Disse fordele er der ved at dyrke yoga

carl-barcelo-nqUHQkuVj3c-unsplash

Hvis man har meget stive muskler eller haser, så vil man meget hurtigt opleve en forbedring af ens smidighed, når man begynder at dyrke med yoga. Dog styrker yoga ikke kun din smidighed, men også din balance og styrke. Du får evnen til at bevare roen og glæden ved at kunne stilne sindet. Yoga træner dig i, at give dit sind en velfortjent pause fra det daglige tankemylder. Du får gennem yoga bedre kontrol over dit åndedræt, som hjælper det mentale på sigt. Det eneste du skal bruge, er altså dig selv og en yogamåtte, for at komme i gang med at dyrke yoga.

Hvad lærer man ved yoga?

I yoga lærer man at arbejde med sin vejrtrækning, samt at fordybe sig i den. Du lære, hvordan den rette vejrtrækning kan give dig mere energi og gøre dig afspændt. Du lærer at berolige dig selv, styrke din lungemuskulatur, samtidig med, at du lærer din krop og dit sind at kende. Du får med en dyb og rolig vejrtrækning, mulighed for at arbejde dig ud af stressfyldte situationer og det kan på sigt berolige dit nervesystem. Yoga er godt for din krop og har en afstressende effekt. Yoga er med til at gøre dig stærk,  både fysisk og mentalt, og så har yoga en positiv indflydelse på din søvn og fordøjelse. Filosofien omkring yoga handler om, hvordan du gennem en kontinuerlig yogapraksis, kan finde en indre ro, stilne dit sind, og mærke at du er en del af noget større. 

De gode fordele ved yoga

Der er mange fordele ved at dyrke yoga. Yoga medfører en lang række psykiske fordele. En af disse er ro i hovedet og en følelse gennem dagen, af afslappethed og velvære, som kan være med til at give dig et mentalt overskud. Når man dyrker yoga, så flyttes fokus fra hovedet og ned til kroppen, hvor man træner at opnå kontrol over sindet. Det kan normalt være svært at opnå denne ro og kontrol, da vi i samfundet i dag, har en travl hverdag med mange bekymringer og gøremål. Yoga kan hjælpe dig med at forebygge din stress, hvor den løsner spændinger, skaber en balance i både krop og sind, skaber et øget fokus gennem dagen, strækker og smidiggør din krop, styrker din krop, hvoraf du får mere energi og livsglæde og en bedre kropsholdning. 

Det skal dog understreges, at fordelene ved yoga ikke kan garanteres, og mennesker som dyrker yoga, oplever forskellige grader af ændringer for både krop og sind. Hvortil nogle oplever en høj grad af positiv indvirkning fra yoga, og andre oplever ingen.