Efter 20 kampe uden nederlag: DS-hold tabte

Karlslunde IF – Foto: Karlslunde IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Karlslunde IF har haft en blændende sæson, hvor Danmarksserie-mandskabet har kurs med divisionsfodbold i næste sæson. Inden weekendens opgør mod GVI (Gentofte-Vangede Idrætsforening) i Danmarksserien Oprykningsspil Pulje 1 havde Karlslunde IF ikke tabt i 20 kampe i træk (18 kampe i Danmarksserien og to kampe i Sydbank Pokalen), men lørdag gik det galt.

Danmarksserie-holdet løb nemlig ind i et nederlag til GVI på 1-2, og det var første gang siden 29. august 2020, at mandskabet tabte. Ved den lejlighed tabte holdet til Køge Nord FC.

Karlslunde IF-assistenttræner Jesper Myhrmann siger til LigaBold.dk, at kampen startede meget lige ud, hvor ingen af de to mandskabet kom frem til det store. Efter 36 minutter fik Karlslunde-spilleren Ali Steinlein Ashar dog et direkte rødt kort, der fik betydning for kampen.

– Så fik vi et rødt kort. For første synes jeg, at det var retfærdigt, at han blev vist ud, fordi han havde et gult kort i forvejen, men det var lidt drastisk, at det var et direkte rødt kort. Det var en hovedstødsduel, som han kom lidt sent ind i.

– Jeg synes måske bare, at det skulle have været to gule kort. Så fik de bolden meget mere og kom længere frem på banen, og GVI kom til nogle indlæg og nogle frispark på siden, så de fik lidt mere af kampen over på deres side. De fik også nogle hjørnespark, og efter et af de her hjørnespark skubbede en af vores spiller en af deres i ryggen, og så fik de et korrekt straffespark.

– Det var lidt ærgerligt, da vi troede, at vi skulle gå til pause med 0-0. Han sparkede den ind over i den ene side, så der var ikke så meget at gøre ved det. På den front var det jo fortjent nok, at de kom foran, når de jo scorede på den største chance i fodbold, men det var en meget lige halvleg, synes jeg, siger Jesper Myhrmann til LigaBold.dk.

Tabte efter et sent mål

I anden halvleg kom GVI længere frem på banen og forsøgte at sætte 2-0-scoring i kassen, men Karlslunde IF-assistenten mener ikke, at GVI skabte de helt store chancer.

Efter 85 minutter fik Emil Moestrup bragt balance i regnskabet, og det var ganske fortjent, ifølge Karlslunde IF-assistenten. Alligevel måtte Karlslunde IF dog gå tomhændet fra banen efter et sent GVI-sejrsmål.

– Helt efter spil og chancer især i anden halvleg fik vi også udlignet til 1-1 direkte på et frispark. Det var selvfølgelig sent i kampen, men før det havde vi haft nogle gode muligheder i feltet. Deres målmand havde også et par redninger i løbet af anden halvleg, så han fik også vist sit værd. Frisparket blev så sparket over ind i hans side, så den vil han nok ikke være så glad for, men ellers synes jeg, at det var meget retfærdigt, at vi fik udlignet.

– Så skulle vi forsøge at forsvare den hjem i de sidste ti minutter plus overtid, og der fik de igen et hjørnespark. Både vores målmand og forsvarsspiller mente, at de hver især skulle have et frispark i situationen. Målmanden fik en arm i ansigtet, og forsvarsspilleren blev underløbet.

– Nogle gange bliver de dømt, og andre gange bliver de ikke dømt. Vi har haft nogle små ting, som der er gået vores vej i de andre kampe, så gik det så imod os i denne kamp, men det er selvfølgelig ekstremt skuffende ikke at få noget med hjem, når jeg synes, at vi var det bedste hold i anden halvleg, selvom vi var i undertal, så det, synes jeg, selvfølgelig er rigtig ærgerligt.

Jesper Myhrmann mener, at GVI havde læst på lektien, men Karlslunde IF-assistenten mener ikke nødvendigvis, at GVI er det bedste hold, som Karlslunde IF har mødt i denne sæson.

– Det var et stærkt hold, der var godt organiseret og godt forberedt på de ting, som vi ville komme med. Udover det, var Frederikssund en rigtig stærk modstander, da vi mødte dem, og jeg synes, Ishøj var stærke, at vi mødte dem. Jeg synes ikke nødvendigvis, at GVI var væsentlig bedre end de andre hold fra vores række.

– De lavede nul oplagte chance i åbent spil. De scorede på et straffespark og efter et hjørnespark. Udover det, så tror jeg ikke, at vores målmand fik sved på trøjen, så jeg synes ikke, at de var meget bedre, men de var ekstremt godt organiseret og godt forberedt. Så stor cadeau til deres trænerteam.

Skal ramme det rette spændingsniveau

Ifølge assistenten skal Karlslunde finjustere et par små ting til de kampe. Blandt andet skal det rigtige spændingsniveau rammes, så udvisninger undgås.

– Der var en spiller her, der lavede to frispark på halvandet minut og blev vist ud. Jeg selv blev bortvist i Allerød-kampen, så jeg sad faktisk på tilskuerpladserne i denne weekend også, så det handler om, at vi skal finde det rigtige spændingsniveau og gå ind at præstere på det niveau, som vi ved, at vi kan, fordi så forventer vi også at få noget med fra de kampe, som vi mangler. Men det kræver også, at vi allerhelst er alle mand på banen, så vi ikke spænder ben for os, for de synes jeg, at vi gjorde i første halvleg, siger Jesper Myhrmann til LigaBold.dk og tilføjer:

– Jeg fik rødt kort i kampen før, da jeg brokkede mig over en kendelse, som dommeren havde lavet. Så vendte jeg mig om for at sætte mig ned og skubbede til noget tøj, og i det tøj lå der en kuglepen, som så røg 40 centimeter ind på banen. Så fik jeg to gule kort på meget kort tid, så det var også en dum aktion fra min side af, men vi vandt den kamp, så det gjorde ikke noget. Det er dog lidt irriterende, at jeg skal kigge oppe på tribunen i stedet for at kunne guide og hjælpe på sidelinjen.

Jesper Myhrmann må igen tage plads på tribunen, når Karlslunde IF møder LSF onsdag 2. juni klokken 19 i Smørum.

Karlslunde IF indtager førstepladsen i Danmarksserien Oprykningsspil Pulje 1 med 50 point. Det er fire point mere end Herlev på andenpladsen og syv point mere end GVI på tredjepladsen. Der resterer seks runder, og de to bedste mandskaber rykker op i 3. division.