Sjællandsserien Pulje 1

Beholder Nicki Bille trods dom: Vil hjælpe

VB 1968-holdfoto – Foto: VB 1968

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Nicki Bille har i løbet af karrieren både spillet på det danske landshold, i flere udenlandske klubber og i Superligaen.

Uden for kridtstregerne har Bille dog haft sine problemer, da han har fået domme på straffeattesten, og livet som professionel fodboldspiller fik en ende med fyringen i Lyngby i oktober 2018.

Efterfølgende har han været i Ishøj IF, og lige nu er han en del af Sjællandsserie-mandskabet VB 1968.

Angriberen har dog ikke spillet meget for Sjællandsserie-holdet, og i november 2021 blev han dømt 60 dages betinget fængsel for en række lovovertrædelser.

Værebro-klubben har dog ikke tænkt sig at opgive Nicki Bille.

VB 1968-cheftræner Mohamad El-Faour siger til LigaBold.dk, at klubben gerne vil hjælpe angriberen. Træneren slår fast, at 33-årige Bille er blevet en stor del af det sociale miljø, selvom han har sine personlige kampe.

– Vi har en altmuligmand i klubben. Han har været spiller, fysioterapeut, holdleder og assistent. Lige nu er han altmuligmand, hvor han laver fysisk træning med drengene, masserer dem, hjælper på sidelinjen og er en del af træningen nogle gange. Han har også tilbudt at hjælpe Nicki Bille, og det gør han også. Nicki Bille har en personlig træner, og så har vi en altmuligmand, der hjælper ham. Så er der en masse af drengene, der hænger ud med ham, hvor de hyggesnakker og spiser sammen. Vi har rigtig meget socialt, og han kommer og hænger ud før og efter kampene.

– Han ser de fleste kampe, og nogle gange kommer han med inputs under kampene. På den måde er han stadig involveret på holdet. Vi håber alle sammen på, at han lykkes og kommer tilbage. Han kæmper lidt med det lige nu. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at han har sine kampe stadigvæk, men han har heldigvis ikke mistet modet.

– Om vi når det eller ej, ved jeg ikke. Jeg ved bare, at vi skal huske at glæde os over de små sejre med Nicki (Nicki Bille, red.), og så kan vi håbe, at vi kan samle på dem, og det vender pludselig. Det vigtigste er, at han stadig gerne vil, og vi er rigtig mange, der gerne vil ham, siger Mohamad El-Faour til LigaBold.dk.

Han blev jo igen dømt i retten i november. Har I nogensinde overvejet at droppe Nicki Bille?

– For at være helt ærlig har vi tænkt, at vi ikke vil prøve at have indflydelse på hans privatliv på den måde, at vi ikke kan styre det. Så når han kommer og beder om hjælp, så skal vi være klar til at yde den hjælp, som vi kan. Det er ikke en forpligtelse, som vi har, men det er menneskeligt, at vi rigtig gerne vil hjælpe ham, og vi tror på ham.

– Da vores klub Værebro er lidt utraditionel, er der rigtig mange, der gerne vil hjælpe ham, og jeg ved godt, at vi alle sammen har en dagligdag, der skal fungere, men vi snakker sammen om, hvem der kan hvornår, blandt andet hvem der kan hente Nicki (Nicki Bille, red.) i Valby og køre ham tilbage.

– På den måde får vi løst det, og vi har aldrig opgivet ham, men vi vil heller ikke forcere processen, fordi vi ved, at det giver bagslag. Vi kunne rigtig godt tænke os at sige til Nicki: ‘Nu træner vi fandeme sammen’, men det gør vi ikke. Det vil vi godt kunne i perioder, men vi vil ikke gøre det, da vi ikke vil forcere processen. Det skal komme naturligt fra ham.

– Vi har aldrig opgivet ham, men vi har også respekt og tid til at lade processen forløbe, som den skal. Vi vil heller ikke skuffes. Vi vil gerne gå rigtig langt, men vi vil ikke presse på.

Er en kæmpe joker

Nicki Bille har ikke spillet meget, men i den lille håndfuld kampe, som han har fået for serieklubben, har han leveret to mål. Cheftræneren har svært ved at vurdere, om Bille bliver klar i denne sæson.

– Nicki (Nicki Bille, red.) er en kæmpe joker. Man ved, at det kan ske når som helst. En ting er helt sikkert, at vi vil aldrig nogensinde sætte Nicki over for en opgave, hvor han ikke lykkes. Sagt på en anden måde, at vi er lykkedes to gange med at få ham ind. Første gang efter fem træningskampe mod Lundtofte scorede han. Anden gang scorede han efter seks-syv kampe i efteråret mod Herstedøster. Så spillede han to-tre kampe mere og havde godt ‘impact’ på vores trup.

– Vi doserer ham. Hvis han er klar til at spille 20 eller 30 minutter, så gør vi det, og om han gerne vil starte eller slutte kampen. Der har vi heldigvis mulighed for i Sjællandsserien at skifte han ind og ud, som vi har lyst til.

– Om det er realistisk, ved jeg ikke, det ville være for meget garanti at give, men hvis du spørger mig, om jeg tror på det, så gør jeg det. Så længe Nicki tror på det, så kan vi også gå efter det. Vi sætter ikke Nicki ind i en situation, hvor han ikke tror på det.

– Vi kommer ikke til at gøre det for at få et reklamestunt eller et eller andet. Der skal være gensidig dialog og respekt, og så tror vi begge to, at det kan blive rigtig godt. Det er en betingelse for, at han skal være med, og vi har altid Nicki med på råd, og Nicki er faktisk rigtig god til at kende sig selv. Det er lykkedes to gange før, så hvorfor skulle det ikke lykkes igen? Det tror vi på, siger Mohamad El-Faour til LigaBold.dk.

Om vi kommer til at se Nicki Bille i VB 1968-trøjen igen, må tiden vise, men lige nu har serieklubben flere kampdygtige tidligere Superliga-spillere i form af André Riel, Stephan Andersen og Martin Albrechtsen.

Nicki Bille har i løbet af karrieren spillet i Frem, Reggina, Martina, Lucchese, FC Nordsjælland, Villarreal, Elche, Rayo Vallecano, Rosenborg, Evian, Esbjerg fB, Lech Poznan, Panionios, Lyngby, Ishøj IF, og nu er han i VB 1968. På det danske A-landshold er han noteret for tre kampe og et mål.