Danmarksserien Pulje 4

Ex-SIF-talent bliver ny assistent i DS-klub

Lasse ‘Labbie’ Dons-Simonsen – Foto – Silkeborg KFUM

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

For 36-årige Lasse Dons-Simonsen, også kendt under navnet ‘Labbie’, venter der en spændende opgave i den resterende del af sæsonen.

LigaBold.dk fortalte torsdag, at den tidligere Superliga-spiller Frank Hansen er fortid i Silkeborg KFUM som spillende assistenttræner, da han har fået et job i Silkeborg IF’s salgsafdeling.

Det er netop Hansens job som assistenttræner, som 36-årige Dons-Simonsen overtager.

Udover at skulle være assistenttræner for Danmarksserie-holdet kommer Lasse Dons-Simonsen også til at være cheftræner for Serie 1-holdet i Silkeborg KFUM. Han har senest været assistenttræner i Danmarksserie-klubben Tårnby FF, hvor han var i to år.

Jobbet i Tårnby FF var det første på trænerfronten, efter han stoppede sin spillerkarriere. Dons-Simonsen var en del af Silkeborg IF’s ungdomshold i stort set hele sin ungdomstid og gik på Silkeborg Fodbold College i starten af 00’erne.

Han blev dog vejet og fundet for let i Silkeborg IF og skiftede senere hen til Silkeborg KFUM i 2003.

Derefter rejste Dons-Simonsen til Sjælland for at spille for Nordvest FC, Kastrup BK, Christiania Sports Club, Tårnby FF og KFB (Kløvermarkens FB), inden han lagde støvlerne på hylden. I 2008 spillede han semifinale for Nordvest FC mod FCK i pokalturneringen.

Lasse Dons-Simonsen siger til LigaBold.dk, at han glæder sig at blive en del af Silkeborg KFUM og ser frem til at arbejde med mange unge spillere.

– Jeg har valgt at sige ja, fordi jeg elsker fodbold. Derudover er det fordi, jeg synes, at Silkeborg KFUM har gang i et spændende projekt. Der er nogle spændende muligheder for at arbejde med en masse unge mennesker. Det er en forholdsvis ung spillertrup.

– Derudover har jeg mulighed for både at være assistenttræner for Danmarksserie-holdet, men samtidigt være cheftræner for Serie 1-holdet og være med til forhåbentlig at hjælpe dem længere op i rækkerne. Grundlæggende er det samsurium af de to muligheder, som, jeg synes, er vildt spændende, siger Lasse Dons-Simonsen til LigaBold.dk.

Lasse Dons-Simonsen siger, at det er få måneder siden, at han flyttede tilbage til Silkeborg fra København, og derfor er det gået hurtigt med at få fodboldfremtiden på plads.

– Jeg har haft kontakt med Thomas Loft (cheftræner for Silkeborg KFUM’s Danmarksserie-hold, red) i mange år qua, at vi i tidernes morgen spillede sammen som ungdomsspillere. Derfra kender vi hinanden, og derfor har der altid været kontakt. Jeg er flyttet tilbage til Silkeborg fra København, og så kom muligheden for, at jeg kunne blive en del af klubben.

– Frank Hansen er jo stoppet, og så manglede Silkeborg KFUM en ekstra assistent til måden, som klubben kører det på, men én som samtidigt også kunne varetage Serie 1-holdet. Det er gået forholdsvist hurtigt, da jeg flyttede tilbage til Silkeborg mellem jul og nytår.

To forskellige klubber

Lasse Dons-Simonsen ser frem til at skulle udvikle Silkeborg KFUM, og det bliver en noget anden opgave, end han har været vant til i Tårnby FF, vurderer han.

– Jeg ser det som to ret forskellige klubber. Tårnby er jo en forholdsvis ny klub med 15 år på bagen, der bare har braget afsted derudaf og er rykket op i Danmarksserien på de her 15 år.

– Det var en anderledes opgave at være i, da holdet skulle vænne sig til at være i Danmarksserien. Der var selvfølgelig nogle andre perspektiver, men også andre måder at være i det på, men det var nyt og spændende.

– Det var selvfølgelig også Tårnby, der gav mig chancen for at være træner efter min spillerkarriere, så det er jeg selvfølgelig rigtig taknemmelig for. Det, som KFUM arbejder med, er de unge spillere og gerne spillere, der går fra U19 til at blive seniorspillere.

– Qua, at jeg er uddannet pædagog, kan jeg godt lide at arbejde med unge mennesker og give dem nogle muligheder og hjælpe dem med at tage det step fra at være ungdomsspiller til at blive senior. Det er også spændende, og jeg er glad for, at jeg har fået den mulighed i KFUM.

Vil uddanne det hele menneske

Lasse Dons-Simonsen mener, at han kan bruge erfaringer fra sin spillerkarriere til at lære de unge spillere i Silkeborg KFUM, at der er mange veje til at få succes som fodboldspiller, men også som menneske.

– Noget af det, som jeg allerbedst kan lide, er at komme med noget humør og en masse engagement. Qua min uddannelse, hvor jeg har arbejdet med børn og unge og arbejdet med menneskets udvikling, så har jeg fundet ud af, at det er helt vildt spændende at arbejde med unge mennesker, som skal tage det næste skridt.

– Det bunder meget i min egen mislykkede karriere om at gå fra U19 til senior. Der er nogle lærepenge, som jeg fik dengang, som jeg godt kan tænke mig at give videre. Bare fordi man ikke har fået en seniorkontrakt som 19-årig, så er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan få en god fodboldkarriere.

– Man kan sagtens få et godt liv samtidigt med, at man spiller fodbold. Jeg vil prøve at uddanne det hele menneske, som ikke kun koncentrere sig om, at fodbold skal være alfa og omega i livet, for man ved også godt, hvor lille nåleøjet kan være.

– Nogle slår igennem som 19-årig, og andre slår igennem som 25-årig, men man kan nå lige langt. Det er ikke ensbetydende med, at når man har været i en stor klub og ikke har slået igennem, at man så ikke kan slå igennem på et senere tidspunkt. Det tager jeg med. Derudover vil jeg gerne arbejde mere med det fodboldmæssige men også den mentale del i at være fodboldspiller og lave fejl, siger Lasse Dons-Simonsen til LigaBold.dk.

Lige nu gælder den nuværende aftale med Silkeborg KFUM resten af sæsonen, oplyser Dons-Simonsen. Herefter vil han tage en snak med klubben om fremtiden.

Silkeborg KFUM indtager andenpladsen i Danmarksserien Pulje 4 med 21 point efter ni kampe. Dons-Simonsens nu tidligere klub Tårnby FF er nummer syv med 12 point efter ti kampe i Danmarksserien Pulje 1.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]