Den rigtige seng til den sportsaktive

pexels-pixabay-271897

Med en kontinentalseng giver du kroppen optimal restitution

En kontinentalseng er en type seng, der er opbygget af flere lag. Kontinentalsengen består typisk af en boxmadras, en topmadras og en fjedrende bund. Boxmadrassen giver den faste bund, som sikrer at du ligger godt og fast i sengen. Topmadrassen giver den bløde overflade, som er med til at give dig den optimale restitution. Fjedrende bunden sikrer at du ikke ligger for hårdt i sengen, men stadigvæk har den fasthed der skal til for at ligge godt og komfortabelt. Kontinentalsengene findes i mange forskellige prisklasser. Du kan altså godt finde billige kontinentalsenge.

Hvilke egenskaber skal en god seng for atleter have?

Når man dyrker meget sport, kan det være svært at få den bedste nattesøvn. Dette skyldes typisk, at man har brug for at sove lidt længere, for at få restitueret ordentligt. En god seng for atleter skal have en hård overflade, så man ikke synker ned i den. Den skal også have en god støtte til ryggen, så man ikke vågner med ondt i ryggen. Endeligt skal den også have en god ventilation, så man ikke vågner op i et fugtigt miljø.

Sådan får du den bedste nattesøvn, selv om du dyrker meget sport

For det første skal man sørge for at spise sundt og varieret, da dette vil have en positiv effekt på ens søvnmønster. Man skal dog undgå at spise for sent på aftenen, da maden kan give en dårlig mavefornemmelse og holde én vågen. For det andet er motion et af de bedste redskaber til at falde i søvn – men her skal man dog undgå at træne inden sengetid, da kroppen typisk ikke er helt afslappet endnu. I stedet kan man overveje at træne tidligere på dagen, hvor kroppen har tid til at restituere sig ordentligt inden sengetid. På den måde vil du nemmere kunne falde i søvn og sove igennem hele natten uden problemer. Her er billige kontinentalsenge en oplagt mulighed.

Der er mange ting at overveje, når man køber en ny seng, men med billige kontinentalsenge går du aldrig helt galt i byen. Er du meget sportsaktiv, skal du nemlig sætte ekstra fokus på din ryg og led.