de har ikke set mig endnu. Jeg håber, at vi i en 14 dage til en måned kan træne i de her timandsgrupper. Jeg vil selvfølgelig allerhelst træne med fuldt hold, men det tror jeg ikke rigtig på til at starte med.

– Jeg har indstillet mig på, at vi skal træne i de her timandsgrupper, og så må jeg lære spillerne at kende, og de må lære mig at kende, inden vi skal spille kampe. Jeg hører, at der skal lægges lidt på fysisk. Spillerne er vist ikke så glade for landevejen, så det bliver nok noget med en masse spil med høj intensitet, siger Morten Rasmussen til LigaBold.dk.

Den nye Bogense-træner har tidligere været træner i Danmarksserie-klubben Taastrup FC. Fra november 2018 til november 2019 var han assistent under Ulrik Balling i 2. divisionsklubben Slagelse B&I, og i februar 2020 overtog har trænersædet i Sjællandsserie-klubben Gørslev IF.

Bogense G & IF er placeret som nummer fem i Albaniserien med 20 point efter 11 kampe. Det er ti point efter B 1909 i toppen af serien.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]