Sydbank Pokalen

DS-hold vil undgå ny fiasko mod Serie 1-hold

Timos Adraktas – Foto: Tårnby FF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Tirsdag aften skal Danmarksserie-mandskabet Tårnby FF, der har flere tidligere Superliga-spillere i truppen heriblandt Simon Richter, Andreas Granskov og Nikola Saric, forsøge at spille sig videre i Sydbank Pokalen, når holdet møder CBS Sport fra Serie 1 i tredje kvalifikationsrunde af Sydbank Pokalen 2021/2022.

I den seneste udgave af Sydbank Pokalen gik det dog ikke som planlagt for Tårnby FF. Her tabte holdet noget overraskende til Serie 1-holdet Bispebjerg Boldklub med 3-5 efter en straffesparkskonkurrence, og det skal for alt i verden ikke gentage sig, siger Tårnby FF-cheftræner Timos Adraktas til LigaBold.dk.

Han håber, at holdet har lært af nederlaget i 2020.

– Pokalkampe lever deres eget liv, men vi har da en forventning om, at vi skal videre. I den seneste udgave af Sydbank Pokalen røg vi ud til Bispebjerg fra samme række, og sådan er pokalfodbold også. Vi går til kampen for at vinde og gå videre, siger Timos Adraktas til LigaBold.dk.

Kommer du til at spare mange spillere?

– Vi kommer til at rotere lidt, da det har været et ekstremt hårdt kampprogram. Det har været rigtig, rigtig tæt med mange midtugekampe, så ja, vi kommer til at rotere lidt.

Hvordan tror du, at holdet håndterer favoritværdigheden?

– Jeg håber helt sikkert, at vi har lært fra det seneste år (mod Bispebjerg, red.), men vi går ind med samme indgangsvinkel til alle kampe. Vi skal blive være fuldt fokuseret, og så er jeg ikke i tvivl om, at vi nok skal levere et fint resultat.

Vil dominere opgøret

Tårnby FF-cheftræneren siger, at mandskabet vil forsøge at presse CBS Sport fra start, og holdet vil gerne afgøre pokaldysten i ordinær spilletid.

– Vi skal ud at dominere kampen, og vi vil også gerne sætte os på spillet. Vi skal ligesom vise, at vi kommer et par rækker oppefra, men de her kampe lever deres eget liv, og det ved man også godt.

– De vil også komme for fuld blæs. Som jeg har set deres kampprogram, så har de ikke spillet så mange kampe på det seneste, hvor de så har et lidt mere hårdt program til sidst.

– Så det er også spændende, hvordan de vil gribe det an og går efter. Vi vil i hvert fald prøve at sætte os på spillet, og så vil vi som udgangspunkt forsøge at gøre en ende på det efter 90 minutter. Senest endte vi i noget forlænget spilletid og straffespark, så det skal vi helst ikke ud i.

– Vi vil komme for fuld damp og gå efter sejren fra start af, siger cheftræneren og pointerer, at spillerne skal have fokus i hele opgøret og ikke tage noget for givet.

Hårdt ramt af skader

Som Timos Adraktas har nævnt, så har Tårnby FF haft et komprimeret og stramt kampprogram med mange kampe i Danmarksserien, og det kan også mærkes på spillernes fysik i øjeblikket.

Lige nu er Tårnby FF placeret i toppen af Danmarksserien Nedrykningsspil Pulje 1 med 37 point efter 23 kampe, og cheftræneren er nogenlunde tilfreds med sæsonen indtil videre.

– På trods af alle de omstændigheder, der har været, så synes jeg faktisk, at vi har leveret fint. Vi var desværre et point fra at ryge i oprykningsspillet, og nu ligger vi i det her nedrykningsspil, og det er gået fint med to sejre og en uafgjort.

– Vi har tabt to kampe i år, så ‘overall’ er det gået rigtig fint. Men der er intet, der er afgjort. Der er stadig fire kampe endnu, og der er kun fire point ned, så det er hamrende tæt, må man bare sige. Indtil videre er det gået rigtig fint, men nu skal vi også gøre arbejdet færdigt.

Er I hårdt ramt på skadesfronten?

– Ja, for at være hudløst ærlig, så er vi også begyndt at kunne mærke det i truppen, og vi har også kunnet mærke det de seneste par kampe, at vi ikke har alle mand til rådighed mere, og det slider på spillerne.

– Jeg tror, at vi lige nåede at få et par træningskampe op til, så når den hedder 26. juli, så tror jeg, at vi har spillet 26 kampe, så det er naturligt nok, at det begynder at sætte sig nu. Så vi er da ramt, siger Timos Adraktas til LigaBold.dk.

Tårnby FF træder først ind i Sydbank Pokalen i denne runde, mens CBS Sport i anden kvalifikationsrunde slog Serie 3-holdet SC Amager.

LigaBold.dk kommer til at være til stede på kunstgræsbanerne på Jens Jessens Vej på Frederiksberg i København for at dække pokalopgøret mellem CBS Sport og Tårnby FF, der har kampstart tirsdag 8. april klokken 19.

Efter kampen kan du læse om pokalopgøret på LigaBold.dk og bold.dk.