København Serie 2 Pulje 1

Fra B93 til seriehold: Jubler over første job som førsteholdstræner

Flot frisparksmål af Daniel Kruse Nielsen – Foto – FC Nordhavn-veo

Af Mathias Aastrup, journalist hos LigaBold.dk

FC Nordhavn afsluttede et fint efterår som oprykker i Serie 2 Pulje 1 i København den 5. november 2021 med en udesejr på 2-1 over Amager FF. Sejren betød, at FC Nordhavn overvintrer på en syvendeplads i Serie 2 med otte point op til tredjepladsen, der giver adgang til en playoffbillet om oprykningen til Serie 1.

På trods af en udmærket sæson har FC Nordhavn valgt, at der skulle ske noget nyt. De har derfor, i løbet af vinterpausen, hentet Mazdak Moslehi ind som træner, der hidtil havde været træner for B93’s hold i Serie 2.

Den nye cheftræner for FC Nordhavn, Mazdak Moslehi, fortæller i et interview med LigaBold.dk, hvorfor han valgte at acceptere jobtilbuddet i Nordhavn, og hvilke målsætninger han og holdet har for resten af sæsonen i Serie 2.

Mazdak Moslehi valgte at takke ja til FC Nordhavns jobtilbud, da han især fandt det tillokkende, at han ville få muligheden for at stå med det overordnede ansvar for et førstehold, hvilket han indtil videre ikke havde haft muligheden for i sin trænerkarriere.

– En af grundene for mit skifte til FC Nordhavn er, at jeg bliver træner for klubbens flagskib. Det er førsteholdet, hvor folks fokus og opmærksomhed ligger, og her i klubben er der en masse mennesker, som ønsker, at det skal gå holdet rigtig godt, siger Mazdak Moslehi til LigaBold.dk.

Det var for Moslehis vedkommende derfor ikke så meget et fravalg af B93, som det var et tilvalg af FC Nordhavn.

– Jeg er som træner meget ambitiøs, og jeg vil trænergerningen rigtig meget, og jeg har også været rigtig glad i B93, skal det lige siges. Jeg har haft det virkelig godt, men det er klart, at der bare er mere fokus på førsteholdet. Det er rart at komme et sted hen, hvor jeg kan fokusere på førsteholdet, og hvor der er andre, der sørger for de mere praktiske ting.

Den tidligere B93-træner blev desuden tiltrukket af det store fokus, der generelt er i klubben, på at FC Nordhavns projekt lykkes.

– Det er en forholdsvis ung klub, der blev stiftet tilbage i 2017, og der er en masse ildsjæle omkring klubben, som virkelig gerne vil det her, og det var nok det, som vægtede allerhøjest i min beslutningstagen, om at jeg skulle skifte til FC Nordhavn.

FC Nordhavn er med andre Mazdak Moslehis første job som førsteholdstræner. Han skal derfor nu i højere grad have fokus på, at holdet har gode og dygtige spillere, der kan være med til at udvikle holdet, således at de kan indfri deres målsætninger.

FC Nordhavns nye cheftræner har af samme årsag allerede et godt overblik over truppen, som, han synes umiddelbart, ser rigtig dygtig ud. Han understreger dog, at det ikke er utænkeligt, at FC Nordhavns fans til foråret kommer til at lære et par nye navne at kende.

– Jeg ved, at de (FC Nordhavn, red.) har en super dygtig og homogen trup, så først og fremmest handler det for mig om at skulle se dem an og se, hvad det er for nogle styrker og svagheder, som vi har i truppen. Jeg har dog allerede snakket med nogle spillere fra mine tidligere hold, som også har lyst til at komme og tage udfordringen op, men der er ikke nogle, der bliver lovet guld og grønne skove, siger Moslehi og fortsætter:

– Man får lov til at komme til prøvetræning, og så vil de bedste af dem udgøre holdet. Det betyder ingenting for mig, om spillerne har spillet for mig før eller ej. Det ved de spillere, som jeg har haft før, godt, og det kommer de spillere, som jeg skal have et møde med i Nordhavn på mandag (den 31. januar, red.) også til at vide, men jeg har haft nogle spændende spillere før, der måske vil byde sig til i opstarten.

Sætter alt ind på oprykningen

Mazdak Moslehi mødte sin nye spillertrup den 31. januar, før det havde han kun mødt bestyrelsen og holdt et enkelt møde med en repræsentant for holdet. Der blev blandt andet i løbet af disse samtaler drøftet, hvilke ambitioner den nye cheftræner og spillertruppen har for foråret.

Det stod da også hurtigt klart i løbet af disse samtaler, at den nye cheftræner og spillertruppen har den samme målsætning for FC Nordhavn i foråret 2022.

Hvad er din målsætning her i det kommende forår?

– Lige nu ligger de på en syvendeplads efter halvåret med ni point op til oprykningen, og der er 30 point at spille om, men målsætningen i spillertruppen er, at de går efter en oprykning, og det stemmer godt overens med mine egne ambitioner. Jeg mener, at så længe det er teoretisk muligt, så går vi efter oprykningen, hvis det ikke kan lykkes, har vi selvfølgelig et delmål. Det er ikke sådan, at det er en fiasko.

– Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, for at vi bruger opstarten fra den første (1. februar, red.) til at blive så stærke, at vi kan spille med om oprykningspladserne, når sæsonen genoptages.

Moslehi har derfor til foråret blikket stift rettet op mod Østerbro IF, FC Nyhavn og Sønderbro Fight, der har henholdsvis 28, 27 og 26 point på første-, anden- og tredjepladsen imod FC Nordhavns 18.

Det er desuden både cheftrænerens og klubbens målsætning på den lange bane, at de gerne skal avancere så langt op i ligasystemet som overhovedet muligt.

– Så vidt jeg har forstået på de snakke, som jeg har haft med bestyrelsen og klubben, så er klubbens målsætning at komme så langt op i systemet som muligt.

Mazdak Moslehi har udover at være træner for FC Nordhavn også haft ansvaret for B93’s hold i Serie 2 og FC Ryparken, som var et lukket hold, der spillede under B1903.

Det skal blive spændende at følge FC Nordhavn til foråret, om de kan gøre alvor af deres trusler om at blande sig i oprykningsstriden, eller om de i FC Nordhavn har slået et for stort brød op i hvert fald for foråret 2022.