Danmarksserien Oprykningsspil Pulje 1

DS-topbrag lørdag: Hold hårdt ramt af corona

Foto: Fodboldbane

Lørdag er der topkamp på programmet, når nummer ét i oprykningspulje 1 i Danmarksserien Karlslunde IF får besøg af nummer to Herlev IF. Inden opgøret er der fem point mellem de to mandskaber, men Herlev IF har dog en kamp i hånden.

På papiret er der lagt op til en spændende kamp, men Herlev IF er i en aldeles turbulent tid i øjeblikket. Holdet fik rykket sin kamp i onsdags mod Frederikssund grundet en stor coronasmitte i truppen.

Spillerne mangler stadig svar på deres tests, og derfor er det noget usikkert, hvem Herlev IF-cheftræner Bo Holden kan stille med til opgøret.

Bo Holden siger til LigaBold.dk, at syv spillere og én holdleder er blevet ramt af corona.

– Vi har haft et strengt testregime, hvor vi er blevet testet hver uge, og hver onsdag er vi blevet testet for, at vi har kunnet træne om torsdagen. Lige pludselig var vi uheldige, og så ramte det fire gutter, der sad sammen i en bil til kamp og en holdleder. Lige nu har vi syv spillere, der er ramt, siger Bo Holden til LigaBold.dk.

Cheftræneren siger, at holdet har forsøgt at få kampen rykket til en anden dato, men det har Karlslunde IF afvist.

– Ja, vi har prøvet at få den rykket, men det vil Karlslunde ikke være med til. Vi har spurgt, om vi kunne flytte den, men det har de ikke villet. Rent sportsligt er det jo klart, at de ligger nummer ét og vil gerne rykke op og så videre, så der siger de okay til, at hvis de mangler så mange spillere, så spiller vi alligevel. Jeg mener ikke, at det er Champions League, som vi spiller. Jeg mener, at man burde kigge lidt på samfundssind.

– Det er jo corona. Det er ikke fordi, vi melder fra på grund af en konfirmation eller et bryllup. De har flyttet kampen til klokken 16 (oprindeligt tidspunkt var klokken 13, red.), og det er de gået med til, men de vil ikke flytte kampen til en anden uge.

– Jeg er lige blevet testet i dag, og alle skal testes her på sjettedagen. Først, når vi har svar på de her PCR-tests, så ved jeg, hvem jeg kan stille op med. Vi har ikke trænet hele ugen, og vi blev smidt i isolation i lørdags. I morgen i løbet af formiddagen kan jeg forvente, at spillerne skriver til mig, om de er negative på anden test også, og om de kan spille. Lige nu er der mere end 24 timers svartid, så jeg aner ikke simpelthen, hvad jeg skal stille med i morgen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bo Holden. Foto: Herlev IF

Skuffet

Herlev IF -cheftræneren forsikrer om, at holdet kommer til at stille med et eller andet form for hold til opgøret mod Karlslunde IF, da konsekvenserne ved at trække sig fra opgøret er for store. Mest af alt er Bo Holden skuffet over, at kampen ikke bliver rykket til en anden dag ud fra et sportsligt aspekt.

– Vi har undersøgt med DBU om, hvad konsekvenserne vil være, hvis vi ikke stiller op, men det er ikke så godt, fordi så kan vi ikke rykke op med det ene, andet eller tredje hold, så vi skal stille med et hold, og vi kommer til at stille med et hold, men jeg ved p.t. ikke hvilken forfatning, som det bliver i. Der er nogle spillere, som har været smittet, og det er sådan, hvis man ikke har haft symptomer i 48 timer, så er man fri. Så der er en reel mulighed for, at det er nogle, der kan være i morgen klokken 16, som har været syge.

Synes du, at det er forsvarligt at spille kampen?

– Der er jo forsvarligt at spille kampen, fordi vi er blevet testet efter forskrifterne, som myndighederne anbefaler med at blive testet hver fjerde eller sjette dag. Vi overholder de karantæneregler i forhold til, hvornår man må gå ud af karantæne, når man har været syg. Der er ikke noget, om det er forsvarligt eller ej. Vi skal nok stille med folk, der er testede og rene på alle mulige måder. Vores formand har kørt dialogen med Karlslunde, og de har ikke kunnet blive enige om, hvorvidt den kamp skal flyttes eller ej.

– Jeg mener personligt ud fra et foreningsperspektiv, at det er ikke okay. Jeg kan godt forstå, at der sidder en seniortræner, som vil have kampen afviklet, fordi han har en nemmere kamp. Som en forening kan jeg ikke forstå, at man ikke vil hjælpe til med det. Vi måtte flytte kampen i onsdags og talte Frederikssund, der ingen indvendinger havde og sagde naturligvis, at kampen blev flyttet.

– Tidligere har vi flyttet en kamp mod Roskilde Boldklub, og det var ligeledes uden drama og udfordringer. Jeg har også talt med Ishøjs træner, da vi jo mødte dem lørdag, og dermed blev deres kamp onsdag også indblandet i det her, og han sagde, sådan er det jo bare. Det er jo ikke noget, som vi er herre over. Det kan jeg godt være personligt lidt skuffet, men sådan er det, siger Bo Holden og tilføjer:

– Der er i hvert fald fire eller fem, der ikke kommer til at spille ud af syv, og det var fire, der havde startet inde 100 procent sikkert, og så er der vores reservemålmand, siger Herlev-cheftræneren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Karlslunde-holdbillede. Foto: Karlslunde IF

Karlslunde IF-assistent: Har ikke tid til at flytte kampen til en ny dato

LigaBold.dk har forholdt Karlslunde IF kritikken, og assistenttræner Jesper Myhrmann siger, at det ikke har været muligt at finde en ny dato på forsvarlig vis, men han kan godt forstå Herlevs frustration.

