Københavnsserien

Græsrødderne trækker seniorhold: Vemodigt

Klaus Lykke – FC Græsrødderne – Foto: Anders Jensen

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

I november 2015 var Mads Laudrup og Klaus Lykke med til at stifte seniorholdet FC Græsrødderne, der primært har bestået af tidligere professionelle fodboldspillere, men tiden som seniorhold er nu forbi for FC Græsrødderne.

Klaus Lykke siger til LigaBold.dk, at FC Græsrødderne har valgt at trække deres seniorhold i Københavnsserien. Holdet bliver i stedet for til et oldboyshold fra næste sæson.

– Det er en blanding af flere ting. Man kunne se det på vores tilmeldinger, at de blev færre og færre, og folk prioriterer nok lidt anderledes. Det er ikke i så høj prioritet for nogle af spillerne at komme ud og bruge sin lørdag på at spille mod en masse unge drenge, der løber og træner flere gange om ugen, og så har ondt dagen efter ovenikøbet. Vi lavede i bund og grund Græsrødderne for, at det skulle være sjovt og hyggeligt at komme ud at spille, men vi træner ikke, og vi får en tre-fire skader i hver kamp.

– Det er nogle gode unge drenge, som vi har spillet mod i stort set alle kampene, og det er måske også med til at gøre, at det ikke har været så sjovt for os, når vi nærmest har skullet løbe mere efter bolden, end vi har haft den. Det med at spille og få ondt dagen efter, det har vi prøvet tidligere i vores karrierer, og det er ikke så sjovt. Så mente vi, at det var mest hensigtsmæssigt i forhold til de andre hold, at vi trak os nu i stedet for at spille en to-tre kampe igen for ikke at kunne stille hold igen, siger Klaus Lykke til LigaBold.dk.

Problemer med lørdagskampe

FC Græsrødderne har i de seneste to kampe i Københavnsserien mod Vigerslev Boldklub og FC Udfordringen ikke kunnet stille hold, og derfor mener, at Lykke også det er et passende tidspunkt at trække seniorhold i forhold til de andre hold i nedrykningsspillet.

– Vi besluttede det i forbindelse med den første kamp, hvor vi ikke kunne stille hold til (mod Vigerslev Boldklub, 24. april, red.). Vi har ellers stillet hold til alle kampe, siden at vi blev stiftet. Men de der lørdagskampe, der må vi bare konstatere, at der er nogle andre prioriteter.

– De har nok brugt deres weekender på at spille fodbold, så det er ikke i så høj kurs mere, og så tænkte vi, at vi ville trække os så hurtigt som muligt, i stedet for at vi står i samme problem om to-tre uger. Hvis vi nu mødte nogle hold og slog dem, og så blev vi måske taberdømt 0-3 i den næste kamp. Det er måske ikke så retfærdigt, når holdene nu kæmper om nedrykning.

Fantastisk rejse

FC Græsrødderne har været på noget af en rejse, og derfor er det også vemodigt for Klaus Lykke, at FC Græsrødderne ikke længere kan kalde sig et seniorhold.

– Det har været fantastiske fem år, og det er også lidt vemodigt at skulle stoppe det. Det er jo Mads (Mads Laudrup, red.) og mit lille barn, så det er selvfølgelig vemodigt, men vi fortsætter jo i oldboys-rækkerne. Det har været en fantastisk rejse, og hver sin række har haft sin charme. Vi synes jo, at det i bund og grund var hyggeligere at spille i Serie 4 end i Serie 1 og KS (Københavnsserien, red.). Det var mere hyggen, der var i højsædet.

– Nu har vi kommet ud og spillet nogle kampe, hvor der måske har været lidt dårlig stemning, og det er jo ikke det sportslige, som vi er ude efter. Vi har brugt fodbolden som et samlingspunkt for det sociale. Vi elsker at spille fodbold, men vi kan godt mærke, at det bliver lidt mere seriøst for vores modstandere, når vi ikke træner overhovedet.

– Så møder vi hold, der træner flere gange om ugen, og når vi møder ind, så er de på vej ud til opvarmning. Det er også hyggeligt at spille KS (Københavnsserien, red.), men det er nok lidt for seriøst, og så er holdene nok også ved at være for gode. KS (Københavnsserien, red.) er et ganske fint niveau, siger 38-årige Klaus Lykke til LigaBold.dk.

Klaus Lykke siger, at FC Græsrødderne vil forsøge at holde sig i gang med sociale arrangementer i løbet af foråret, og klubben har stadig en femårs jubilæumsfest til gode, hvis corona-restriktionerne tillader det.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]