Københavnsserien

HUSUM-SPILLER: VI HAR IKKE GLEMT PI FODBOLD OG DERES LØGNE OM OS

Foto: Husum Boldklub

Turneringstarten nærmer sig – hvordan føler du Mikkel Holtsø, at jeres opstart er forløbet? Samt hvordan vil du beskrive spillernes motivation og intensitet i opstarten?
Vi startede ud ultimo januar med en kort opstartsturnering bestående af 3 kampe på en uges tid. Her spillede vi blandt andet 4-4 mod Brønshøjs 2. divisions drenge, som nok på dagen havde regnet at skulle møde 14 mand fra Husum, der kom direkte med 5C fra Lord Nilsson. Bortset fra det har fremmødet og intensiteten til træning været over middel, hvilket naturligvis vil sige at der er plads til forbedring for at nå derop hvor vi gerne vil være. Man kan lidt sammenligne det med når man som mand står i det kolde fællesbad på roskildefestivalen, stemningen er god, man har måske fået lidt at drikke, man er omgivet af skønne kvinder, men når man kigger ned af sig selv, så mangler der lige det sidste. For at sætte det i ramme, så har vi i Husum, på trods af et manglende klubhus, et fremragende sammenhold, en sund kultur, en helvedes masse gode fodboldspillere, og det eneste der mangler her er lidt form og blod på tanden. Vi er dog stadigt fortrøstningsfulde, og når turneringskampene nærmer sig og folk kan lugte point, så er vi klar!

Er I blevet ramt af skader som følge af jeres opstartsprogram? Samt hvordan vil du Mads Degel beskrive jeres generelle formmæssige niveau på nuværende tidspunkt?
Umiddelbart er vi ikke ramt af de helt store skader, men vi har i sidste kamp haft et par stykker der er gået ud med et baglår der driller lidt. Men det er vist også det. Vi startede med en bibtest på første træning og det var en okay indikator af at det ikke så helt slemt ud. Som en del af det nye trænerteam, har vi også fået tilknyttet en fysisk træner, så når forbedringen skal måles med endnu en bibtest inden sæsonen starter, så er der helt sikkert fremskridt at spore. Formen er så småt ved at være acceptabel hos alle mand, men vi skal også huske at der venter mange kampe og vi skal ikke være på 100% før vi står på Bornholm til første kamp.

Her hvor der er nogle uger til turneringsstart, hvor føler du Kristian Dines som assistenttræner, så I trænger til den største ”finpudsning”? 
Fokus fra det nye trænerteamet har fra start været at ændre vores udtryk, når det er os der giver 1,45 på Oddset. Altså når vi skal skabe kampene, skal vi finde nogle løsninger på hvordan kampene håndteres. Groft skal vi være bedre til at skabe kampe mod et dybtliggende hold. Vi skal som hold være mere afklaret, når vi har bolden og skabe tryghed i spillet med bolden.

Hvad er klubbens målsætning i henhold til forårssæsonen? Samt hvad mener du Andreas Ohmann personligt, der skal til for at I kan opfylde denne? Hvilket personligt mål har du til forårssæsonen?
Nu ved jeg ærligt talt ikke hvad klubbens målsætning er i henhold til forårssæsonen. Men fra både spillerne og trænernes side må det klare mål være oprykning til Danmarksserien. Nu står vi selv som oprykkere til københavnerserien, så måske det er en smule naivt at tro, at vi bare skal direkte videre med det samme. Dog sidder man, med baggrund på efterårssæsonen, med følelsen af, at der ikke er et hold som er klart bedre end os. På dagen kan vi slå alle hold i rækken, og derfor må det klare mål også være oprykning. Nu har jeg personligt mest gjort mig på 2. holdet i efterårssæsonen, hvor vi også har leget med i toppen af serie 1 for 2. hold i Københavns området. Her er der ikke mange hold, hvis 1. hold ikke gør sig i Danmarksserien eller højere. Så fundamentet til oprykning for 1. holdet ligger der også. Så kan man begynde at diskutere hvad et trænerskifte gør ved konstellationen i Husum. Her vil jeg umiddelbart sige, at det ikke gør den store forskel. Det er vores tidligere 2. holdstræner der tiltræder som 1. holdstræner og han har på baggrund af klubbens, spillernes og også et tæt bånd til den tidligere træner været klar over klubbens målsætning omkring Danmarksserien i 22. Men hvorfor ikke allerede nu? Med hensyn til egen målsætning til forårssæsonen må det være, at hjælpe mest muligt til, der hvor der er brug for det. På baggrund af spillersamtale, tegner det sig umiddelbart for fortsættelse på 2. holdet. Men jeg klør på, og så må vi se hvor det bærer hen ad.

Har I så fået nye spillere til klubben, eller ved du Josef Moussa der er nogle nye på vej og hvis ja hvad er dine forventninger til de nye spillere?
Vi har fået 2 nye spillere til klubben, som begge 2 har har en masse rutine og en masse divisions Kampe i bagagen.

Vores forventninger til dem er nok at de bruger deres erfaring og rutine de har til at gøre vores hold så komplet som overhovedet muligt!

Hvis du Mikkel Howalt ser på jeres kampprogram til forårssæsonen, hvilken kamp glæder du dig så mest til og hvorfor ser du specielt frem til denne kamp?
Der er efterhånden en del kampe jeg glæder mit i KBU regi. Bornholmer kampene er altid sjove og der starter vi jo ud, vi har ikke været så heldige med resultaterne derovre, men jeg er fortrøstningsfuld, og så er det altid sjovt med en fuld tribune, god stemning og selvfølgelig busturen retur. KB er også sjove kampe, de er ofte målrige og så bliver der givet og taget, tacklingerne synger højere end vores fans og der virker til at være en fin respekt holdene imellem, før og efter kampene, ikke under. Til sidst er det jo altid sjovt at dele øretæver ud til PI, vi har stadig ikke lagt overfaldet fra deres tilskuere på vores spiller bag os, og heller ikke klubbens løgne om det. En meget lidt sympatisk klub, på trods af de repræsenterer noget der bør være det.