2. Division

Divisionshold henter tidl. RFC-talent i USA

Christian Kirchhoff – Foto – Cincinnati Dutch Lions

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

2. divisionsmandskabet Brabrand er i øjeblikket under varmere himmelstrøg i Tyrkiet på træningslejr, men med på turen har Aarhus-klubben en ny spiller.

Christian Kirchhoff bliver nemlig en del af 2. divisionsklubben Brabrand. Han har de seneste fire år spillet i USA, hvor Kirchhoff har gået på college. Kirchhoff siger til LigaBold.dk, at han har valgt Brabrand, da han gerne ville finde en klub i Aarhus-området.

– Jeg har studeret i USA og været til prøvetræninger derovre. Under corona havde jeg ikke noget sted at træne, inden jeg skulle tilbage til USA, og så skrev jeg til Tom (Brabrand-træner Tom Søjberg, red.), og han skrev, at han gerne ville se mig an. De har taget super godt imod mig, og jeg kommer rigtig godt ud af det med drengene. De ser en stor værdi i mig som spiller, og det lægger jeg stor vægt på.

– Jeg har følt mig en del af holdet lige siden. Så kom jeg hjem fra USA i november, og nu er jeg tilbage i Danmark 100 procent, og så kunne jeg ikke se mig selv andre steder. Jeg vil gerne blive i Aarhus-området, fordi jeg ikke har penge til at flytte ud, så jeg bor hos mine forældre. Brabrand er det ideelle for mig, siger Christian Kirchhoff til LigaBold.dk.

Kirchhoff nåede at spille for både Saint Francis University, Mississippi Brilla FC, Young Harris College og Cincinnati Dutch Lions, og det var lidt af en omvæltning fodboldmæssigt.

– Det var helt anderledes. Det er ikke så taktisk anlagt, og det er mere fysisk. Det er ikke så kendt, og jeg føler, at der er forskel på, hvordan man tænker fodbold i Europa og USA. Spillemæssigt passer jeg også meget bedre i Danmark end i USA, men du lever som en Superliga-spiller med faciliteter, tøj, fly og hoteller. Det var i top. Jeg nød de fire år i USA.

Niveauet i USA er meget svingende, pointerer han, og på de forskellige niveauer bliver der spillet forskellige typer af fodbold. På niveauet D1, hvor mange amerikanere huserer, er det kendetegnende med højt pres og lange bolde, mens D2 er mere teknisk præget med mange udenlandske spillere blandt andet sydamerikanere.

– De bedste hold derovre kan godt være med 1. eller 2. division, men de dårligste hold kan være med i Jyllandsserien. På de største skoler kan de ikke give scholarships til alle, fordi de kun har en vis mængde penge, så der er stor variation i spillertruppen. Så der er rigtig gode spillere, og så er der ‘walk ons’, og de er bare med. Derfor kan der være lidt blandet kvalitet.

Løber altid i den blinde vinkel

Kirchhoff spillede på højrekanten i USA, men i hele ungdomstiden spillede han angriber hos både Hobro og Randers.

– Jeg er teknisk dygtig én-mod-én offensivt, tager løbene ind bag bagkæden og laver en masse ravarge. Midterforsvareren ved ikke helt, hvor han har mig som angriber, da jeg altid løber i den blinde vinkel og gerne vil skabe så meget tumult som muligt. Jeg er god i kombinationsspillet, og så kan jeg godt finde ud af at score mål, siger han med et smil.

Nu er den nye Brabrand-spiller blevet 26 år, og han glæder sig til at hjælpe mandskabet i 2. division.

– Jeg glæder mig helt sindssygt. Brabrand er en af de få, hvis ikke den eneste, klub, der ikke tilbyder spillere kontrakter, så vi er maksimal underdog, og jeg har egentlig altid godt kunnet lide den rolle. Holdet virker motiveret på at vise, at de ikke bare skal løbe over os. Jeg er meget positivt omkring, hvad der kommer til at ske. Det bliver fedt.

Han har dog en drøm om at spille fodbold på fuldtid.

– Der er mange, der har sagt til mig før, at det er ved at være nu, og jeg er ved at være for gammel, og jeg måske skulle tænke i andre baner. Jeg er sent udviklet, og jeg gik ikke i puberteten, før jeg var 19 år, så jeg var en lille purk. Jeg håber på, at der kommer en fuldtidskontrakt. Hvornår det bliver, ved jeg ikke, men jeg arbejder på at få en fuldtidskontrakt, siger Christian Kirchhoff til LigaBold.dk.

Brabrand indtager niendepladsen i 2. division.