Sjællandsserien Pulje 2

Efter stor turbulens: Anfører tager til Gørslev

Emil Skovbo – Foto – Gørslev IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Sjællandsserie-klubben Vallensbæk har oplevet stor turbulens og mistet mange bærende spillere i vinterpausen. Tidligere har Vallensbæk-formanden sagt til LigaBold.dk, at hele 12 spillere har valgt at forlade klubben.

Nogle af spillerne har valgt at smutte grundet uenigheder mellem spillerne samt bestyrelsen og den sportslige ledelse grundet holdets cheftræner Dennis Nordenbøl.

Nu har Vallensbæk-anfører Emil Skovbo også valgt at skifte klub efter tre en halv sæson i klubben. Han skal fremover tørne ud for Gørslev IF i Sjællandsserien, siger han til LigaBold.dk.

Skovbo pointerer, at han blev kontaktet af Gørslev, inden mange af Vallensbæk-spillerne valgte at smutte.

– Der er en masse, der har smuttet fra Vallensbæk, og lige inden folk smuttede, blev jeg kontaktet af Gørslev. De manglede en sekser, og de spurgte, om det ikke kunne være noget for mig at komme derned. Jeg syntes, at det lød spændende, og jeg havde en god snak med klubben, siger Emil Skovbo til LigaBold.dk.

Var du fast besluttet på at forlade Vallensbæk grundet turbulensen?

– Jeg var faktisk ikke fast besluttet. Jeg tænkte selvfølgelig lidt over det, men det kom lidt ud af ingenting fra Gørslev, om jeg havde lyst til at prøve det, så det var egentlig det, som der gjorde, at jeg tog skridtet. Det var faktisk inden, folk for alvor begyndte at smutte fra Vallensbæk.

Var du også utilfreds i den sidste tid i Vallensbæk?

– I forhold de andre har jeg nok ikke været lige så utilfreds. Jeg har selvfølgelig syntes, at der var nogle ting, der ikke fungerede klubmæssigt, men jeg var ikke som de andre.

Har du været med i et ultimatum?

– Jeg har ikke været med i noget ultimatum. Det har jeg hørt, at der er nogle spillere, der har været, men det har jeg ikke været en del af.

Den alsidige spiller fortæller, at den sidste tid i Vallensbæk selvfølgelig ikke har været optimal, og det har også påvirket ham.

– Det er selvfølgelig ærgerligt. Det er jo nogle gutter, som man har kendt fra starten i Vallensbæk, så det er selvfølgelig ærgerligt, at man ikke skal spille sammen med dem, men det har været en forholdsvis nem overgang, fordi jeg har spillet i HB Køge og gået på handelsskole, så jeg kender en del fra Gørslev-holdet. Det gjorde overgangen lidt lettere i forhold til at komme til et hold, hvor man ikke kendte nogen.

Har turbulensen i klubben påvirket dig?

– Det påvirkede da hele klubben. Mange spillere har spillet der i mange flere år end jeg, så de havde utrolig svært ved at forlade klubben. De havde det måske sværere, end jeg havde det, så det har helt sikkert påvirket. Mange har haft svært ved at skifte, men de så ingen anden udvej til sidst, da folk begyndte at smutte, siger Emil Skovbo og pointerer, at der skete en dominoeffekt.

Godt indtryk

Nu skal 23-årige Skovbo forsøge at spille Gørslev IF op i Danmarksserien, og han har fået en god start i klubben. Skovbo synes, at der er et vildt fællesskab, og alle har det rigtig godt med hinanden.

– Mit indtryk er vildt godt. Det er en klub, der vil fremad og førsteholdet utrolig meget. De vil gøre alt, hvad de kan for i første omgang at komme op i Danmarksserien, siger han og tilføjer, at han er meget overrasket og imponeret over den store opbakning, som Gørslev har.

Skovbo kender flere spillere i Gørslev, og så har han også haft kendskab til cheftræner Danijel Mujkanovic og assistent Lars Feist. Han roser sin nye træner.

– Jeg kan rigtig godt lide Dani (Danijel Mujkanovic, red.). Det var ham, som jeg talte med om at komme til Gørslev. Jeg kan rigtig godt lide Dani som træner. Jeg kan godt mærke, at han har niveau til mere end Sjællandsserien, og det er derfor, at han har været træner for HB Køges U19-hold, og man kan godt mærke, at han har noget erfaring, som andre ikke har, siger Emil Skovbo til LigaBold.dk.

Emil Skovbo kan både spille sekser, tier og midterforsvarer, men han føler sig bedst tilpas som sekser. I efteråret spillede Vallensbæk-anføreren 13 kampe med tre mål og seks oplæg til følge.

Gørslev IF indtager tredjepladsen i Sjællandsserien Pulje 2.