3. Division

Hemmingsen har fået job: Interessen var stor

Carsten Hemmingsen – til højre – Foto – Robert Hierath

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Dalum IF har fået styr på trænersituationen, da 50-årige Carsten Hemmingsen efter efterårets kampe kommer til at være cheftræner for den fynske 3. divisionsklub.

Morten Christensen har siden september været cheftræner, men den kontrakt udløber ved årsskiftet.

Før Morten Christensen var Nicolai Friborg Johansen cheftræner for Dalum, men han valgte at sige op i august.

Carsten Hemmingsen har senest været cheftræner for Danmarksserie-mandskabet Odder, men han valgte at stoppe, da køretiden blandt andet var en hæmsko.

Den tidligere landsholdsspiller og Superliga-spiller siger til LigaBold.dk, at flere klubber har været ude med snøren for at sikre ham. Han har dog valgt Dalum, da han godt kan lide måden, som tingene bliver gjort på i klubben.

– Dalum er jo et divisionshold, og klubben har været med i divisionerne i mange år. Det har altid tiltalt mig, og jeg trænede dem også for 16 år siden, inden de slog sig sammen til FC Fyn. Jeg har haft lyst til at komme tilbage, siger Carsten Hemmingsen til LigaBold.dk.

Har du mærket stor interesse?

– Inden jeg tog til Odder, var der ikke det store, men her synes jeg, at der var været rigtig meget. Jeg snakkede med nogen i lang tid om et projekt, som lød rigtig spændende, og det har jeg arbejdet på i et år for at se, om det kunne lykkes, men jeg kunne ikke rigtig vente mere, da min kontrakt udløber til januar. Så skulle jeg have stået til januar, hvor der ikke rigtig havde været noget.

– Da Dalum så kom på banen, og jeg snakkede med dem, så var jeg ikke i tvivl om, at det skulle være Dalum med den måde, som de gør tingene på.

Når du siger meget interesse. Hvor mange klubber snakker vi om?

– Der har været en fire-fem stykker, der har henvendt sig.

Hvilket niveau?

– Der har været en forespørgsel på over Dalums niveau, og så har der været lidt på Dalums niveau og lidt under også.

Glæder sig

Carsten Hemmingsen siger, at han har været i dialog med Dalum i et godt stykke tid, men tingene er faldet på plads nu.

For den tidligere OB- og FC København-spiller er det en stor glæde at være tilbage som divisionstræner. Han har tidligere været cheftræner i Middelfart i 2. division.

– Jeg glæder mig helt vildt. Jeg tror på de evner, som jeg har, og jeg synes, at jeg er dygtig nok, og jeg synes, at jeg med de resultater, som jeg har vist, har været berettiget til at træne i divisionerne. Nu handler det om, at jeg skal vise det, og at jeg er tilbage, og hvad jeg står for og få et hold til at udvikle og fortsætte den udvikling, som de har gang i, siger Carsten Hemmingsen til LigaBold.dk.

Hemmingsen afleverede sit nu tidligere mandskab Odder på en førsteplads i Danmarksserien Pulje 4 med 31 point efter efterårets 14 kampe. Hemmingsens nye hold indtager lige nu en sjetteplads med 22 point efter 16 kampe.

Carsten Hemmingsen har skrevet en toårig kontrakt med Dalum.