Sjællandsserien Pulje 1

Hurtig seriespiller: Kan godt blive stor i USA

FC Rudersdal-holdfoto – Mads-Emil Røstbjærg – nummer to fra venstre på bagerste række – Foto – FC Rudersdal

Af Anders Jensen, redaktør på LigaBold.dk

18-årige Mads-Emil Røstbjærg huserer normalt i Sjællandsserien for FC Rudersdal, og han bliver kaldt for ‘Den danske Vardy’ og har tidligere været en del af FC Nordsjælland.

Den unge og hurtige angriber har dog større tanker om sig selv end at spille seriefodbold.

FC Rudersdal-spilleren siger til LigaBold.dk, at han i sommer fik forskellige tilbud, hvor han specielt blev lokket af at komme på college i USA.

– Jeg fik et tilbud fra Danmarksserien, da sæsonen startede, men der takkede jeg pænt nej tak. Jeg ville gerne gøre 3. g færdig her i år, og så kan jeg fokusere på fodbold næste år. Der har været stor interesse her i efteråret, og jeg er faktisk også blevet kontaktet af nogle fra USA, der gerne vil have mig på college, siger Mads-Emil Røstbjærg til LigaBold.dk.

Så du overvejer at tage til USA?

– Ja, bestemt. Det ville være en rigtig god mulighed for at kombinere skole og fodbold, og der er så mange muligheder derovre. Der er flere forskellige colleges, og det er et bureau, som har kontaktet mig, og de har 300-400 colleges, så jeg vil helt sikkert kunne finde det perfekte match til mig, siger Røstbjærg og tilføjer, at det fungerer således, at der oprettes en profil til ham, hvorefter han kan komme i kontakt med forskellige trænere og colleges, der er interesserede.

Den unge Sjællandsserie-spiller tror, at han kan få stor succes i USA.

– Det, tror jeg, ville spille ret godt sammen (at han er hurtig, red.), fordi det er meget fysisk og direkte på mange punkter. Det vil passe perfekt til mig. Jeg tror virkelig, at jeg kunne blive stor derovre (USA, red.), hvis jeg gør det godt, og jeg bliver ved med at spille, som jeg gør for tiden.

Vil holde muligheder åbne

Han har dog ikke fast besluttet sig på, om han drager til USA.

– Lige nu vil jeg gerne have, at mulighederne er åbne, for hvis det rigtige tilbud kommer, så vil jeg helt sikkert tage det op at vende. Det er et meget stort spring at tage derover (til USA, red.) og tage væk fra familien og det hele. Hvis jeg kunne blive herhjemme, vil jeg gøre det i mit sabbatår, og hvis det bliver rigtig godt med fodbolden, så kan jeg vælge at gå den vej.

Hvad er dit mål?

– Jeg ser mig gerne inden for de kommende tre år og gerne før, at jeg minimum er i 2. division, hvis jeg arbejder, som jeg gør nu. Det er et helt klart mål, i hvert fald 2. division og gerne højere, siger Mads-Emil Røstbjærg til LigaBold.dk.

I efteråret blev det til 11 kampe for FC Rudersdal for angriberen.