Københavnsserien

Ex-SL-spiller vil ud over stepperne i serieklub

Anders Jochumsen – Foto – Anders Jensen

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Til den kommende sæson kommer den tidligere Superliga-spiller og divisionsbomber Anders Jochumsen til at stå ved cheftrænerroret for Københavnsserie-holdet Vigerslev Boldklub.

Jochumsen kommer til at have den tidligere divisionsspiller Kenni Kildeskov Olsen som assistent.

Anders Jochumsen var kendt som en notorisk målscorer i de danske divisioner, og fremadrettet fodbold kommer også til at være gennemgående i Vigerslev Boldklub.

40-årige Anders Jochumsen siger til LigaBold.dk, at han gerne vil have, at Vigerslev Boldklub spiller underholdende fodbold med plads til kreativ frihed.

– Jeg var jo angriber, og jeg kunne godt lide at sparke boldene i kassen. Jeg kan godt lide at spille med to spidser, hvis materialet er til det, og der er nogle andre. Jeg vil rigtig gerne score mål. Jeg vil hellere vinde 5-4 end 1-0, da jeg ved, at jo længere man kommer op i rækkerne, så det er blevet sådan, at man skal holde nullet, Her vil jeg gerne give noget af mig selv, og her vil jeg opfordre drengene til, at når de rammer den sidste tredjedel på banen, at der skal ske noget.

– Vi vil gerne være sjove og attraktive at se på, og vi vil gerne spille dynamisk og omstille, hvis det er muligt. Så vil vi gerne være kompakte, når de har bolden, så vil vi forsøge at sætte en struktur og ramme for, hvor vi kan bevæge os, og så vil jeg rigtig gerne se folk udfolde deres kreative egenskaber, måske ikke som højreback eller forsvarsspiller, at man vil tage et par mand ved 0-0, men på de rigtige steder på banen. Folk skal give fuld los til at tage fat, siger Anders Jochumsen til LigaBold.dk.

Menneskekendere

Anders Jochumsen og Kenni Kildeskov Olsen kender hinanden rigtig godt, og den tidligere Superliga-angriber vurderer, at de begge er gode til mennesker, og han går ind for en ærlig kommunikation med spillerne.

– Jeg tror sat det hele på en spids, så ser vi os selv som gode til mennesker, og vi føler, at vi vil være gode til mandskabspleje. Vi føler, at vi over tid vil kunne aflæse folks signaler, og om de føler, at de bliver forbigået, eller at de har trænet for hårdt eller for lidt, eller om der er noget, der rumsterer på hjemmefronten, så de ikke kan.

– Vores dør er altid åben, og de kan altid komme ind til os, og hvis de føler, at de ikke kan komme til mig som cheftræner, så kan man måske gå til Kenni. Det skal ikke være en diskussionsklub, hvor alt skal vendes og drejes, men der er nogle retningslinjer i den måde, som vi gerne vil spille på, og der skal være plads til, at man kan ytre sig og få en forklaring på, hvorfor man eksempelvis ikke spiller.

– Det er noget, som jeg savnede som spiller. På det allerhøjeste niveau, der kan man selvfølgelig ikke få en forklaring hver gang, men på KS-niveau (Københavnsserie-niveau, red.) kan det godt være, at man skal have en forklaring, hvis man har passet sin træning, og man føler, man har trænet godt og kontinuerligt i to måneder uden at være skadet. Hvorfor spiller man ikke? Der vil vi være meget tydelige, angående hvorfor x spiller i stedet for y, fordi vi tror, at kommunikation er vejen frem. Så jeg tror, at vi kan supplere hinanden på mange parametre, men egentlig at vi nok er tydelige i vores kommunikation. Man kan favne forskellige typer som fodboldspillere.

Kan godt lide skæve personligheder

40-årige Jochumsen siger, at han vil forsøge at forfine forskellige aspekter af Vigerslev Boldklubs spil, og han vil ikke lave noget revolutionerende. Der skal bygges videre på det gode fundament, siger Jochumsen.

– Jeg håber da, at spillerne vil kunne mærke en form for faglighed, og at de ikke har en træner, der kommer uforberedt og famler i blinde. Jeg sætter en dyd i altid at komme forberedt. Så har jeg som fodboldspiller prøvet lidt af det. Jeg har spillet i Superligaen og spillet ned gennem rækkerne, og jeg har egentlig været lidt ligeglad med, hvor jeg var, så længe jeg kunne sparke bolden i kassen.

– Så jeg kan nok lidt lære fra mig i forhold til, at jeg har selv truffet en masse dårlige valg, og det har mange nok gjort, men så kan man få en fælles ‘connection’ af, at man kan justere nogle ting, og det er ikke kun på fodboldbanen. Jeg føler, at jeg er rig på oplevelser, og jeg er ikke bange for at dele ud af dem. Min ledelsesstil er, at jeg omfavner rigtig mange, og jeg kan rigtig godt lide at arbejde med skæve personligheder, så jeg håber også at møde nogle skæve personligheder i omklædningsrummet, og jeg håber også at se dem på fodboldbanen, siger Anders Jochumsen til LigaBold.dk.

Anders Jochumsen har tidligere været træner og assistent i Greve samt trænet i Stenløse og Frem.

Som spiller blev det til 120 mål i de danske divisioner. I Superligaen fik han 44 kampe og leverede fem mål, mens det også blev til 25 U-landskampe.

Han spillede for AB, Herfølge, Lyngby og OB i den bedste danske række samt Boldklubben Skjold, Køge, Fremad Amager, Brønshøj, Vanløse og Stenløse i de danske divisioner.

Vigerslev Boldklub møder HB i det første opgør i Københavnsserien lørdag 28. august.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]