Hæder betyder meget for KS-træner: Former fremtidens divisionsspillere

Thomas Laurenborg – Foto – Martin Ladegaard

Tillykke med titlen som ‘Efterårets træner’ i Københavnsserien, hvad betyder denne titel for dig?
Titlen som efterårets træner betyder rigtigt meget for mig, da jeg også ved, at nogle af mine træner kollegaer i HIF og fra de andre klubber i rækkerne har stemt på mig. Det er en god anerkendelse, det fortæller mig også, at de mange timer, vi bruger på talentudvikling fire-fem gange om ugen med de unge spillere, er anerkendt og virker.

Der er ingen tvivl om, der er mange dygtige trænere i Københavnsserien, så det var et stærkt felt, du var oppe imod, hvad er det, som der i dine øjne er lykkes for dig i henhold til at skille dig ud fra de andre?
Ja, vildt at vinde denne titel i dette stærke felt af trænere, som vi har i Københavnsserien. Jeg synes altid, der er god stemning på sidelinjen mellem os trænere i vores kampe, alle vil selvfølgelig gerne vinde, men før og efter kampene bliver der tit udvekslet idéer og oplevelser fra klubberne, glæder mig altid til kamp. Jeg synes selv, jeg er lykkes med at få den bedste udgave ud af den enkelte spiller i truppen helt fra det sociale i omklædningsrummet til træningsparate og kampklare spillere, der vil dø for hinanden på banen. Kunsten for mig er at bruge meget tid på alle spillerne i truppen, så de alle bliver set og hørt og føler sig, som en del af holdet og klubben. Vigtigt, at de får en træning, hvor de efterfølgende kan gå hjem og føle, at de har lært noget. Det er også med til at fastholde dem i miljøet. Jeg har de seneste par år som træner brugt meget tid på de unge og nyoprykkede seniorspillere, da jeg synes, det er spændende at arbejde med dem, man ser hurtigt deres udvikling, og så kan jeg være med til forme dem, men når det er sagt, kan det også være godt med en blanding af rutineret og ung i en trup, bare de er træningsparate.

Du står i spidsen for et meget ungt og ambitiøst hold, hvad skal man i dine øjne som træner så have specielt fokus på, da det med unge hold ikke altid er resultaterne, der er det vigtigste?
Med de unge spillere skal vi havde fokus på deres udviklings- og fremtidsplan sammen med en god træning, som fastholder dem. I denne plan, som vi laver med dem, er der delmål frem til slutmål, som kan være hen over fem år. Eksempelvis har jeg en plan med en af vores spillere om at holde sig skadefri, så han på sigt kan træne mere kontinuerligt og komme i bedre form, for derefter at blive topscorer og profil i Københavnsserien, og til sidst i planen blive en del af vores 1. divisionstrup. Jeg tror, det er vigtigt, de unge har noget at stræbe efter.

Du er kendt for at være en superdygtig træner i henhold til blandt andet at få de unge til at omstille sig til seniorfodbold, og derudover høres det også, at du som træner er meget dedikeret og passioneret. Hvis du selv skulle sætte nogle ord på dine styrker, hvordan vil du så beskrive dig selv?
En af mine styrker er at få det bedste ud af den enkelte spiller, og på samme tid få en masse forskelligheder på holdet til at arbejde i samme retning, Jeg synes selv, jeg er god til at lytte og forstå de unge mennesker uden at putte dem i kasser, men møde hvert enkelt der, hvor de er. Jeg er en åben person med begge ben plantet godt på jorden, som elsker fodbold og er klar til at arbejde hårdt.

Hvis du ser på Hvidovre og Københavnsserien, hvad er så jeres målsætning til forårssæsonen?
Vi har ikke mistet nogle spillere i vinterpausen, og et par stykker er tilbage fra skade, plus et par nye vil prøver kræfter med holdet, så det ser godt ud. Jeg mener, at vi skal blande i topstriden om billetterne til Danmarksserien.

TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK – TIP LIGABOLD.DK

HAR DU ET TIP OM EN GOD HISTORIE I DIN KLUB, SÅ SKRIV HJERTENS GERNE TIL LIGABOLD@BOLD.DK VORES MÅL ER AT KOMME VIDT OMKRING I FODBOLDDANMARK, OG DET KAN DINE TIP HJÆLPE OS MED.