DBU Jylland: Målet er linjedommere til alle kampe i Serie 2

DBU Jylland 6788

Omkring 20 Serie 2-kampe i DBU Jylland måtte i efteråret fløjtes op uden linjedommere på siderne, da der ikke var mandskab nok til at dække alle kampe med et dommerteam.

Det forventer man ikke at se i foråret, fortæller dommerchef i DBU Jylland, Jakob Bille, til ligabold.dk.

En ny indsats på området har nemlig fået flere dommere til at tage flaget i hånden, ligesom DBU Jyllands dommergrundkursus har oplevet stor tilmelding.

– I den række, hvor vi i DBU Jylland starter med linjedommere, har der været udfordringer, hvor små 20 kampe i serie 2 ikke har haft linjedommere i efteråret, lyder det fra dommerchefen, som fortsætter:

– Det er vores helt klare målsætning for foråret, at vi dækker alle serie 2-kampe med linjedommere, fordi vi allerede nu har fået flere dommere til at blive linjedommere ved at motivere dem med udsigten til at blive en del af et dommerteam.

– Den primære årsag til, at dommere stopper, er nemlig ensomhed, så det er en god måde at fastholde vores dommere.

– Vi regner med, at vi når vores mål om linjedommere til alle kampe, men undtagelses vis kan der på lørdage med mange kampe på samme tid være en kamp eller to, hvor vi ikke kan stille et dommerteam.

Dommermanglen skyldes ifølge Jakob Bille, at unge og nye dommere tager færre kampe end ældre dommere, og derfor skal der findes flere dommere, end der stopper.

I 2020 har DBU Jylland ydet en ekstra indsats for at rekruttere flere dommere ved at sænke prisen på kurset samt ansat en rekrutteringsmedarbejder, og indsatsen har givet pote.

Således har DBU Jylland fået 129 tilmeldinger indtil nu, som er godt en fordobling i forhold til sidste år på samme tid – i alt er der 360 pladser på et år fordelt på 18 løbende kurser.

– Vi har oplevet et positivt resultat, og vi har doblet op med tilmeldte til vores kurser. Det er rigtig godt, for en af vores udfordringer er, at unge dommere tager færre kampe, så når en rutineret dommer siger stop, skal vi finde tre nye for at finde tilsvarende kampe.

Tidligere kostede det 1995 kroner at tage et dommergrundkursus. I dag er prisen 500 kroner, og man kan blive fodbolddommer på en weekend.

På Fyn er der linjedommere til kampe fra Serie 1, mens man på Sjælland har fra Serie 1 og i DBU København først fra Københavnerserien.