3. Division

Ex-AGF’er har SL-drøm: Fisker har gjort det

Malthe Dahl Overgaard – Foto – Jan Sand, Skive IK

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Malthe Dahl Overgaard har tidligere været en del af AGF, og han fik debut for mandskabet i sæsonen 2014/2015, da Aarhus-klubben befandt sig i 1. division.

Efterfølgende var midtbanespilleren en del af Superliga-truppen, men han nåede aldrig at spille i Superligaen, inden han skiftede til Kjellerup i sommeren 2016.

Nu er Malthe Dahl Overgaard blevet 25 år, og han er netop skiftet til 3. divisionsklubben VSK Aarhus.

Selvom det nu hedder 3. divisionsfodbold, så har midtbanespilleren stadig ambitioner, og han har ikke opgivet drømmen om at spille i Superligaen, siger han til LigaBold.dk.

Han nævner blandt andre den tidligere Randers FC- og Brøndby IF-spiller Kasper Fisker, som en spiller, der blomstrede i en sen alder.

– Jeg nåede desværre ikke at spille i Superligaen. Jeg blev rykket op i Superliga-truppen, og jeg nåede at få debut i den sæson, hvor AGF rykkede op fra 1. division. Jeg trænede fast med og var egentlig med på bænken, men jeg fik desværre ikke debut i Superligaen, hvilket jeg selvfølgelig er lidt ærgerlig over, og jeg håber en dag, at jeg kan komme derop igen. Man ved også, at når man spillet divisionsfodbold i 2. division og har spillet på nogle gode hold, at der er mange gode spillere, og det kræver meget at tage skridtet op igen, siger Malthe Dahl Overgaard til LigaBold.dk.

Har du så en drøm om at spille i Superligaen en dag?

– Ja, det har jeg da. Det er det, som man stræber efter i forhold til at spille fodbold herhjemme. Man kan sige, at da man var 22-23 år og spillede på nogle hold, der lå i toppen af 2. division og kæmpede med om oprykning og spillede fast der, så var drømmen måske fordret lidt mere, men tingene kan gå hurtigt i fodbold.

– Hvis jeg lige pludselig sætter noget sammen inden for det næste års tid, kan jeg måske være heldig at tage skridtet op og blomstre i en sen alder. Det har man set andre spillere gøre eksempelvis Kasper Fisker. Fodbold er noget, hvor jeg stræber efter at blive så god som muligt. Hvis det på et tidspunkt gør mig god nok til at spille i Superligaen, så vil jeg da bare blive glad for det.

Nu nævner du Kasper Fisker angående at blomstre i en sen alder. Er han en inspirationskilde for dig?

– Ja, det er det helt sikkert. Det er noget, som man tænker over. Der er ikke noget, der er for sent, men man ved alle sammen, at fodbold er en kort karriere, og jo ældre du bliver, jo mindre interessant bliver du også for højere rangerede klubber. Der kan jo komme et tidspunkt, at du er så god, hvor du ikke kan blive overset. Så det er helt klart en motivationsfaktor i forhold til ‘you never know’, der kan ske ting.

– Der er andre, der har gjort det før én selv, så hvorfor skulle det ikke være en mulighed, men igen er det vigtigt at understrege, at jeg ikke er naiv. Det var nok mere sandsynligt for et par år siden, men hvis jeg bliver god nok og præsterer på et højt nok niveau, og det kan åbne nogle døre, så vil jeg helt sikkert forfølge det, uden tvivl.

Midtbanespilleren nævner, at han befinder sig mest på den defensive midtbane, hvor han både er god til at være styrmand, men han besidder samtidig nogle offensive kvaliteter.

Taknemmelig for oplevelser i AGF

Malthe Dahl Overgaard synes, at det kunne fedt at komme tilbage på Ceres Park en dag, og han var glad for AGF-tiden, selvom han ikke nåede at optræde for Aarhus-klubben i Superligaen.

– Jeg er selvfølgelig taknemmelig for de oplevelser, som jeg fik i AGF. Jeg er ærgerlig over, at det ikke blev til mere, men jeg har kigget indad for at se, om jeg kunne have gjort nogle ting anderledes. Samtidig var der også en trænerfyring midt i min kontraktperiode, som måske heller ikke stillede mig bedre, hvor jeg måske var på vej til at skulle spille eller få nogle minutter. Det følte jeg, at jeg var, under Morten Wieghorst, men ting går hurtigt i fodbold.

– Havde jeg nu været så god, så man ikke kunne se bort fra mig, så havde jeg nok også fået lov til at spille, men samtidig følte jeg også, at jeg kom tættere og tættere på angående det niveau, jeg havde træning, kontra de andre, og jeg lige så stille begyndte at blive bedre og bedre. Det kunne være sjovt at komme tilbage på Ceres Park, men det er ikke det, som skal være det afgørende, hvis man en dag kunne være dygtig nok til at spille i Superligaen og vise de kvaliteter.

– Der er rigtig mange dygtige spillere i divisionerne, der måske har kvaliteter på højde med dem, der spiller i Superligaen, men der er også noget mentalt, det fysiske og timingen, og en lille portion held skal man også have. Nogle gange, når man ligger på vippen, handler det også om, hvilke øjne der kigger på dig, siger Malthe Dahl Overgaard til LigaBold.dk.

Malthe Dahl Overgaard tog efter AGF-tiden til Kjellerup, hvor han har været ad flere omgange. Han har også spillet i Aarhus Fremad og Skive. Han blev noteret for tre førsteholdskampe for AGF ifølge transfermarkt.com.