Hvorfor har Karlslunde IF ikke valgt at rykke kampen til en anden dato?

– Det ligger hos ledelsen, men grundlæggende er det fordi, vi ikke har nogle steder at flytte den hen til, siger Jesper Myhrmann til LigaBold.dk.

Hvad med i forhold til det rent sportslige, at det er en topkamp?

– Havde det været Allerød, så havde der ikke været nogle, der havde bjæffet over det, men jeg kan da godt se, at der er et problem i det. Samtidig så siger alle DBU-protokoller, at når der er blevet testet og testet efter fire og sjette dag, så skal kampene afvikles. Vi har heller ikke nogen steder at rykke kampen hen til. Jeg kan ikke se, hvordan vi skulle flytte kampen. Vi efterkom deres første ønske om, at den skulle flyttes til senere på dagen, så de kunne få flere testede spillere igennem, og det er så der, hvor den er endt. Deres andet ønske var, at de gerne ville have rykket kampen til søndag 6. juni, men der var så for kort afstand til vores pokalkamp om tirsdagen.

Så det er primært på grund af det tætte kampprogram, at I har valgt at holde fast i datoen?

– Det er for vores egne spilleres skyld. Set ud fra vores perspektiv, så hvis vi skulle rykke kampen, ville vi sætte så stort fysisk pres på trup, at det ikke ville være en sportslig afgørelse at rykke den til et senere tidspunkt. Det vil også bare være at skubbe det foran os, så problemet opstår på et senere tidspunkt. Jeg kunne også vende det om at sige. ’Hvad nu, hvis der er corona i den sidste kamp?’ Den kamp kan ikke skubbes andre steder hen. Den kamp kan være lige så afgørende som den første. Det er gået mellem de to bestyrelser.

Så I har det fint med at spille kampen ud fra et sportsligt perspektiv?

– Umiddelbart kan jeg ikke se det største problem i det. Det er det samme ud fra vores perspektiv, at hvis vi selv stod i samme situation (som Herlev, red.), så måtte vi også stille med det, som vi havde. Vi ville heller ikke kunne rykke vores egen kamp til andet tidspunkt, hvis vi havde det problem. Det er jo ikke Karlslunde, der har skabt problemet for Herlev. Det er jo opstået.

Kan du ikke se et problem i, at I så ikke får en fair kamp, selvom I følger reglerne?

– Vi har forsøgt at strække os i den udstrækning, der giver mening for Karlslunde, og det har klubbens bestyrelse gjort.

Så det har bare ikke været muligt at finde en anden dag i forhold til programmet?

– Vi har en midtugekamp i næste uge, og vi har også én mere senere, siger assistenttræneren og fortsætter:

– Så kunne vi have spillet seks kampe på 17 dage. For os ville det heller ikke have været sportsligt forsvarligt at skulle spille så mange kampe på så kort tid, og det vil jeg heller ikke kunne se i Herlevs perspektiv, men så ville de selvfølgelig få nogle af deres spillere klar og få deres coronaramte spillere tilbage. Det er selvfølgelig rigtigt.

Har kampens betydning en indflydelse på beslutningen?

– Jeg kan da godt se dilemmaet ud fra Bos (Bo Holdens, red.) synspunkt, men det ville det være, uanset hvem det var, der spillede.

– Det ville have ikke nogen indflydelse, om kampen var blevet spillet midt i sæsonen eller ej, andet end vi bare havde haft mere plads at lægge kampen i. Der er bare så lidt tid, at det ikke er en mulighed længere. Nu skal kampene bare afvikles. Jeg ved, at det samme gjorde sig gældende for Varde i Danmarksserien og Hvidovre i 1. division, hvor de var nødt til at have U19-spillere på banen og bænken, fordi de var ramt til corona. Så der er bare ikke plads til at rykke kampene længere.

Kan du forstå, hvis Herlev er ærgerlig og skuffet over, at kampen ikke får en ny dato?

– Ja, det kan jeg godt se, og jeg kan godt se, at det er et problem, som er opstået, men det ville det være for alle hold uanset placeringen i rækken, siger Jesper Myhrmann til LigaBold.dk.

Kan få det svært

Herlev IF-cheftræner Bo Holden mener, at det kan få konsekvenser for mandskabet, hvis spillerne kommer til at opleve senfølger i forbindelse med coronasmitten, men det er for tidligt at drage en konklusion endnu.

– Jeg har ikke nogen idé. Et er, at de er blevet syge, og noget andet er, at de er blevet raske, men så er det, hvad der følger i halen af det. Man har hørt nogle, der har været coronaramt, som har været rigtig hårdt ramt efterfølgende med senfølger, og nogle har ikke mærket noget.

– Har alle mine syv spillere lige pludselig senfølger, så betyder det, at vi har det svært i resten af sæsonen. Hvis de kommer sig over det uden senfølger, så har vi da stadig efter på lørdag fem kampe at spille, og så har vi stadig mulighed for at lave nogle gode resultater, men jeg aner ikke, hvor syge de er eller har været, siger Bo Holden til LigaBold.dk.

Herlev IF har fået rykket kampen mod Frederikssund IF til onsdag 9. juni.  Kampen mellem Karlslunde IF og Herlev IF fløjtes i gang lørdag 5. juni klokken 16.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]