B 1913-chef mere end tilfreds: Overtog et hold, der ikke havde vundet i et halvt år

B1913 3130

I den fynske Albaniserie leder B 1913 for tiden an med fire point ned til ærkerivalerne B 1909. B 1913 er nedrykker fra Danmarksserien, hvor det sidste halve år ikke bød på mange opture, og derfor var det da ikke forventningen, at den odenseanske traditionsklub skulle føre rækken ved vinterpausen.

Det fortæller holdets cheftræner Daniel Piwodda, der kom til klubben i sommerpausen.

– Baseret på, at vi overtog et hold, der ikke havde prøvet at vinde mange kampe i det sidste halve år, så var succeskriteriet som udgangspunkt, at vi skulle ligge omkring top tre og være med på pointene deromkring.

– At vi så alligevel har skrabet point sammen til at have førstepladsen med en kamp i hånden, det er mere end tilfredsstillende, siger han til ligabold.dk og forklarer om grunden til, at B 1913 er nummer et.

– Det hjælper jo først og fremmest at gå et niveau ned, når man gerne vil vinde kampe. Det har givet os bedre humør i truppen, og så prøvede vi i opstarten at gå over til en mere direkte stil.

– Vi spillede nogle gode træningskampe i den stil, men det blev udfordrende, når vi mødte Albaniserie-hold i turneringen, fordi vi skal skabe kampene mere. Men oplevelsen fra træningskampene gav os noget tro på os selv, som vi førte med over i turneringen, vurderer han og opsummerer:

– Langt hen ad vejen har vi arbejdet hårdt og gået til det med en ydmyghed, og så har vi jo mange spillere, der har spillet Danmarksserie før, så vi ved, hvad der skal til.

For tiden ligger fodbolden som bekendt stille, men B 1913-træneren er ikke bange for, at hans mandskab ikke holder sig i gang, selv om motivationen kan halte, når fremtiden er uvis.

– Vi har givet vores spillere et løbeprogram, så det forventer vi jo et eller andet sted, at de overholder. Det er svært for dem at motivere sig, fordi der ikke er en bagkant på hvornår, vi går i gang eller om vi gør det.

– Men jeg bekymrer mig ikke over det. Jeg har så meget tiltro til mine spillere, og de skal nok holde sig i form. Men det bliver jo en landevejsform og ikke en fodboldform, der dog er ens for alle.