Sjælland Serie 1 Pulje 1

Divisionsspiller rykker til Serie 1-mandskab

Frederik Roepstorff – til venstre – Foto: FC Helsingør

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

23-årige Frederik Roepstorff fik Superliga-debut for FC Helsingør mod Hobro IK i april 2018, og efter tiden i Helsingør tog han til forskellige divisionsklubber, hvor Roepstroff senest har spillet for Avarta i 2. division.

Nu venter der en ny tilværelse for den tidligere FC Helsingør-spiller. Frederik Roepstorff siger til LigaBold.dk, at han har valgt at skifte til barndomsklubben Espergærde IF, der huserer i Serie 1.

– Jeg tror bare, at den gejst for at spille halvprofessionel fodbold ikke er der mere, og jeg har fået et job, der lige pludselig begynder at betyde mere og mere, og jeg har travlt på arbejdet, så jeg har ikke tid til begge ting. Man kan jo sige, at 2. division er lavet til at arbejde ved siden af, men det stressede mig lidt, og så er Serie 1 meget godt, siger Frederik Roepstorff til LigaBold.dk.

Den 23-årige spiller kan godt mærke, at han er gået lidt ned i niveau, men der er mange fine boldspillere på Espergærde-mandskabet, og der er kommet et par tilgange til klubben, der har styrket holdet.

Frederik Roepstoff har i løbet af fodboldkarrieren fulgt barndomsklubben, og derfor giver det også mening for ham at spille for serieklubben.

– Jeg tror bare, at det lå meget i kortene. Jeg har været oppe at se deres kampe hele mit liv, så meget jeg har haft tid til det, så det skulle ske på et eller andet tidspunkt. Jeg har også været med til nogle træninger og kampe, mens jeg var i Helsingør, så det er ikke helt nyt for mig.

Med Superliga- og divisionsfodbold på CV’et kommer Frederik Roepstorff med erfaring, men han synes generelt, at holdet er godt.

– Der er selvfølgelig noget rutine, og hvad jeg har lært igennem årene. Der er en god træner og gode spillere, som kender til fodbold, så vildt meget kan jeg heller ikke komme med.

Vil aldrig sige aldrig

Espergærde har fået en flyvende start på sæsonen i Serie 1, hvor det er blevet til fire sejre ud af fire mulige og med en målscore på 15-3, og målet er også klart for denne sæson.

– Jeg synes egentlig, at det har været meget fint, og vi har vundet alt, hvad vi har rørt ved. Der er en fin målscore, og man skal passe på med at ‘jinxe’ det, men vi går efter at rykke op.

23-årige Frederik Roepstorff vil ikke udelukke, at han vender tilbage til de danske divisioner igen, men lige nu passer det bedre, at han fokuserer på sit job.

– Man gik i starten, efter at jeg smuttede fra Helsingør, med drømmene om, at man skulle komme op i 1. division, og så kunne man tage den derfra. Jeg tror bare, at den her levestil passer lidt bedre til mig, men jeg vil aldrig sige aldrig, men ikke som det ser ud lige nu, siger Frederik Roepstorff til LigaBold.dk.

I løbet af karrieren har Frederik Roepstorff spillet for FC Helsingør, Boldklubben Frem, Hillerød Fodbold og Avarta.