Danmarksserien Pulje 3

Alex Nørlund og co. snupper træner i Vejle

Johnny Jungquist – til venstre – Foto – Vejle

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Danmarksserie-klubben Hedensted IF har fået styr på trænerteamet til forårets strabadser, hvor holdet skal forsøge at spille sig over stregen.

Her har den nye sportschef Alex Nørlund hentet en erfaren træner ind som assistent.

38-årige Johnny Jungquist, der har A-licens, bliver nemlig en del af Hedensted IF, og den nye Hedensted-assistent siger til LigaBold.dk, at der venter ham en spændende udfordring.

Han kommer til at danne trænerteam med Nicolai Givskov, der har været mangeårig spiller i Hedensted.

Jungquist har senest været cheftræner for Vejles Serie 1-hold.

– Det har jeg sagt ja til, fordi jeg synes, at Hedensted er en vildt spændende klub. Det er den største klub, der er i Vejle, Horsens og omegn. Man har fået Alex Nørlund ind i den sportslige sektor, og der er bare mange parametre, der har gjort, at Hedensted var det rigtige valg, siger Johnny Jungquist til LigaBold.dk.

Hvorfor har du valgt at forlade Vejle?

– Jeg havde egentlig sagt op til nytår, og jeg havde egentlig ikke gjort mig de store tanker om, hvad der skulle ske. Så kontaktede Alex Nørlund mig, og vi fik et par rigtig gode snakke.

– Vi endte faktisk med at gøre det lidt mere konkret. Man gik efter at få ‘det nye Hedensted’, da vi er to unge trænere på posten. Jeg er sikker på, at jeg kan bidrage med en masse ting qua min erfaring, som jeg har fra andre jobs, så jeg måske kan være med til at hjælpe Nikolai Givskov med nogle ting og give klubben et skub i den rigtige retning.

Hedensted har haft et vanskeligt efterår, hvor mandskabet lige nu er placeret under stregen, og derfor venter der et svært forår, vurderer Jungquist.

– Der venter selvfølgelig en hård sæson. Det første mål er selvfølgelig at komme op på den rigtige side af stregen, og det mener jeg også, at man har holdet og setuppet til. Det er måske også meget godt for spillerne, at der kommer et nyt sæt øjne.

Hvordan er du som træner?

– Jeg er en ung og ambitiøs træner, som er nytænkende. Jeg har en offensiv tilgang til fodbold, og det samme har Givskov. Vi brugte også et fire timers møde på at finde ud af, om vi så fodbolden ens, og det gjorde vi heldigvis.

Flere bejlere

Johnny Jungquist har stort træner-CV. Han har været træner og assistent for FC Skanderborg i Jyllandsserien, assistent for IF Lyseng i Danmarksserien, træner for U19 Drenge Liga 1-holdet Vejle, og i efteråret havde han ansvaret for Vejles Serie 1-hold.

Den nye Hedensted-assistent, der har A-licens, har haft flere muligheder, men det passer ham bedst at være i Hedensted grundet privatlivet.

– Jeg har været til to jobsamtaler angående noget elite, og det ene var jeg rigtig tæt på at vælge. Det eneste, som der gjorde forskellen for mig, var, at jeg ikke kunne få elitelivet til at passe med min hverdag, fordi jeg har en fem måneder gammel dreng, og min kone har brug for min hjælp i eftermiddagstimerne, og det er der, hvor man træner på eliteplan.

– Det var det, som der gjorde udslaget for, at jeg tog Hedensted. Det var fordi, jeg havde svært ved at se, hvordan privatlivet kunne hænge sammen, siger Johnny Jungquist til LigaBold.dk, der tilføjer, at der var tale om et job som assistent for et U19- 1. divisionshold og et U17 Liga-hold.

Hedensted er næstsidst i Danmarksserien Pulje 3 med 11 point efter 14 kampe.