Albaniserien

B 1909 til ærkerivalerne: Vi har brug for hinanden

B1909 6969

I den bedste fynske række kæmper to ærkerivaler om den ene plads til Danmarksserien.

B 1909 jagter topholdet B1913, der er fire point foran Nierne, som indledte sæsonen med et minus på ni point. Derfor har 09’erne da også gjort det bedre end B1913 målt på resultater, men i deres indbyrdes kamp tog topholdet det længste strå med en 2-1-sejr.

Derfor har John Andersen da også svært ved at vurdere styrkeforholdet mellem de to.

– Det er svært at sige. Når vi møder 13 i lokalopgørerne, så kan alt jo ske. Der er masser af tilskuere, nerver og følelser, så de kampe bliver bare afgjort på dagen, siger han til ligabold.dk og fortsætter om nederlaget til ’13:

– Det var en kamp, hvor vi ikke var klar i det første kvarter, hvor de scorede to mål. Vi havde kort inden slået dem i en træningskamp, men der lærte 13 mest åbenbart.

John Andersen var i sin aktive karriere aktiv i begge klubber, og dengang lå klubberne bedre til i de danske rækker. Derfor byder lokalopgørene da også på en lidt anden stemning end dengang, men de fylder alligevel så meget, at B 1909-træneren ville ønske, at begge klubber kunne rykke op.

– Vi skal længere op i rækkerne, før det bliver som i gamle dage. Jeg spillede jo selv en masse af de lokalopgør, og jeg har spillet i begge trupper. Det var nogle helt andre kampe end i dag. Tilskuerne dannede jo rammen om kampene, og dengang var der fyldt på stadion. I dag står der 2-300, hvis vi er heldige.

– De skal stadig have en god oplevelse, og der er stadig historie mellem klubberne, så spillerne brænder igennem. Vi har spillere, som har været her i flere sæsoner, og de snakker altid om de kampe mod de blå.

Han mener, at de to klubber har brug for hinanden.

– Men vi er to klubber, der har brug for hinanden, og jeg er ærgerlig over, at vi begge to ikke kan rykke op. Hvis 13 opnår oprykningen i år, så håber jeg, at vi kan tage den næste år, for de kampe giver bare noget ekstra i sæsonen.