Københavnsserien

DBU København med ændringer: Der er planlagt et op- og nedrykningsspil

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Coronavirussen har sat stort præg på serierækkerne i Danmark, og det betyder, at der skal tænkes i alternative løsninger for at løse problematikkerne med de mange kampe, der mangler at blive spillet og skal spilles.

Nu skriver DBU København på sin hjemmeside, at Københavnsserien kommer til at blive afgjort via et op- og nedrykningsspil, såfremt det er muligt.

Det betyder samtidigt, at forårets planlagte turneringskampe i Københavnsserien udgår. Alle udsatte kampe fra efteråret skal være afviklet senest i weekenden 1. og 2. maj. Hvis det ikke er muligt, vil der komme en løsning.

Herefter starter et oprykningspil og nedrykningspil i Københavnsserien. Oprykningsspillet kommer til at være holdene, der er placeret som nummer et til nummer seks, mens nedrykningsspillet bliver bestående af syvende- til 15. pladsen.

Resultaterne fra efterårets kamp tages med i oprykningsspillet og nedrykningsspillet for de hold, der er placeret i samme pulje.

Turneringsudvalget tager senest 1. maj stilling til, om det er muligt at gennemføre et op- og nedrykningsspil. Hvis det ikke er muligt, vil stillingen fra efterårets første 14 kampe være gældende for den endelige stilling.

Nummer ét fra Københavnsserien rykker direkte op i Danmarksserien, mens nummer to møder to sjællandske hold (nummer to fra Sjællandsserien Pulje 1 og 2) om en oprykningsplads til Danmarksserien.

Hvis et oprykningsspil gennemføres, vil nummer et i oprykningsspillet rykke op i Danmarksserien, mens nummer to kommer til at møde de to to’er fra Sjællandsseriens to puljer.

DBU København satser på, at Serie 1 og Serie 2 i København kan spilles på normal vis, men der kan komme ændringer i strukturen, hvis det er umuligt at færdigspille alle kampe.

De udsatte kampe fra efteråret bliver gennemført, når forsamlingsforbuddet tillader der. Fra 1. og 25. marts vil det dog tidligst ske med 14 dages varsel, efter forsamlingsforbuddet tillader at spille kampe.

Efterårets udsatte kampe prioriteres først, og det kan betyde, at forårets planlagte kampe samt pokalkampe kan blive rykket til et senere tidspunkt.

For Serie 1 Pulje 3 og Serie 2 Pulje 5 og 6 gælder det, at programmet afvikles som planlagt, hvis der genåbnes senest 14. marts. Herefter vil turneringsudvalget tage stilling, om det er muligt.

Ved genåbning inden 1. maj 2021 opledes rækkerne i mindre puljer af seks hold, hvor man møder hinanden to gange. Ved genåbning efter 1. maj til og med 31. maj gælder det samme, men her møder holdene bare hinanden en gang. Ved genåbning efter 1. juni vil det ikke være muligt at spille turneringen færdig.

Hvis kun første halvdel bliver spillet i en turneringsform, hvor alle hold skal møde hinanden to gange, så kan den aktuelle stilling på daværende tidspunkt bliver anvendt.

DBU København har også netop offentliggjort turneringsprogrammet for forårets kampe i Københavnsserien, Serie 1 og Serie 2, og det kan se dem lige her.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]