Danmarksserien Pulje 1

Granskov valgte DS-klub: Jeg er privilegeret

Andreas Granskov – Foto – Privat

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

31-årige Andreas Granskov har været i flere store klubber som eksempelvis FC Nordsjælland, Lyngby og belgiske Mouscron, men nu er tilværelsen en helt anden for angriberen.

Granskov fortæller til LigaBold.dk, at han spiller for Danmarksserieklubben Tårnby FF, efter at han brød med 2. divisionsklubben Holbæk i sommer. Klubben passer perfekt til angriberen, der arbejder fuldtid i en virksomhed, som laver og konstruere kosmetisk laser, og derfor har fodbolden ikke hovedfokus længere for Granskov.

– Når det er Danmarksserien, så er det ikke noget med agentarbejde og is i maven, som det var i gamle dage. Nu er det noget, som bliver tilpasset ind i ens hverdag. Jeg har et fuldtidsarbejde, samtidigt med, at jeg er selvstændig ved siden af.

– Det var egentlig det, som der kunne lade sig gøre. Fodbold for mig er ikke en førsteprioritet, som det var tidligere. Nu er det noget, hvor jeg er så privilegeret og lykkelig for, at jeg stadig kan tilpasse i min hverdag, siger Andreas Granskov til LigaBold.dk.

Der er en del klubber i hovedstadsområdet på Danmarksserieniveau, men Granskov kender Tårnby FF’s træneren fra deres tid i en anden Amager-klub Fremad Amager, og derfor blev det netop Tårnby.

– Jeg kender træneren Timos (Timos Adraktas, red.) fra min tid i Fremad Amager. En af de ting, som jeg er lykkelig over, at jeg har fået med i min fodboldkarriere. Der er det netværk, som man opbygger. Fodbolddanmark er meget lille, når man er i den. Vi kender hinanden fra Fremad Amager, og nu passede det egentlig. Det ligger et kvarter fra mit arbejde, og træningstiderne passer mig fint.

Ville godt kunne have fundet en klub på en højere hylde

Der var flere klubber på et højere niveau end Danmarksserien inde i billedet, der var interesseret i angriberen.

– Jeg kørte egentlig opstarten med Brønshøj i 2. division, men jeg kunne ikke få det til at hænge sammen. Fodboldklubberne på det niveau stiller store krav til træningerne, hvilket jeg fuldt ud forstår. Det kunne jeg desværre ikke tilpasse med mit fuldtidsarbejde og mit selvstændige erhverv.

Havde du mulighed for et højere niveau end i Danmarksserien?

– Man kan altid tilbyde sig en klub, hvor man vil gå på kompromis med sin tid og energi, så kan alt lade sig gøre, så ja, det ville jeg godt kunne. Det er ikke for at pudse glorien og sige, at jeg er en fantastisk fodboldspiller stadig. Det vil være at lyve. Jo mere energi, du sætter af til det, jo bedre form er du i, jo bedre resultater vil der komme, og jo mere interesse vil der være. Omvendt jo mindre du prioriterer det, jo mindre bliver det også. Men ja, jeg ville godt kunne have fundet en klub på en højere hylde.

Tidsaspektet var meget afgørende for Granskov. Med et fuldtidsjob og en familie, der skal passes, så var divisionsfodbold en for stor tidssluger for angriberen.

– Jeg kom fra Holbæk, som jeg var meget glad for. Der var nogle rigtig gode mennesker. Jeg bor i Lyngby, og der er langt til Holbæk, når man arbejder så meget. Det er med til at tilpasse sig og finde ud af, hvad der kan lade sig gøre for mig og klubberne, når man ikke er fuldtidsprofessionel, og der ikke er større tilskuerinteresse i de lavere rækker, så er det en svær ting at få det hele til at hænge sammen.

– Når man snakker 1. division, er det en rigtig hård liga, da man træner lige så meget, som man gør i Superligaen, men de får bare en brøkdel ud af det. DS passer derfor rigtig fint til mange, der har gang i mange ting privat. Derfor kan der dukke nogle navne op, som man ikke lige tænker vil ”gide” at spille DS.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller har fået et rigtig godt indtryk af Tårnby FF, men han kan godt mærke forskel på Danmarksserien kontra 2. division og 1. division.

– Det er en utrolig social klub. Den bygger på de menneskelige værdier. Jo lavere niveau man spiller på, jo mere er sammenholdet i fokus. Jo højere niveau, jo mere konkurrencepræget er det også uden at træde nogle over tæerne. Jeg synes, at niveauet er fint. Der er mange individuelle kvaliteter, fremfor når du kommer op på højere niveau, hvor der er fokus på, hvordan holdet fungerer.

Angriberen har allerede været i aktion for Tårnby, hvor han også er kommet på måltavlen i Danmarksserien.

Andreas Granskov blev danmarksmester med FC Nordsjælland i sæsonen 2011/2012, mens han også har to pokaltitler på CV’et med den nordsjællandske klub. Han er noteret for 49 Superliga-kampe med ti mål til følge.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]