Gørlev-anfører: Rival skal smadres i lokalbrag

Gørlev IF – Foto: Gørlev IF

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Et lokalopgør i Serie 4, Pulje 9 er på menuen, når Gørlev IF lørdag eftermiddag tager imod Kirke Helsinge IF i Gørlev, og det er bestemt ikke en hvilken som helst kamp for lokalsamfundet.

De to rivaliserende klubber er placeret få kilometer fra hinanden, og derfor handler det ikke kun om tre point til tabellen. Det handler i høj grad også om den famøse håneret.

Gørlev IF-anfører Mikkel Engbæk Koskelin Sørensen siger til LigaBold.dk, at holdet vil gøre alt for at få Kirke Helsinge IF ned med nakken lørdag. Inden opgøret topper Gørlev IF rækken og har et point ned til netop Kirke Helsinge IF. Tidligere på sæsonen spillede de to klubber uafgjort, men denne gang skal Kirke Helsinge IF have ‘smadder’, mener anføreren.

– Vores første kamp var meget intens, men den var også meget taktisk præget. Det var en svær kamp at spille, men Kirke Helsinge har bare noget erfaring, som vi ikke kan måle os med. Det er en god blanding af unge spillere, og folk der har været i gamet i lang tid.

– Jeg forventer faktisk, at vi skal ind at sætte et højt tempo, fordi jeg tror, at vi er i noget bedre form, end de er. Når vi spiller med tempo, så tror jeg, at de får svært ved at følge med, da nogle af dem også er oppe i årene. Jeg forventer meget intensitet og rigtig mange dueller, siger Mikkel Engbæk Koskelin Sørensen til LigaBold.dk.

Handler det også lidt om håneretten?

– Ja, helt sikkert. Det er det, som vi alle sammen har set frem til, det er at kunne få lov til at gå ud at drille dem lidt, fordi mange af dem fra Gørlev-holdet kommer inde fra Slagelse af, men de har taget klubben og byen til sig. Så de har også fået det her bånd til Kirke Helsinge, som alle Gørlev-folk har.

– Jeg tror også, at de har håneretten som førsteprioritet. Vi skal bare ikke tabe til dem, sådan tror jeg, at alle omkring byen og holdet har det. Det gider vi ikke. Vi havde det svært nok ved at spille 1-1 med dem seneste, selvom jeg egentlig ikke synes, at det var så misvisende, at vi spillede uafgjort.

– Det var hårdt, også fordi Kirke Helsinges træner havde kaldt os for semiprofessionelle og havde stukket lidt til os på forskellige Facebook-sider angående Gørlev. Nu har vi virkelig følelsen af, at de skal bare have ‘smadder’. Den skal have alt, hvad den kan få i de 90 minutter.

Kæmpestor betydning

Anføreren siger, at Kirke Helsinge IF i mange år har været ‘storebroren’ i det rivaliserende forhold, da Gørlev i det seneste stykke tid har kæmpet med resultaterne i serierækkerne og har været helt nede at runde i Serie 6. Tidligere befandt Gørlev IF sig i flere rækker over Serie 4. Ifølge den 20-årige anfører har det gjort ondt i Gørlev at se, at Kirke Helsinge IF har været foran i mange år.

– Det er egentlig første gang i lang tid i denne sæson, at Kirke Helsinges førstehold møder Gørslevs førstehold, fordi Kirke Helsinges hold altid har været noget højere oppe i rækkerne og har været ‘storebroren’ i det her forhold.

– Jeg ved i hvert fald, at de Gørlev-fans, som jeg har snakket med, der har det en kæmpestor betydning for klubben og by. De mener jo selv, at Gørlev er større end Kirke Helsinge, så det har gjort dem rigtig ondt at se, at Kirke Helsinge har været så meget bedre end Gørlev i så mange år.

Fodboldklubben bringer byen sammen

Gørlev IF er en vigtig del af lokalsamfundet i byen med godt 2500 indbyggere 19 kilometer nord for Slagelse, og klubben oplever massiv opbakning fra lokalområdet. Netop rivalopgøret mod Kirke Helsinge IF har en ekstra betydning for byen, pointerer Sørensen.

