2. Division

Hillerød-profil med SL-erfaring drager til USA

Nicolas Willumsen – Foto – Hillerød Fodbold

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

Nicolas Hald Willumsen har tidligere været en del af FC Nordsjælland og Lyngby Boldklub som ungdomsspiller, og som senior fik han blandt andet debut i Superligaen for FC Helsingør som blot 17-årig.

I sommeren 2020 skiftede Willumsen til Hillerød Fodbold, hvor han har været fast mand, men nu venter der et eventyr for den 20-årige angriber.

Nicolas Hald Willumsen siger til LigaBold.dk, at han rejser til USA for at læse på college og spille fodbold. Han glæder sig meget til at prøve sig af i et noget andet miljø, end han har været vant til.

– Det kom i stand på den måde, at før jeg var i Hillerød, var jeg på kontrakt i Helsingør, og da jeg valgte at ophæve den, så stod jeg lidt og trådte vande i noget tid.

– Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle, og så faldt det på plads, at jeg skulle spille i Hillerød i 2. division i et års tid, men undervejs i den proces, så har jeg tænkt over, hvad fremtiden skulle bringe sådan ‘for real’, og så kom den her mulighed for at komme til USA og kombinere det med at spille fodbold på højt niveau og tage en uddannelse.

– Det, syntes jeg, lød interessant, og jeg begyndte egentlig at tage det mere seriøst ved at snakke med nogle agenter, der rekrutterer spillerne derover, og den vej igennem fik vi arrangeret noget superfedt. Jeg har snakket med forskellige trænere på nogle forskellige skoler, og det var på den måde, at det blev stablet på benene, siger Nicolas Hald Willumsen til LigaBold.dk.

Godt indtryk

Angriberen skal læse ‘Business Administration’ på California State Fullerton, der er beliggende lidt uden for Los Angeles. Han synes, at universitetet havde den bedste pakke til ham, og Willumsen har fået et rigtig godt indtryk.

– Nu vidste jeg jo ikke så meget om college-verdenen. Jeg anede faktisk ingen ting. Jeg synes bare, at det lød interessant, og jeg har snakket med en masse forskellige skoler, så det eneste, som jeg kunne gå ud fra, var lokation. Jeg synes, at det kunne være fedt at bo i Californien, da det er et fedt sted. Det var også fordi, trænerne på skolen lød supercool, og de havde nogle fede visioner med klubben.

– De fortalte om, hvordan de spiller. De spiller på en måde, der passer perfekt ind i mit spil, og det lød bare som et perfekt match, da jeg har haft mange samtaler med dem. Det virker som et supercool setup derovre, og der er en superfed energi i truppen, så det var egentlig derfor, at valget faldt på Fullerton.

Forventer hård træning

Collegeopholdet tager fire år, og angriberen rejser til USA om en måneds tid. Willumsen regner med, at det bliver et rigtig godt ophold, men han tror også, at det bliver hårdt på fodboldbanen.

– Det er noget helt nyt. At spille fodbold i USA er en del anderledes end i Danmark, men mine forventninger er, at det bliver hårdt. Ud fra, hvad jeg har hørt, så skulle det være hårdt fysisk med meget fysisk træning og mange træninger om ugen, så det er egentlig det, som jeg forventer.

– Jeg forventer også, at det er et professionelt miljø, superprofessionelt setup og nogle gode faciliteter, så at alle de ting bare spiller. Jeg ser frem til at teste mig selv af i forhold til, hvad jeg har været vant til i Danmark.

Hvordan tror du, at det bliver niveaumæssigt?

– Niveauet er det måske lidt anderledes i USA, og det er måske et lille step ned niveaumæssigt i forhold til, hvad jeg har været vant til. Det er jo trods alt collegefodbold, men i de seneste år har fodbolden i USA udviklet sig enormt meget, så jeg forventer stadig et superhøjt niveau, men det er måske et lille step ned. Nu er jeg endt på en dygtig skole, en top 50-skole i hele USA, så jeg tror, at niveauet på holdet og hos vores modstandere er superfint, siger Nicolas Hald Willumsen til LigaBold.dk.

I seneste sæson spillede angriberen 25 kampe for Hillerød Fodbold i 2. division, og her blev til to mål og tre assists.