Grim skade: GVI-spiller hentet af ambulance

Frederik Madsen blev hentet i en ambulance efter en grim skade – Foto: GVI

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

GVI (Gentofte-Vangede Idrætsforening) og Frederikssund krydsede klinger i Danmarksserien Oprykningsspil Pulje 1 i lørdags i Gentofte, og den kamp forløb sig ganske normalt indtil 24 minutter inde i opgøret. Her skulle den 24-årige GVI-spiller Frederik Madsen cleare bolden, hvor et stort uheld indtraf.

GVI-spiller faldt til jordet, og man kunne se, at den var helt gal med spillerens knæ, og det var en voldsom oplevelse for spillerne, trænere og tilskuere, der overværede opgøret.

En ambulance blev kaldt til, og Frederik Madsen blev taget med yderligere undersøgelser. I forbindelse med uheldet blev opgøret afbrudt i over en halv time.

GVI-cheftræner Søren Fjorting siger til LigaBold.dk, at det var en yderst ubehagelig situation, der forklarer, at der var tale om en soloulykke.

– Det var ham selv. Vi har kampen på video, men jeg har af gode grunde ikke haft lyst til at se den. Som jeg så det, så skulle han cleare en bold med venstre fod, og da han trådte ned, så ved jeg ikke, hvad der skete. Benet faldt bare sammen under ham, og knæet sad ude på siden, altså knæskallen.

– Altså det er sådan en ‘Henrik Andersen-skade’ (EM 1992, red.) bare ikke op ad benet, men ud til siden. Heldig, heldig, heldigvis, så er vores massør/behandler ambulanceredder, så han var i de bedste hænder fra start af, og der blev taget hånd om det. Det så ikke pænt ud. Jeg var også lige henne at sige god bedring til ham. Det så ikke rart ud, og det bliver man påvirket af, uanset hvor stærk man er, siger Søren Fjorting til LigaBold.dk.

Det var hårdt 

Der kom heldigvis en hurtig melding om, at Frederik Madsen var okay efter omstændighederne, og spilleren var kort efter slutfløjt i kontakt med cheftræneren.

– Ambulancen kom, og han blev fragtet afsted. Han fik noget morfin på banen, så han kunne slappe lidt af. Jeg skrev faktisk med ham, allerede en time efter kampen var slut, hvor han var i godt humør, og de havde sat det på plads, og det havde hjulpet en del på hans smerter, så han var ikke smertefri, men det var i hvert fald ingen ting i forhold til tidligere. Så ventede han på en scanning klokken 15.30, og så var han først hjem klokken 23.

– Han skrev til mig: ‘Den er blevet sat på plads igen, men der er kommet en lille revne henover knæskallen, så jeg har fået en ‘DonJoy’ på, som jeg skal gå med i noget tid. Derudover er der noget brusk, som har slået sig løs, så nu er jeg blevet henvist idrætskirurgisk afdeling i Gentofte, som skal vurdere, hvordan jeg skal forholde mig til brusken. Så alt i alt en fed lørdag. Der skulle ikke være noget med kors- og ledbånd’. Det er jo positivt nok, men det var hårdt at komme hen til en knægt, der lå der og spurgte, om han kom til at gå igen. Den havde jeg ikke lige forberedt mig på.

Spillerne reagerede forskelligt

Den grimme skade var med til at lægge en dyne over opgøret, og Søren Fjorting kunne mærke, at spillerne var påvirkede af situationen, da holdet fik sig en pausesnak ved stillingen 1-0 til GVI. Han siger endvidere, at nogle spillere ‘så lidt blege ud i hovederne’, og de unge spillere var ‘mere medtagede end de rutinerede kræfter’.

– Vi prøvede at samle trådene og fik sagt ‘god bedring’ til knægten og fik sendt ham afsted. Der kunne jeg godt se, at der var nogle af spillere, der var lidt blege i hovederne. Det kan slet ikke sammenlignes med det, som der sker i Parken i lørdags, men det er jo lidt det samme mentale spil med, at man så en kammerat, der lå med et knæ, der så helt forkert ud, så vi skulle lige samle os.

– Der var kun gået 24 minutter på det tidspunkt, så vi skulle have bugseret de her sidste 20 minutter indtil pausen, og det gjorde vi faktisk rigtig fint. Vi fik snakket godt i pausen, og spillerne havde det okay med situationen, men det var klart, at nogle af dem var lidt ramt, da de tog forskelligt. De unge var lidt mere medtagede end de rutinerede.

GVI-cheftræneren siger, at Frederik Madsen havde en klar besked til holdkammeraterne, og det var, at holdkammerater skulle vinde.

– Det sidste, som han sagde til mig på båren, var: ‘Nu kører i eddermame den her hjem for mig’, og det bragte jeg videre til drengene, og det reagerede de også rigtig fint på.

Måtte nøjes med ét point

Søren Fjorting siger, at GVI startede godt ud i anden halvleg og kom også foran med 2-0, men Frederikssund gav ikke op og fik slidt sig til et 2-2-resultat.

Pointtabet var åndssvagt, mener cheftræneren, og Fjorting kunne fornemme, at spillerne blev noget blege i hovederne, da modgangen indtraf.

– Med 10-12 minutter igen tænkte vi, at det var fedt, at Frederikssund havde brugt deres fem udskiftere, og de havde haft en hård kamp mod Herlev, så hvis vi kunne formå at pakke bolden væk en fem-seks minutter, så ville vi være godt tilfredse. Så fik de det her indlæg efter et frispark, som blev headet på mål og blev halvklaret, og så scorede de til 1-2, så vi nåede kun at have 2-0-føringen i to minutter.

– Så kunne jeg godt mærke, at jeg havde svært ved at få dem til at spille igen. Det var rent parade, så vi stod bare og forsvarede, og så scorede de på et hjørnespark, så det var lidt åndsvagt. Jeg vil ikke sige, at vi ikke udspillet vores chancer, da vi har ni point at spille, og vi er fire point efter, men den var hård, siger cheftræneren og tilføjer, at den grimme episode stadig sad i flere af spillerne efter opgøret.

Med 2-2-resultatet er GVI nu fire point efter Herlev IF på andenpladsen i Danmarksserien Oprykningsspil Pulje 1 og har hele ni point op til Karlslunde IF i toppen af puljen med tre kampe igen. De to bedste hold i puljen rykker op i 3. division.

Selvom der er ærgrelse at spore i GVI-truppen, så er træneren samtidigt glad for holdets præstationer i oprykningsspillet.

– Vi har kæmpet for at komme med i det her topslutspil, og det har slet ikke været givet. Vi har sagt farvel til så mange spillere, og vi har bygget et nyt hold op, og det er bare gået over al forventning.

– Så kom vi ind og tog slutspillet med storm og lavede ti point i de første fire kampe, og så var vi pludselig med igen. Så vi har spillet med alt det, vi kan, og så er det klart, at man er lige så skuffet, som hvis man havde været favorit til tingene, når man lige bliver hægtet af. Den er den fornemmelse, som vi har nu, siger Søren Fjorting til LigaBold.dk.

GVI skal næste gang i aktion mod Karlslunde IF på Karlslunde Stadion, og den kamp fløjtes i gang lørdag 19. juni klokken 12. Med ét point i det opgør rykker Karlslunde IF op.