De bedste præstationer i Ligabold gennem årene

grass-g6fea56a5e_1920

Ligabold i Danmark har en lang og rig historie, og er fortsat den dag i dag under stærk udvikling, så vi glæder os til at opleve, hvad sæsonen for 2022 byder på. Derfor vil vi i denne artikel analysere nogle af de bedste præstationer fra holdene i 2. Division og hele vejen ned til Serie 2. Vi har uden tvivl misset nogle af jeres yndlingsøjeblikke, og denne artikel indeholder blot nogle af de mest mindeværdige præstationer gennem tiderne.

 

Fodbold er uden tvivl en af de mest populære sportsgrene i verden. Der findes mange magasiner og aviser med fokus på fodbold, guide til fodbold væddemål, computerspil, og man finder endda også fodbold i modeverdenen. I Danmark er det samme historie; fodbold er yderst populær som sportsgren herhjemme og mere end hver femte dansker anser sig selv som fodboldfan.

Brabrand Idrætsforening

I slutningen af 1990’erne fik Brabrand Idrætsforening en ny træner ved navn Lars Lundkvist, og han formåede virkelige at sætte gang i foreningen og klubben som helhed. Ofte betegnet som en af de største opture i ligabolds historie, fik Lars Lundkvist og den motiverede trup af spillere vind i sejlene der førte dem fra Serie 2 hele vejen op til 2. Division – på blot 5 korte år.

IF Skjold Birkerød

Klubben fra Birkerød formåede i løbet af 1993 at vinde hele 14 kampe i træk og var derfor tæt på at rykke op i den 3. division. Dog tabte de en kritisk kamp mod Haderslev og kom derfor ikke over spærregrænsen. Det var dog stadigvæk en fantastisk og imponerende sejrsstime, som kun er blevet set lignende få gange i ligabolds historie.

Aarhus Fremad

I midten af firserne og frem til slutningen af 90’erne begyndte Aarhus Fremad en uhørt periode med hele 9 oprykninger på blot 13 år. Først var det træneren Kaj Jensen og siden Kim Poulsen, der stod i spidsen for klubbens fremgang, og sidstnævnte førte sammen med de dygtige spillere klubben helt op i Superligaen. Mange betegner denne stime af sejre og oprykninger som værende det mest imponerende nogensinde oplevet i dansk ligabold.

Næsby boldklub

De fleste tænker måske på OB når de skal nævne en fodboldklub fra Odense, men Næsby boldklub bør ikke overses. De formåede nemlig at spille sig til ottendedelsfinalen i den danske pokalturnering tilbage i 1969, noget som dengang blev anset for værende tæt på umuligt. Mange år forud for denne præstation havde klubben spillet på hvad der i daglig tale blev kaldt for “grusgraven” og året inden pokalturneringen fik klubben deres første faciliteter med en rigtig græsplæne, så måske dette var medvirkende til den fornemme præstation?

Brøndby mod Skagen IK

Det er svært at komme udenom det yderst overraskende resultat, der opstod i kampen mellem Brøndby og Skagen IK den 16. april, 1986. De to hold mødte hinanden under et pokalopgør og røg både ud i forlænget spilletid såvel som straffesparkskonkurrence.

 

Nordjyderne gav alt hvad de havde, og formåede på mirakuløs vis at slå Brøndby med et slutresultat på 6-7 til Skagen. Dog bør man ikke glemme, at Skagen IK havde været på en fænomenal kurs de sidste par kampe og også kort tid forinden havde slået B1903 (som senere blev til FCK).

Vanløse IF

Vanløse IF formåede lidt af en overraskelse, da de i 1974 som et 2. divisionshold snuppede en sejr i pokalfinalen, hvor de tilmed slog OB med en yderst imponerende målscore på hele 5-2. Klubben havde spillet en stærk sæson og fra slutningen af oktober 1972 til slut maj 1974 havde klubben spillet 42 kampe med blot ét enkelt nederlag. De endte derfor også med at rykke op i 1. division året efter.

 

Sejren over OB sendte klubben til UEFA Cuppen, hvor de mødte Benfica fra Portugal. Her gik det dog mindre godt, og de 2 kampe endte ud med blot ét enkelt mål for Vanløse IF, mens Benfica fik banket hele 8 bolde i nettet.

Afsluttende ord

Vi håber at vi formåede at kaste lidt lys over et par af de mere opsigtsvækkende resultater i fodboldens historie. Fodbold er en fantastisk sport, der sætter alle på lige fod og lader evnerne præstere på banen. Med den rette motivering og attitude kan selv et lille lokalt hold slå de store kæmper og findes der noget mere opmuntrende end dette?