Danmarksserien Pulje 3

Alex Nørlund lander job i serieklub: En drøm

Alex Nørlund – til højre – Foto – Hedensted IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Alex Nørlund har hele 299 kampe i den bedste danske række på CV’et som spiller, og han har efterfølgende været kommentator og haft diverse jobs i serieklubber.

Nu venter der et nyt job inden for fodboldverdenen for 46-årige Nørlund. Den tidligere Vejle Boldklub-, Viborg- og AGF-spiller siger til LigaBold.dk, at han tiltræder som ny sportschef i Danmarksserie-klubben Hedensted.

Den tidligere topspiller har et fremragende kendskab til Hedensted, da han tidligere har været træner for Danmarksserie-mandskabet. Han kalder sin nye rolle som sportschef for en drengedrøm.

– Jeg har primært sagt ja på grund af nysgerrighed. Jeg var træner derude i fire et halvt år, og siden jeg har været der, har der et nyt sæt trænere derude, så det er nøjagtigt fire år siden, at jeg stoppede. På det tidspunkt havde jeg lige brug for at trække vejret igen, og det var også primært af respekt for spillerne, fordi jeg syntes, at de havde brug for noget energi, nye idéer og inspiration. Det er noget, som jeg lægger meget vægt på i fodboldspillet, at det skal være sjovt, og det er det altoverskyggende.

– Så har jeg i den mellemliggende periode fået en søn, så rent tidsmæssigt med at være bundet op af x antal træninger om ugen ved siden af mit efterskolejob ville jeg være væk alt for mange aftener om ugen, og det er jeg ikke klar til. Da den her mulighed bød sig, så var jeg egentlig ikke i tvivl om, at det ville jeg gerne, fordi det har jeg altid gerne villet prøve. Jeg kan godt lide at have med mennesker at gøre, og jeg kan godt lide at optimere og få tingene til at gå op i højere enhed ved at have forskellige samtaler med spillere, eller hvad der kunne være i denne funktion.

– På mange måder er det sådan drengedrømsagtigt, og jeg er med på, at jeg ikke er den nye Peter Christiansen i FCK. Det er på et afdæmpet niveau, hvor jeg kan komme ind at sætte præg på nogle ting. Alt ting vil være i relation i forhold til det tidsforbrug, som man kan se sig bruge, siger Alex Nørlund til LigaBold.dk.

Speciel serieklub

Alex Nørlund siger, at der allerede var dialog angående et job som sportschef, da han var træner i Hedensted, og Nørlund synes, at den jyske serieklub er noget unikt.

– Hedensted er en mega-ambitiøs og speciel serieklub, forstået på den, at der er ikke nogen på det her niveau, eller for den sags skyld skal du et godt stykke op i divisionerne, for at finde noget af det, som Hedensted har. Det er helt unikt, at man har en erhvervsklub kørende ved af serieklubben, og man har en kæmpe stor ungdomsafdeling.

– Fokus er på klubben også udefra, og det har jeg også kunnet se i forhold til de henvendelser, som jeg har fået, så det er en klub, som folk holder øje med, og det gør det også interessant at komme ind i. Jeg vil give mit besyv med i forhold til, hvordan vi kan udvikle tingene også i forhold til vores erhvervsklub.

Den tidligere Superliga-spiller siger, at flere klubber har henvendt sig, men Nørlund er ikke klar til at bruge alle sine weekender på fodbold, og han er samtidig glad for sit job som efterskolelærer. Den tidligere Vejle-spiller pointerer, at han har nydt at være træner, men det kræver også meget.

– Jeg sætter mit fritidsliv meget højt, så derfor har jeg ikke været interesseret i at gå fuldtid ind i det. Når man træffer den type af beslutning, så lukker man også nogle døre, så derfor er jeg måske ikke i en Superliga-klub i dag, siger Alex Nørlund, der tilføjer, at han ikke har lukket noget endegyldigt ned.

Vil optimere

Alex Nørlund vil forsøge at optimere bindeleddet mellem førsteholdet i Danmarksserien og de resterende hold, så der kan blive skabt et miljø, hvor der både er plads til bredde- og elitespillere.

– I første omgang har vi lavet en aftale indtil sommerferien. Det skal ses i lyset af, at det har været svært for mig og klubben at konkretisere, hvad vi skal. Det er vi ved at udarbejde i forhold til prioriteringslister, og hvad man skal tage fat i. Det har været interessant for mig, at jeg har været med til at forme den her stilling, så jeg også kan arbejde der, hvor jeg er allerbedst.

– Aftalen er lavet sådan, at jeg som udgangspunkt har ansvar for alt, hvad der foregår hos første- og andetholdsspillere og få det samspil til at køre optimalt, så vi udnytter ressourcerne bedst muligt, og hvad der ellers er af opgaver med hensyn til spillersamtaler, samt kigge på, hvordan truppen ser ud, og om vi skal gøre noget. Derudover er der også sponsornetværket og erhvervsklubben, siger Alex Nørlund til LigaBold.dk.

Udover at have været træner for Hedensted IF, så har Alex Nørlund også stået i spidsen for Vejle Boldklubs seriehold. I Superligaen scorede den vævre spiller 37 mål og leverede 40 oplæg i 299 kampe.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]