Danmarksserien Pulje 4

Horsens tilbød sig: FCM-talent tog til DS-klub

Tobias Damtoft – Foto – Privat

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

19-årige Tobias Damtoft er netop skiftet til Danmarksserie-klubben Holstebro Boldklub efter flere år i FC Midtjylland, hvor han spillede på klubbens ungdomshold.

Den unge back havde dog flere bejlere, og Damtoft siger til LigaBold.dk, at 1. divisionsklubben AC Horsens havde inviteret ham til prøvetræning. Det gik godt, indtil backen blev skadet, og en mulig aftale løb ud i sandet.

Hvordan var dialogen med Horsens. Var Horsens interesseret i at tilknytte dig?

– Ja, det lød i hvert fald sådan. Jeg ved nede at træne hos dem de tre første dage, og så fik jeg en skade, som holdt mig ude resten af tiden. Så blev vi enige om, at det ikke skulle være denne her gang, siger Tobias Damtoft til LigaBold.dk.

Så Horsens var interesseret i dig, men skaden gjorde, at det ikke blev til noget?

– Ja, men jeg ved selvfølgelig ikke, om jeg ville have fået en kontrakt eller noget, men jeg følte i hvert fald, at de (Horsens, red.) var interesserede i mig.

Har der været andre interesserede klubber inde i billedet?

– Ja, der har været nogle snakke, men der har ikke været noget konkret.

Nu skal den hurtige back hjælpe Holstebro Boldklub med at spille sig tilbage i divisionerne, men Damtoft vil også gerne prøve sig af på et højere niveau, efter at det ikke blev til et skifte til Horsens for Damtoft.

Backen har dog ikke travlt.

– Ja, det vil man selvfølgelig altid, men lige nu fokuserer jeg bare på Holstebro og min egen krop, siger Tobias Damtoft til LigaBold.dk.

Den hurtige back har sagt til LigaBold.dk, at han tidligere har revet lysken over, og backen har også haft flere overbelastningsskader. Skaden under Horsens-opholdet skete efter sprint. 

Tobias Damtoft spillede både kampe for FC Midtjyllands U19-hold i U19 Ligaen og UEFA Youth League i løbet af sin tid i Herning-klubben. I den seneste sæson blev det til ni kampe for FC Midtjyllands U19-hold i U19 Ligaen.

Backen er noteret for to U16-landskampe, ti U17-landskampe og én U18-landskamp for Danmark.

[TheChamp-FB-Comments language="da_DK"]