Danmarksserien Pulje 2

Hasse Kuhn stopper i DS-klub: Er vemodigt

Allerød – Foto – Allerød

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Hasse Kuhn har haft ansvaret for det sportslige i Danmarksserie-klubben Allerød FK siden sommeren 2019, men nu er det slut for den tidligere Lyngby-vikar-træner.

Kuhn siger til LigaBold.dk, at der ikke er tid i kalenderen til at varetage opgaverne i Allerød, og derfor må han derfor stoppe i klubben.

– Selvom man ligger i Danmarksserien, så synes jeg, at det kræver mere og mere at udfylde sin rolle som sportslig koordinator. Det kræver utrolig meget tid, og den har jeg ikke. Det er ikke fordi, jeg ikke har lyst til det, men jeg har det sådan, at hvis man ikke kan gøre det 100 procent, så må man hellere stoppe, mens legen er god, siger Hasse Kuhn til LigaBold.dk

Hvordan har du det godt med at stoppe i Allerød?

– Jeg er skideirriteret over det, fordi jeg synes, at vi har gjort et godt stykke arbejde i de 18 måneder, hvor jeg har været der. Jeg kender Dennis (cheftræner Dennis Foss, red.), Morten (træner Morten Midskov Hansen, red.), Henrik Greve og Finn Allan (holdleder Finn Allan Hansen, red.). Det er et godt team, som har arbejdet sammen i rigtig mange år og valgte lige pludselig, at der kunne være plads til mig. Jeg synes, at vi har rykket dem utroligt, og vi har fået flyttet en træningskultur til en god og sund én. Det var formålet, og nu er holdet også med i toppen af Danmarksserien, og det er jeg rigtig stolt over.

Hvad betyder Allerød for dig?

– Det er altid svært at sige, hvilken klub der fylder mest. Det er tit, hvor man har været senest, hvor man har fået nogle gode venner og lært nogle unge mennesker at kende, som virkelig vil spille fodbold, selvom det er på et kæmpe amatørbasis. Så det er meget vemodigt, men omvendt så ved jeg, at det er den rigtige beslutning. Når jeg er i gang med at planlægge den næste halvsæson med træningskampe og træningstider, så kan jeg godt fornemme, at jeg bruger for meget tid på det.

56-årige Hasse Kuhn har været en del af fodboldverdenen i mange år, og mange beslutninger i hverdagen er blevet taget på baggrund af de forskellige fodboldjobs. Han arbejder som pædagog på en specialskole i Værløse, og nu vil den tidligere Lyngby-vikar gerne bruge mere tid med familien.

– I mange år har man kunnet få lov til at smutte, fordi man har været i fodboldverdenen i 30 år som træner på alle niveauer fra Serie 3 til Superligaen, så synes jeg faktisk, at jeg nu skal lade de andre smutte i ny og næ, så de kan komme hjem til deres familier. Derudover er jeg også blevet morfar, og det fylder også meget for mig, så nu kan man også sige ja til børnefødselsdage og konfirmationer. Det har jeg aldrig rigtig kunnet. Det har altid været planlagt ud fra mig, men nu synes jeg, at det må være slut.

Skal aldrig sige aldrig

Hasse Kuhn stoppede som træner i Skjold Birkerød i oktober 2018, og i forbindelse med stoppet sagde Kuhn dengang, at han nok var færdig med fodboldverdenen. Det viste sig dog ikke at være tilfældet, og derfor vil han ikke helt afvise, at man ser ham som en del af en fodboldklub i fremtiden.

– Den dør skal man aldrig nogensinde lukke. Da jeg stoppede i Birkerød som træner, der sagde jeg også, at der var det definitivt slut, og der havde jeg lige inden været så heldig at komme ind over amatørlandsholdet, som skulle havde den enkelte kamp, så tingene går så hurtigt i fodboldverdenen. Nu er der corona, folk bliver syge, og kampe bliver flyttet, så det kan være, at man pludselig står der igen. Det ved man aldrig, men lige nu må det være slut for denne gang, siger Hasse Kuhn til LigaBold.dk.

Hasse Kuhn har tidligere været træner i Lundtofte BK, Virum-Sorgenfri, HIK og Skjold Birkerød. Derudover var han vikar-træner i Superliga-klubben Lyngby i foråret 2002, da klubben gik konkurs og spillede med amatører i landets bedste række. I september 2018 stod han sammen med John ‘Faxe’ Jensen i spidsen for vikarlandsholdet i forbindelse med landskampen mod Slovakiet.

Allerød indtager tredjepladsen i Danmarksserien Pulje 2 med 16 point efter ni kampe. Det er to point færre end Ledøje-Smørum Fodbold i toppen af puljen.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]