Danmarksserien Pulje 4

Bedst og værst på målkontoen: Nordjyske DS-oprykkere skal have lukket i

Foto: IF Skjold Sæby

Med en målscore på 30-37 skiller oprykkerne til Danmarksseriens pulje 4 sig ud på både positiv og negativ vis i den nederste halvdel af rækken.

Således har man både scoret flest og lukket flest mål ind, hvilket har placeret nordjyderne på syvendepladsen.

Den åbne defensiv har været et af de vigtigste punkter at forbedre over vinteren – foruden holdets fysiske forfatning, der har indflydelse på spillestilen hos nordjyderne.

Det forklarer cheftræner Nikolai Dorff Kristensen til ligabold.dk.

– Fokus har været mest på det fysiske, men vi har også forsøgt os med nogle taktiske ændringer i spillestilen, som vi har haft fokus på.

– De mange mål, som er gået ind, har helt klart været en af de ting, vi har kigget på. Vi var egentlig allerede opmærksomme på det i efteråret, og vi prøvede forskellige ting for at minimere antallet, men det slap vi jo ikke for heldigt fra.

Han begrunder de mange mål imod med et fald i den fysiske kadence.

– Vi kom egentlig godt af sted i efterårssæsonen, for der var vi holdmæssigt også i god fysisk form. Så gjorde forskellige årsager, at vi ikke var det længere, så vi måtte rykke forsvaret længere tilbage, da vi ikke kunne holde til vores høje pres mere.

– Vi kom længere tilbage at stå og så holdt vi ikke stand, og der skete ikke så meget andet end, at vi lukkere flere mål ind, end vi burde.

I den anden ende faldt kadencen også mod vinteren, og det var ifølge Skjold Sæby-træneren på grund af det lavere udgangspunkt.

– Vi scorede mange af vores mål i første halvdel af sæsonen, men vi kom længere tilbage, og så var der pludseligt langt op til målet.

– Så nu skal vi finde balancen i alle de ting.

Skjold Sæby er oprykkere i denne sæson, og Kristensen håber at kunne holde sit hold oppe – men det er ikke afgørende.

– Det vigtigste for mig er at udvikle holdet, og vi arbejder på at levere præstationer, der udvikler sig. Det kan godt være, vi ender i Jyllandsserien eller får endnu en sæson i Danmarksserien, og det bliver så bare et udtryk for det niveau, vi er på. Det vigtigste er, at holdet udvikler sig.

Skjold Sæby indleder foråret lørdag den 14. marts mod Aarhus Fremad.