Danmarksserien Pulje 2

Ex-FCK-talent tog til serieklub trods interesse

Andreas Moos – til højre – Foto – Hvidovre IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

LigaBold.dk har tidligere fortalt, at Tårnby FF har oprustet sig med Andreas Moos, der har spillet et hav af divisionskampe for Hvidovre IF, Næstved, AB og Vejle Boldklub. Som helt ung var han en del af FC København, og han spillede blandt andet et par træningskampe for førsteholdet.

Den erfarne divisionsspiller siger til LigaBold.dk, at han har talt med flere 2. divisionsklubber angående et skifte, men Moos har valgt Tårnby FF, da backen ønsker at trappe ned. Moos har senest spillet i Hvidovre IF.

– Der er mange ting i det. For det første er der noget anderledes prioritering i det i forhold til min familie. Jeg har en lille datter og en kæreste, hvor jeg mange år i streg har haft en rigtig travl hverdag. Jeg har haft et fuldtidsjob, hvor jeg har skullet drøne til træning fire gange om ugen inklusiv en kamp i weekenden rundt i hele landet. Så én af grundene til, at jeg er skiftet til Tårnby, er, at jeg gerne vil trappe en lille smule ned.

– Det har sgu været hårdt for mig og min familie. Den anden ting er, at jeg det seneste års tid har været rigtig meget skadet i Hvidovre med min lægge, som jeg ikke rigtig har kunnet få bugt med, så kroppen har sagt en lille smule fra i forhold til for meget træning, så det er også en grund. Dog har jeg ikke haft problemer i et godt stykke tid nu, så det er selvfølgelig rart.

– Når man render ind i et år, hvor jeg spillede 12 kampe, og hvor kroppen har holdt én ude i resten af kampene, så fik det mig til at tænke en ekstra gang.

– En anden ting er, at det var vigtigt for mig, at når jeg skulle trappe ned, at det var noget, der var praktisk, og klubben har ambitioner. Jeg bor jo i Dragør, så jeg har fem minutter til træning, så det passer helt perfekt. Så har jeg snakket med ‘Salle’ (Tårnby FF-sportschef, Carsten Salomonsson, red.), og han gav udtryk for, at de havde nogle ambitioner om at rykke op og spille med i den sjove ende af Danmarksserien, så det var helt sikkert også noget, som der tiltalte mig, da jeg snakkede med ham, siger 31-årige Andreas Moos til LigaBold.dk.

Var der andre klubber, der viste interesse for dig?

– Ja, det var der. Jeg har talt med tre 2. divisionsklubber, som lå i den øverste del, og jeg havde flere samtaler med dem. Der var nogle sjove ting i det, men der var også de ting, som jeg også bøvlede med i Hvidovre og har bøvlet med de seneste mange år. Det er det med tiden, fordi de træner ikke mindre, end Hvidovre gør, så i sidste ende tog jeg bare en beslutning om at prioritere familien en lille smule mere og få noget mere tid hjemme. Det var i hvert fald enormt vigtigt for mig.

God til at guide

Backen håber, at han kan bidrage med erfaring, så Tårnby FF kan få en god sæson i Danmarksserien.

– Jeg kommer med nogle år på bagen i divisionsfodbold, så jeg ved, hvad det handler om, og hvilke nogle ting, der er vigtige for at kunne præstere og ligge ind i den sjove ende. Jeg har jo noget erfaring, og jeg er meget på, når jeg er på banen, og jeg snakker meget på banen.

– Jeg er god til at guide mine medspillere, og det, tror jeg, er virkelig vigtigt, og jeg tror også, at det er noget, som Tårnby sætter pris på, at jeg kommer med. Jeg har også mine spillemæssige kvaliteter, som jeg kan bidrage med. Selvom jeg har været en del skadet det seneste års tid, så føler jeg mig stadig godt tilpas på banen.

– Jeg har stadig et dejligt venstreben, synes jeg selv, og et godt overblik og en vis fart, så jeg er sikker på, at det bliver et godt match, siger Andreas Moos til LigaBold.dk og tilføjer, at han synes, at Tårnby FF ser solid ud, og at han håber, at Amager-klubben kan gøre ondt på de andre hold.

Tårnby FF starter Danmarksserie-sæsonen ud mod AB Tårnby lørdag 7. august klokken 14, men blot et par dage før møder de samme to mandskaber hinanden i første runde af hovedturneringen af Sydbank Pokalen 2021/2022. Den kamp bliver fløjtet i gang onsdag 4. august klokken 18 på Tårnby Stadion.

Ifølge transfermarkt.com har Andreas Moos spillet hele 231 kampe i løbet af karrieren med 21 mål og 17 oplæg. Det er også blevet til syv U17-landskampe og én U18-landskamp.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]