Danmarksserien Pulje 3

B 1909 storjubler: Tidl. SL-profil træner med

Izunna Uzochukwu – Foto – FC Honka

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Over 200 Superliga-kampe kan 31-årige Izunna Uzochukwu skrive på CV’et, men i øjeblikket træner nigerianeren med i Danmarksserie-klubben B 1909.

Prøvetræningen er kommet i stand på Izunna Uzochukwus helt eget initiativ, og B 1909-kommunikationschef Henrik Brandt Rasmussen siger til LigaBold.dk, at den tidligere Superliga-profil har været meget vedholdende.

– Han henvendte sig egentlig selv i efteråret, og han spurgte, om det var muligt, at han kunne træne med. Det sagde vi selvfølgelig ja til. Han var meget velkommen. Så sagde vi til ham, at vi var gået på vinterpause, men han var velkommen til at komme og træne med, når vi startede op i slutningen af januar.

– Han ringede et par gange i løbet af januar og spurgte, om vi nu var helt sikre på, at det var i orden, at han kom og trænede med. Det sagde vi selvfølgelig ja til, og så har han trænet med, siden vi startede op i den sidste weekend af januar, siger Henrik Brandt Ramussen til LigaBold.dk.

Hvordan har klubben det med, at han selv har henvendt sig?

– Det er super fedt for os. Han har jo et højt niveau, så det bidrager til noget i truppen, at vi har sådan en spiller, der træner med. Han har også en masse erfaring, så det giver noget til de unge drenge. Det er også godt for området. Vi ligger jo i Vollsmose, så det giver da noget i området at se op til, at han er i klubben. Derudover er det et fedt signal, at han selv har henvendt sig og selv var vedholdende i kontakten.

Kiggede en ekstra gang på hinanden

Rasmussen siger, at Izunna Uzochukwu har højnet niveauet til træningen i Odense-klubben.

– Der er ingen tvivl om, at han er meget professionel, så han er en god fyr i omklædningsrummet, men man kan godt mærke, at han har været vant til, at det fungerer noget mere professionelt, end vi har været vant til i Danmarksserien. Han er med til at hæve niveauet til træning, og han viser de andre, hvad der skal til, for at begå sig på højere niveau.

I starten havde B 1909 lidt svært ved at tro på, at den 31-årige nigerianer mente det seriøst.

– Det var selvfølgelig lidt specielt, og det krævede også lige et par henvendelser, før vi troede på, at det var ham, og han ville træne med hos os. En klub som vores får alle mulige henvendelser af mere eller mindre seriøse slags. Vi kiggede en ekstra gang på hinanden, da vi fandt ud af, at det var ham.

B 1909 er meget stolt over, at den tidligere FC Midtjylland- og OB-spiller netop har valgt at holde sig i gang i Danmarksserie-klubben, og det er en stor cadeau til klubbens kvalitet og faciliteter.

Det store håb for Danmarksserie-klubben er, at den tidligere Superliga-profil kommer til at spille kampe for B 1909.

– Vi er selvfølgelig bare glade for den tid, som han er hos os, og vi håber på, at han er så glad for opholdet, at han måske kunne få lyst til at spille for os i foråret og ikke om andet på et senere tidspunkt, siger Henrik Brandt Rasmussen til LigaBold.dk.

B 1909 indtager femtepladsen i Danmarksserie-klubben.

Izunna Uzochukwu har spillet i en række klubber. I dansk fodbold har nigerianeren tørnet ud for FC Midtjylland og OB, hvor han blev noteret for 201 Superliga-kampe med fem mål og fem oplæg til følge.

Det er også blevet til ophold i russiske Amkar Perm, kinesiske MZ Hakka og norske Aalesund, og senest har han været på kontrakt i finske FC Honka.

Han kan skrive én nigeriansk landskamp på CV’et.