Efter 31 mål: Seriebomber ser op til Dalsgaard

Anton Emil Funder – nederst til venstre – Foto – PSI Serritslev

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Dette efterår har været sjovt for Anton Emil Funder, som han selv udtrykker det. Den 20-årige angriber har nemlig scoret mål på samlebånd i Serie 4 for PSI/Serritslev. Hele 31 mål i 13 kampe er den unge jyde noteret for. Anton Emil Funder siger til LigaBold.dk, at han har kunnet drage stor fordel af sin tekniske kunnen.

– Jeg er blevet god til at stå de rigtige steder. Derudover så vil jeg selv mene, at jeg har et udmærket skud, og så har jeg bare ramt, hvad der lige har været, selvom vi dog ikke på papiret har været det bedste hold i puljen, så har vi stadig kunnet formå at skrabe nok point sammen til at rykke op i Serie 3, siger Anton Emil Funder til LigaBold.dk.

Hvilke kvaliteter har du som spiller?

– Mit tekniske niveau er nok noget over, end hvad jeg spiller. Jeg vil også selv mene, at jeg har farten til at kunne overmatche min modstander.

Den unge angriber drømmer som så mange fodboldspillere om at blive professionel, og han har specielt én spiller, som han ser op til.

– Henrik Dalsgaard har jo leveret det ultimative inden for seriefodbold, og hvad man kan få ud af det. Det er nok ham, som man stræber efter at blive som. Det kræver dog nok noget ud over det sædvanlige, hvis man skal opnå det, siger Funder om Brentford-spilleren, der skiftede Serie 2-klubben Møldrup/Tostrup IF ud med Superliga-klubben AaB i en alder af 19 år i 2008.

Drømmer om AaB

Angriberen med mange mål i støvlerne har da også tænkt over, om han skulle prøve sig af på et højere niveau.

– Hvis den mulighed skulle komme, så vil jeg altid se frem til det. Alle fodboldspiller drømmer vel om at komme til et sted, hvor der er rigtig konkurrence. Tanken har i hvert fald strejfet mig, om man skulle prøve noget, der var højere end det her, siger Funder.

Funder har et blødt punkt for AaB, men han ved godt, at det nok er urealistisk.

– Hvis det er rent klubmæssigt, så er den store drøm i Danmark at spille for AaB, da jeg er heroppe fra. Jeg ved dog godt, at det nok ikke kommer til at ske.

– Hvis man snakker rent rækkemæssigt, så kunne jeg godt tænke mig at spille i Jyllandsserien eller Danmarksserien for at se, om man kan klare sig der. Det kunne være sjovt at prøve, siger Funder og tilføjer, at der ikke i øjeblikket er noget interesse for ham fra andre klubber. Der var dog lidt interesse, da han spillede ungdomsfodbold.

PSI/Serritslev har scoret 68 mål i 13 kampe dette efterår, hvoraf Funder har stået for næsten halvdelen af dem. Det er noget, der glæder serieholdets træner.

– Jeg har kendt min træner hele livet, så han ved godt, hvad jeg står for, så jeg tror egentlig ikke, at han er så overrasket. Han er nok bare glad for, at jeg gider at spille og være en del af holdet. Jeg tror, at han er stolt over, hvad jeg har præsteret, siger angriberen.

‘Vi har taget os sammen’

Grunden til, at PSI/Serritslev har scoret mange mål i Serie 4, er ganske simpel, mener Funder.

– Vi har taget os lidt sammen i denne sæson i forhold til mål, og derudover har vi et vanvittigt godt sammenhold. Vi kender alle sammen hinanden fra mange år tilbage. At man har det godt på holdet, hjælper vel også en del.

PSI/Serritslev endte som nummer to i Serie 4, pulje 48, med 28 point. Grundet corona-restriktionerne har DBU Jylland besluttet, at de hold, der havde mulighed for at rykke op, ville rykke op. Det betyder, at PSI/Serritslev i det nye år kan kalde sig for et Serie 3-hold.

Anton Emil Funder tvivler på, at målscoringen fortsætter i helt samme stil i Serie 3. Han har dog allerede sat sig et lille mål for sæsonen.

– Der er lidt niveauforskel, når man kommer fra Serie 4 til Serie 3, så det er nok ikke sikkert, at jeg kommer på at score de der 30-35 mål. Det kunne da være sjovt at runde de 20, siger Funder og tilføjer, at holdet nok ikke er kandidat til at rykke op i Serie 2:

– Så der bliver nok også noget pres på holdet om at holde modstanderne fra chancer samt at kunne skabe lige så mange chancer selv. Jeg har nok indset, at jeg ikke kommer til at score lige så meget mål som i dette efterår, men jeg stiler efter at score en ordentlig håndfuld.

Stor støtte

Anton Emil Funder siger, at klubben fra Vendsyssel møder stor opbakning blandt byens indbyggere, og interessen er ikke som sådan vokset i takt med angriberens flotte målform.

– I den by, som jeg bor i, bor der omkring 500 mennesker. Byen er rigtig god til at støtte op om byens hold, og uanset om klubben er på hjemmebane eller udebane, om det pis-regner, solen skinner, eller om folk skal køre.

– Der kommer altid mange ud for at se os spille fodbold, også tit på udebane. Der er ikke kommet flere på grund af mine mål. Byen har altid været god til at støtte op om holdet, det er helt vildt dejligt, siger den unge angriber til LigaBold.dk.

I efterårets sidste kamp for PSI/Serritslev scorede Anton Emil Funder hele syv gange, da Tårs/Ugilt blev spillet ud af banen. Kampen endte hele 10-1 til PSI/Serritslev.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]