Sjællandsserien Pulje 1

Ex-FCH-talent skifter klub i Sjællandsserien

Fitim Farizi – yderst til venstre – Foto – Herstedøster IC

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Der venter et hårdt forår for Hundested IK i Sjællandsserien, da klubben skal forsøge at undgå nedrykning. Klubben er næstsidst i Sjællandsserien Pulje 1 med blot fem point efter 11 kampe, og der skal derfor point og mål på kontoen.

Det skal 23-årige Fitim Farizi forsøge at hjælpe Hundested IK med. Midtbanespilleren siger til LigaBold.dk, at han skifter til bundholdet i Sjællandsserien. Han spillede i efteråret for Herstedøster IC, der topper Sjællandsserien Pulje 1 med 26 point efter ti kampe.

– Jeg har valgt at skifte til Hundested, ikke så meget af fodboldmæssige årsager, fordi Herstedøster fodboldmæssigt giver bedre mening på alle punkter. Det er et personligt perspektiv, da jeg har et personligt forhold til deres nye træner Wissam (Wissam Al-Sharkawi, red.), som jeg har kendt igennem mange år, også privat.

– Han var den træner, som hentede mig til Herstedøster. Nu er han blevet cheftræner for første gang for en klub, der kæmper om nedrykning. Jeg tænkte, at jeg ville gengælde den tjeneste og tillid, som han har haft til mig. Derfor har jeg valgt at sige ja, siger Fitim Farizi til LigaBold.dk.

Farizi mener selv, at han har et godt blik for spillet og en god sans for at finde netmaskerne.

– Jeg er en relativt målfarlig midtbanespiller. Jeg har et godt overblik og er god til at lave tværafleveringerne. Derudover er jeg en holdspiller. Det betyder ikke så meget for mig, om det er en assist eller nøgleaflevering. Det er mine styrker.

Midtbanespilleren har en fortid hos blandt andet FC Helsingør, hvor han spillede på klubbens U19-hold. Han har også tidligere spillet i FC Øresund, B93, Hørsholm og Virum-Sorgenfri Boldklub, inden han skiftede til Herstedøster IC ved sæsonstart. Nu gælder det altså en tilværelse i Hundested IK.

Farizi holdt på et tidspunkt pause fra fodbolden, og her indså han, at det ikke skulle blive til en professionel fodboldkarriere. Det har midtbanespilleren det også fint med i dag.

– Fra dengang, hvor jeg stoppede med at spille fodbold i et års tid, har min intension ikke længere været, at jeg skal være Superliga-spiller eller professionel fodboldspiller.

– Lige nu er min ambition at spille på et godt niveau, så jeg har eksempelvis ikke lyst til at spille i Serie 2 og ikke have det sjovt fodboldmæssigt, men socialt. Det skal meget gerne være udfordrende fodboldmæssigt, og så at jeg kan have det sjovt socialt, siger Fitim Farizi til LigaBold.dk.

23-årige Fitim Farizi blev i efteråret noteret for seks kampe og tre mål for Herstedøster IC.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]