Københavnsserien

Angriber med BIF-fortid når vild milepæl i KS

Nicolai Dahl Olsen – Foto: MarkB

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

25-årige Nicolai Dahl Olsen er her og der og alle vegne i øjeblikket for Københavnsserie-mandskabet NB Bornholm.

Inden NB Bornholms kamp mod Hvidovre IF 2 30. oktober var den tidligere divisionsspiller blot noteret for en enkelt scoring, men derefter har han for alvor taget revanche.

Angriberen har nemlig scoret ikke bare et eller to hattricks, men hele tre hattricks, og det er vel at mærke i de seneste tre kampe for den bornholmske serieklub mod Hvidovre IF 2, FA 2000 2 og Sundby Boldklub.

Olsen, der som U17-spiller var en del af Brøndby, siger til LigaBold.dk, at han er noget overrasket over, at det er lykkedes for at få ham at nå den vilde milepæl.

– Det ville være løgn at sige andet (end at han er overrasket, red.). Et hattrick ville måske ikke komme bag på mig, men tre er lige voldsomt nok. Det er også lidt surrealistisk, når folk har spurgt mig, hvordan det føles. Det er svært at sætte ord på. Jeg tror bare, at det er en masse ting, der har passet godt sammen, som har gjort udslaget, siger Nicolai Dahl Olsen til LigaBold.dk.

At have leveret tre hattricks i træk er også noget uvant.

– Jeg har læst mig frem til, at det er en Danmarksrekord.

Det er ikke første gang, at angriberen har været i vælten grundet en vild bedrift.

Tilbage i 2017 scorede Olsen et mål for B93 efter blot 6,5 sekunder i et opgør mod Brabrand. Det blev af B93 omtalt som Danmarks hurtigste mål.

Han har svært ved at svare på, hvornår det netop er nu, at det går så godt.

– Jeg tror bare, at jeg har de marginaler, som jeg ikke havde i starten af sæsonen, hvor det var stolpe ud. Hvad, der har tricket det, ved jeg ikke.

– Jeg tror bare, at selvtillid er en stor del af det, og jeg kom fra en sæson i RIK (Rønne IK, red.), hvor jeg havde været meget skadet, og hvor vi ikke havde et godt nok hold. Det tærer på ens selvtillid. Jeg tror bare, at jeg har nogle holdkammerater og en træner, der tror meget på mig og har givet mig den plads, som jeg har skullet bruge for at gøre mit.

Har fået vendt dårlig start

Han mener, at den store selvtillid hos NB Bornholm har været udslagsgivende for, at Olsen leverer så godt foran kassen og viser kynisme foran kassen.

Den bornholmske klub har sluttet efteråret af i Københavnsserien med hele fem sejre og en målscore på 15-2.

– Man kan dele den her halvsæson op i to dele, og det har været som nat og dag. Jeg tror, at vores spil var der, men jeg tror, at vi havde meget stolpe ud og var meget uheldige, og det var præget af personlige fejl (i starten, red.). Nu er vi kommet godt efter det, og jeg tror, at hvis vi fortsætter, som vi gør nu. Det skal selvfølgelig nok komme nederlag, det vil være unaturligt andet, men jeg er sikker på, at vi nok skal få flere sejre, siger Nicolai Dahl Olsen til LigaBold.dk.

Ifølge transfermarkt.com har den 25-årige angriber spillet 120 kampe for B93 og FC Roskilde, og her blev det til 29 mål og ti oplæg.

Nicolai Dahl Olsen tog turen fra Bornholm til Brøndby IF i en alder af 16 år. Her blev han en del af Brøndbys U17-ligahold og var i klubben i halvandet år.

Efterfølgende skiftede han til B93.

NB Bornholm er nummer syv i Købehavnsserien med 16 point efter 12 kampe.