Danmarksserien Pulje 4

Carsten Hemmingsen takker af i serieklub

Carsten Hemmingsen – Foto – Odder

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Den tidligere landsholdsspiller og Superliga-spiller Carsten Hemmingsen har været træner i Danmarksserie-klubben Odder IGF i de seneste to år, og hans kontrakt stod til at løbe ud med det jyske mandskab ved årsskiftet.

Den kontrakt bliver ikke forlænget, da Hemmingsen vælger at stoppe i Odder fra årsskiftet. Det siger Carsten Hemmingsen til LigaBold.dk.

Køretiden fra Fyn på over 250 kilometer i tæt trafik har taget hårdt på Hemmingsen, og derfor mener han, at tiden er den rette til at stoppe i Odder.

– Jeg har aldrig haft problemer med at være på landevejene med hensyn til fodbold, men det seneste halve år, hvor der har været vejarbejde ved Middelfart på motorvejen, og når jeg så ryger ind i den og Horsens-trafikken, så kan jeg nogle gange være to timer og et kvarter om at køre derop, siger Carsten Hemmingsen til LigaBold.dk.

Så det er transporttiden, der har været afgørende?

– Da jeg fremlagde det for klubben, så synes jeg også, at klubben fortjener at have en træner, der kan være der lidt før, og én der kan blive efter. Klubben har accepteret, at jeg kun var der fem gange på 14 dage, så jeg har kunnet blive væk den ene mandag, og det har de sagt god for, og det har været rigtig fint, men alligevel så synes jeg, at spillerne fortjener én, der kan gå 100 procent ind i det. Det har taget for meget tid, og det var også mine overvejelser, da jeg for to og en halv måned siden sagde til min assistent Nicolai Johansen, at det var dét.

Carsten Hemmingsen siger, at det har været specielt at være træner i Odder blandt andet grundet corona. Den tidligere OB- og FC København-spiller ser dog tilbage på tiden i serieklubben med gode minder.

– Som elitemenneske overtog jeg dem, da de lå næstsidst og har leveret dem i toppen, så et eller andet sted er jeg godt tilfreds. Samtidig med, at vi har flyttet klubben og fået unge spillere ind, der er fra egen avl, og stort set alle har en relation til Odder. Der er stort set ingen, der er kommet udefra, og det har virket, og den gruppe har været fantastisk, og jeg har elsket at være der, og som jeg sagde til dem, så er jeg ked af, at jeg skal sige farvel til dem, men tiden er simpelthen for vanvittig at bruge på det, og de fortjener én, der har noget mere tid til dem.

Vil gerne have et nyt job fra januar af

Hemmingsen fortæller, at han er helt klar på en ny fodboldudfordring allerede fra januar af, og han er åben over for alle henvendelser.

–  Jeg er et fodboldmenneske, og jeg elsker det kick, der er i weekenden, når vi spiller kampe, og jeg elsker træning, og jeg elsker forholdet til spillerne. Det, som der er i Odder, er helt unikt. 70 procent af spillerne er under 23 år. Det sammenhold, som de har, og den tilgang, som jeg har, angående hvordan man skal have det. Jeg går meget op i, at man skal have et fællesskab, og man skal have det godt sammen, og man skal kunne tåle fis og ballade, men når der så bliver fløjtet op, så skal vi også være der. Udover at have det godt, så har de fået en vindermentalitet, som de ikke har haft før. Det har klubben også påpeget. Jeg vil rigtig gerne ud fra januar allerede.

Har der allerede været henvendelser?

– Ja, det er der, men der er ikke noget, der er fast endnu, og jeg ser lige tingene an. Jeg har sagt det i en tid, hvor Odder skulle have chancen for at finde sig en ny træner, i stedet for at jeg kom i midten af december og sagde, at jeg ville holde nu. Nu har de fået chancen for at finde én, og det har de fået nu, så jeg regner med, at jeg skal fortsætte inden for fodboldverdenen. Jeg er åben over for alt, hvad der byder sig.

Den tidligere Superliga-spiller mener, at han er klar til et job på et højere niveau. Han har tidligere trænet Middelfart, Svendborg og Marienlyst.

– Jeg synes, at jeg har nogle præstationer fra Svendborg af, et vildt resultat fra Middelfart, og jeg har et flot resultat fra Odder. I Marienlyst havde vi et dårligt halvår, hvor vi trods alt var med i kampen om at rykke op fra 2. division, og vi lå nummer tre.

– Vi havde nogle rigtig fine resultater, og jeg havde på et tidspunkt et gennemsnit, der lå i toppen af ligaen. Jeg synes ikke rigtig, at jeg har fået tilbuddene opad, og det er jeg lidt skuffet over, men det er sådan, tingene er. Jeg er ikke typen, der ringer for at spørge, om de har brug for én. Jeg vil helst have, at de kan se ens kvaliteter og henvender sig til én, siger Carsten Hemmingsen til LigaBold.dk.

Som spiller opnåede Carsten Hemmingsen samlet 265 Superliga-kampe for OB, FCK, AGF og AB med 21 mål og seks oplæg til følge.

Hemmingsen kan skrive én A-landskamp på CV’et.

LigaBold.dk har tidligere interviewet Carsten Hemmingsen om fodboldkarrieren, og du kan læse artiklen her.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]