Danmarksserien Pulje 1

Ex-BIF-talent genoptager karrieren i DS-klub

Benjamin Laursen – Foto – Privat

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Benjamin Laursen har tidligere spillet på Brøndby IF’s ungdomshold. Han kunne dog mærke, at lysten til fodbold dalede stille og roligt.

Den defensive spiller forlod Brøndby i sommeren 2019, da han ikke fik forlænget sin kontrakt, og Laursen startede i stedet for op i Danmarksserie-klubben Karlslunde IF.

Da han havde spillet fem kampe for holdet i efteråret 2019, var lysten og glæden til fodbold dog ikke kommet. Derfor trak Laursen stikket og stoppede helt med at spille fodbold i håbet om at kunne genfinde glæden.

Den har Laursen fundet nu, og midtbanespilleren siger til LigaBold.dk, at han genoptager fodboldkarrieren og skal spille for Karlslunde IF igen.

– Jeg kunne mærke, at jeg skulle bruge en pause fra al fodbold. Jeg var blevet virkelig træt af det, og jeg trængte til at glemme alt om fodbold og fokusere på noget andet. Så håbede jeg, at lysten ville komme tilbage. Det er den så gjort heldigvis, så det er dejligt at være tilbage igen. Jeg nyder det, siger Benjamin Laursen til LigaBold.dk

Hvorfor mistede du lysten? 

– Der var mange ting, der spillede ind. Jeg havde jo spillet fodbold, siden at jeg var fire-fem år gammel. Det med at gå fra et elitemiljø og så tage et step ned, og det her er noget andet end Brøndby Masterclass.

– Til sidst i Brøndby var jeg nok heller ikke så glad. Jeg prøvede at få lysten tilbage ved at skifte til Karlslunde, men jeg kunne godt mærke, at det hele blev lidt for meget. Så var Karlslunde selvfølgelig forstående over for min beslutning. Selvfølgelig skal man ikke spille, hvis man ikke har lyst til det. Så sagde jeg til Karlslunde, at det kan være, lysten kommer tilbage, og det har den gjort nu.

Brøndby-tid har haft kæmpe betydning

Tiden i Brøndby gav ham mange store oplevelser, men det lærte også den unge spiller, at man skal kæmpe og arbejde hårdt for at opnå noget med fodboldkarrieren.

– Den (Brøndby-tiden, red.) har givet mig mange oplevelser og givet mig ret meget. Det er specielt både med hensyn til trænere og setuppet. Man går efter at komme hele vejen op på Brøndbys førstehold. Det har gjort mig til den, som jeg er i dag, så det har haft en kæmpe betydning for min identitet.

– Jeg spillede i Brøndby, fra da jeg var 12 år gammel. Jeg har også lært at kæmpe for tingene. Når man er i elitemiljøet, så kommer intet for givet, det er hårdt arbejde hele vejen igennem. Det har givet mig noget hård på brystet.

Var det grundet den hårde konkurrence i Brøndby, at du mistede lysten til fodbold?

– Det var ikke grundet konkurrencen. Jeg var faktisk vild med konkurrencen, og det med at blive testet til træning. Man skulle gøre det godt til træning, ellers spillede man ikke. Det pres var jeg vild med. Jeg tror bare, at jeg havde fået for meget af det hele, og så blev jeg nødt til at tage et ‘break’ fra det.

Benjamin Laursen er lillebror til Nikolai Laursen, der lige nu spiller i hollandske FC Emmen, og storebror Laursen blev glad for lillebrors beslutning om at starte med at spille fodbold igen.

– Jeg snakkede med hele min familie om, at jeg ville starte igen, og der var min bror selvfølgelig ekstra glad og stolt. Vi elsker at se hinanden spille, men det er hele min familie glade for og synes, at det er fedt, siger Benjamin Laursen og nævner, at de to brødre har talt om, at det kunne være sjovt at spille på hold sammen en dag. Det har de tidligere gjort i skolefodbold-sammenhæng.

Nu er Benjamin Laursen klar til at give den gas for Danmarksserie-klubben og går benhårdt efter en startplads. Han ved dog, at det kræver hårdt arbejde, men glæder sig til at få kampe i benene igen.

Rolig og læser spillet godt

Når Laursen skal fremhæve nogle af sine kvaliteter, er det med fokus på godt overblik og god spilforståelse.

– Jeg har min ro på bolden, en rigtig god forståelse for spillet og læser spillet godt. Jeg kan placere mig rigtig gode steder på banen. Derudover er jeg en type, der altid gerne vil vinde og gøre mit bedste og hjælpe mine holdkammerater. Grunden til, at jeg er vendt tilbage til Karlslunde, er målet om, at vi skal rykke op. Det vil jeg gerne hjælpe til med, siger Laursen, der regner med at spille på midtbanen i Karlslunde. Han kan dog godt begå sig i midterforsvaret også.

Benjamin Laursens tid væk fra fodboldverdenen har gjort ham mere motiveret, og nu satser han benhårdt på at få en professionel fodboldkarriere.

– Jeg går 100 procent efter det. Jeg har også alderen med mig, da jeg kun er 20 år gammel. Det er målet at spille på et højere niveau. Når jeg starter på noget, er det ikke halvhjertet, så der er kommet meget blod på tanden igen. Det glæder jeg mig til at vise og komme i gang med at spille nogle kampe.

For midtbanespilleren er Brøndby IF noget specielt, men det betyder ikke, at han udelukker andre danske klubber, hvis mulighederne opstår.

– Brøndby vil altid være en speciel klub for mig, men man er professionel fodboldspiller, så jeg vil aldrig udelukke noget som helst, men klubben har en speciel plads hos mig, efter alle de år, som jeg har spillet der. Jeg vil dog ikke udelukke noget, for man ved aldrig, hvad der sker i fodbold, siger Benjamin Laursen til LigaBold.dk.

20-årige Benjamin Laursen har også været inde over U16-landsholdet og futurelandsholdet. Midtbanespilleren spillede sin seneste kamp for Karlslunde IF 14. september 2019 i Danmarksserien.

Karlslunde IF har oprustet kraftigt inden forårets kampe. Klubben har hentet den tidligere FC Nordsjælland- og AGF-spiller Stephan Petersen, den mangeårige Avedøre-spiller Niklas Myhrmann og Jakob Kloppenborg, der scorede mål på samlebånd i AIK 65 Strøby i Serie 1 i efteråret.

Danmarksserie-klubben skal efter den nuværende plan møde Husum BK 20. marts i Husum. Karlslunde indtager førstepladsen i Danmarksserien Pulje 1 med 25 point efter ti kampe. Det er syv point mere end Ishøj IF, KFUM og Køge Nord FC på de efterfølgende pladser.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]