– Jeg er sikker på, at Gørlev IF binder byen rigtig meget sammen. Kirke Helsinge, som vi skal møde lørdag, ligger en to-tre kilometer herfra. Der er ikke nogen tvivl om, at Gørlev-fans og Kirke Helsinge-fans arbejder sammen til hverdag.

– Om det er som tømrere eller som skolelærere, så har man en tilknytning til enten Gørlev eller Kirke Helsinge. Så tænker jeg, at det kan være fedt at komme på arbejde, som når Brøndby har mødt FCK, og så drille den anden, hvis nu det ene eller andet hold har tabt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Gørlev IF-anfører Mikkel Engbæk Koskelin Sørensen. Foto: Gørlev IF

Sammenholdet er den store kvalitet

I sommeren 2020 fik en gruppe drenge lov til at lave et hold i Gørlev IF, der startede i Serie 4. Holdet består blandt andet af mange unge spillere, og i tidligere år har klubben også fået forstærkninger til holdet i form af blandt andre Christoffer Bergmann, der har været en del af akademiet i FC Midtjylland.

Det har været med til at give en ekstra dimension i spillet, og tidligere i år har klubben blandt andet vundet både 15-0 og 7-1.

Anføreren mener, at klubbens fællesskab er helt unikt.

– Vores allerstørste kvalitet er vores sammenhold. Ikke nok med, at vi er fodboldkammerater og spiller sammen, så ses vi også på kryds og tværs uden for fodboldbanen. Vi har bare et unikt fællesskab og sammenhold, og alle har lyst til at løbe en ekstra meter for hinanden. Det gør også bare, at man gider at tage til fodbold tirsdag, torsdag og lørdag.

– Oveni det er der en masse fodboldmæssige kompetencer, da næsten alle, som vi har haft med i de seneste to kampe, har spillet i Serie 1 eller derover. Så der er en form for erfaring, men det er ikke mange år, som folk har spillet seniorfodbold.

Gennemsnitsalderen i Gørlev IF er lige omkring 20 år, og lige nu går Gørlev-gutterne efter at have et fællesskab sammen og have det sjovt, og det er sjovest, når man vinder fodboldkampe, siger anføreren med et smil på læben.

Om det kommer til at hedde Serie 2 eller Sjællandsserien på sigt, må tiden vise, siger anføreren. Det vigtigste for spillerne er egentlig bare at gøre Gørlev til ‘en god fodboldby’ igen og lokke folk til klubben.

Unge gutter med ambitioner

Anføreren tror også, at grunden til, at Gørlev IF oplever så stor opbakning, er, at fodboldklubben er blevet en slags samlingspunkt på tværs af alle aldre, hvor kærligheden til fodbold kan være med til at binde dem sammen.

– Det er interessant, fordi det er nogle unge gutter med ambitioner, som gerne vil frem i livet. Det tror jeg, at man synes, er interessant at følge, siger han og tilføjer:

– Det er jo ikke så stor en by. Så har vi Martin Ahlgren, der spiller noget 2. divisionsfodbold inde i SBI (Slagelse B&I, red.). Han er tilknyttet holdet som assistenttræner, og han er virkelig byens mand, så han er én, som man gerne vil følge.

– Alle kender Martin, så ham vil man da snakke med og høre, hvordan det går. Mange af de gamle spillere for Gørlev er blevet nogle gamle herrer nu, og de elsker også at komme ned at se, når der er fodbold. Så tager de børnene med, og de har nok en masse gode historier at fortælle til børnene, og dem kender vi også personligt. Mange af dem er også tilknyttet klubben, siger den stolte anfører Mikkel Engbæk Koskelin Sørensen til LigaBold.dk.

20-årige Mikkel Engbæk Koskelin Sørensen har tidligere været en tur i Raklev GI, Slagelse B&I og B. 73, Slagelse, men nu er den defensive midtbanespiller kommet tilbage til rødderne.

Lokalbraget mellem Gørlev IF og Kirke Helsinge IF fløjtes i gang lørdag 1. maj klokken 15.30.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]