3. Division

Efter stor succes: Divisionstræner forlænger

Michele Demontis – Foto – IF Lyseng

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

IF Lyseng med Michele Demontis i spidsen har i denne sæson haft stor succes som oprykkerhold i 3. division. Aarhus-klubben indtager her ved vinterpausen en flot tredjeplads i 3. division med 27 point efter 17 kampe.

Det har klubben nu belønnet cheftræneren for. 43-årige Michele Demontis siger til LigaBold.dk, at han netop har underskrevet en treårig kontrakt med 3. divisionsklubben.

– Jeg tog overtog jo holdet i Danmarksserien for to år siden, og vi har haft en spændende og flot halvsæson i den nye 3. division, og det har jeg været rigtig glad for. Derudover synes jeg, at det er en megafed klub at være i.

– Jeg kan se, holdet har bevæget sig meget. Det var klart de fleste, der kom fra Danmarksserien og havde været i Lyseng i et par år, og de er bare blevet bedre. Jeg synes, at der er så mange spillere, der er blevet bedre, så det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, siger Michele Demontis til LigaBold.dk.

Når Demontis skal sætte nogle ord på den store succes for IF Lyseng i efteråret, så bunder det i en god organisation og klare aftaler.

– Det første halve år i 2020 var der coronanedlukning, hvor vi ikke fik lov til at spille. Der skulle vi ikke ud i nogle vigtige kampe, så vi havde lige et halvt år til at træne. Vi har egentlig spillet på stort samme måde og har brugt de samme spillere, og der har været et par enkelte, der er røget ind og ud.

– Aftalerne er på plads hver gang, vi spiller, og spillerne ved præcist, hvad de skal, og hvor deres holdkammerater er gode henne. Man sender ikke nogle holdkammerater i dybden, hvis de ikke har farten eller spiller til hovedet, hvis de ikke er så store, men også med hensyn til løbemønstre, selvom der også er kommet lidt udskiftninger, så har det været det samme.

Nu venter der en vinterpause for Aarhus-klubben, inden klubben skal kæmpe om en plads i top seks. Det er også klubbens målsætning.

– Vi ligger jo nummer tre, hvilket er over al forventning, og det er vi selvfølgelig megastolte over, og der er kun fem kampe, inden vi måske kan komme i top seks. Det håber vi på, men vi skal også huske på, at der ikke er mange point ned, og der skal ikke mange nederlag til, før man er i fedtefadet igen.

– Der er fire ud af 12, der rykker ned. Der er jo historisk svært at overleve, og det er vi fuldt bevidste om, men hvis vi kører videre og gør det, som vi er gode til, så skal vi nok klare os, og vi vil rigtig gerne i top seks, siger Michele Demontis til LigaBold.dk, der tilføjer, at klubben søger en spillende assistenttræner, mens Demontis’ cheftrænerkollega Jesper Højlund stopper.

Michele Demontis har tidligere været spillet i italienske Felsina San Lazzaro, Brabrand, Holstebro, Aarhus Fremad og Skovbakken/VSK.

I løbet af trænerkarrieren har han været træner og assistent i Skovbakken, sportschef i VSK Aarhus samt cheftræner i Odder.