3. Division

Hårde Hemmingsen er mere blid som træner

Carsten Hemmingsen – til højre – Foto – Robert Hierath

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

60 gule kort og fem røde kort. Så meget indkasserede Carsten Hemmingsen som aktiv spiller i den bedste danske række i sine 265 kampe, og han var kendt som en spiller, der gik til den.

Efter den aktive spillerkarriere er Carsten Hemmingsen gået trænervejen, og efter efterårets kampe bliver han cheftræner for Dalum i 3. division.

Carsten Hemmingsen siger til LigaBold.dk, at han har lagt sin mere hårde og kompromisløse stil, som han havde som spiller, fra sig som træner. Det gælder også temperamentet.

– Det er det, som alle spørger mig om, når jeg skal til en ny klub (om han er kompromisløs, red.). Det samme tænkte man oppe i Odder. Jeg vil rigtig gerne spille fodbold, og det vil Dalum gerne og står for. Jeg vil gerne spille langs jorden og presse højt.

– Med Odder i Danmarksserien kan man se, at vi scorer over fire mål i snit per kamp, så defensivt er det ikke. Det skal dog siges, at jeg selvfølgelig er interesseret i, at man passer på sig selv også. Udgangspunktet er jo, at man har et ordentligt forsvar også, siger Carsten Hemmingsen til LigaBold.dk.

Hvad med i forhold til dit temperament, som du viste som spiller?

– Jeg har masser af energi, men jeg er meget mere afdæmpet. Selvfølgelig kan jeg godt blive hidsig og irriteret, men jeg står ikke og råber det vilde af spillerne og dommerne.

– Det klarer jeg i pauserne og i træningerne, og så forklarer jeg, hvad jeg mener. Det er jo småt, hvad man kan nå andet end i pauserne. Det skulle man helst have på plads, inden man starter kampen.

Vil have Dalum i top seks 

Carsten Hemmingsen ser frem til at skulle træne Dalums tropper, og han har store forventninger til det fynske divisionsmandskab.

– Dalum er været med i mange år. Jeg kunne godt tænke mig, at Dalum kom med i top seks, så man kunne have et år, hvor man kunne udvikle lidt i stedet for at ligge i den ende, hvor man kom med i nedrykningsspillet.

– Jeg kunne godt tænke mig for klubben og spillerne, at vi prøvede at spille med i den øvre halvdel og måske spille med om de øverste pladser, så man heller ikke var så presset på at spille i nedrykningsspillet, så man kunne prøve nogle forskellige ting i stedet for at blive presset hele tiden.

Hemmingsen har haft stor succes som Odder-træner i Danmarksserien, da han afleverer holdet på en førsteplads i Danmarksserien Pulje 4. Den tidligere Superliga-spiller siger, at han har haft stor succes ved nogle at rykke på nogle få parametre.

– Jeg har bare nogle få ting, som jeg ønsker, at spillerne skal indordne sig under. Jeg var ikke selv verdens største dribler, og jeg kan stort set ikke lære nogle at drible, for jeg ved ikke, hvordan jeg gør.

– Det, som spillerne kan, skal de have lov til at udvikle, og så kan de få nogle redskaber af mig i forhold til, hvordan de skal stå på banen, og hvordan vi vil gøre tingene og presse. Også hvilken iver og koncentration, der skal til, for at vi vinder fodboldkampe.

– Vi skal gøre os til et hold, der tror på, at vi vinder hver eneste gang, som vi går på banen. Hvis man tager en rundspørge i de klubber, som jeg har været i, så tror jeg ikke, at der er mange steder, hvor spillerne kunne have det bedre.

– Der er frit lejde, så længe at man overholder de få regler, som jeg har, så kan de få lov til at byde ind med alt, hvad de kan og få lov til alt, hvad de kan i kampene, siger Carsten Hemmingsen til LigaBold.dk.

Dalum indtager sjettepladsen i 3. division.

I den bedste danske række spillede Carsten Hemmingsen for OB, FCK, AB og AGF, og her indkasserede han tre røde kort i sin OB-tid og to i FCK.

Som træner har 50-årige Hemmingsen også stået i spidsen for blandt andet Middelfart og Marienlyst.