Danmarksserien Pulje 3

Fra serieklub til USA: Profil skal på eventyr

Victor Kubel – Foto – Palle Herløv

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Hedensted IF mister en profil i midterforsvaret.

19-årige Victor Kubel har nemlig takket ja til at komme til USA, da han har fået et scholarship. Det siger Hedensted-profilen til LigaBold.dk.

Han ser meget frem til at prøve kræfter med fodbold i USA.

– Jeg glæder mig da til at komme over i noget varme. Det har været lidt på tale i et års tid nu, siger Victor Kubel til LigaBold.dk om at skulle til Georgia og tilføjer:

– Nu har jeg spillet derude (i Hedensted, red.) i to et halvt år, og det har jeg været rigtig glad for. Der er mange af mine venner, der spiller derude. Det har jeg været glad for. Jeg trænger bare til lidt nyt, men jeg har været superglad for det.

Midterforsvareren siger, at han blandt andet har snakket Kasper Poulsgaard, der er i USA, og tidligere har spillet i Hedensted. Kubel tror, at niveauet bliver lidt højere end i Danmarksserien.

– Niveauet svarer måske til en blanding mellem den danske 2. og 3. division.

Hvordan bliver det for dig at tage et step op?

– Jeg glæder mig da til det. I starten skal man nok lige vænne sig til niveauet, og man træner en del mere, men det er også det, som jeg har glædet mig meget til for at se, hvor meget man kan få ud af det. Her skal vi træne hver dag, mens i Hedensted træner vi tre gange om ugen, så jeg tror, at man udvikler sig meget mere.

Kubel vurderer, at han kommer til at spille på et godt hold, der er lige placeret under de bedste hold i rækken.

Scholarshippet varer fire år, og det betyder fire år væk fra vante omgivelser i Danmark. Det kræver noget af en tilvænning.

– Jeg tror, at det er en stor omvæltning i starten, som man lige skal vænne sig til, og man skal få nogle gode bekendtskaber i USA. Jeg tror, at det bliver lidt hårdt i starten, siger Victor Kubel til LigaBold.dk og tilføjer, at der muligvis er en anden dansker på skolen, som han kan snakke dansk med.

Victor Kubel har en fortid i AC Horsens, og i denne sæson har midterforsvareren spillet 13 kampe ud af 14 mulige for Hedensted i Danmarksserien. Kubel tager til USA i starten af det nye år.