Hvorfor fodbold er den største sport i verden

football-1274661_960_720

Man ved ikke præcist hvor mange mennesker i verden der følger med i fodbold, men det anslås at være mere end 3.5 milliarder mennesker, altså over halvdelen af hele jordens befolkning. Ser man eksempelvis på antallet af sports relaterede søgninger på Google, topper fodbold da også listen, og den populære sport har faktisk lige så mange søgehits som cricket, basketball, golf,amerikansk fodbold og baseball tilsammen.

Der er mange årsager til at netop fodbold er verdens mest populære sport. I dag vil vi gennemgå nogle af de største grunde, og vi vil tage et kig på nogle af verdens mest populære klubber og fodboldspillere som sporten har affødt gennem tiderne.

Og netop fodboldspillere har også opnået berømmelse ud over alle grænser på grund af sporten bliver set af så mange mennesker alle steder på kloden. De største stjerner har også samarbejder med de førende mærker, eksempelvis Adidas der laver sportstøj og fodboldsko, eller PokerStars, et af verdens største poker navne, og de har sågar samarbejdet med andre sportsbegivenheder, eksempelvis inden for motorcykel eller tennis.

1. Det er let at komme igang

Nok en af de største årsager til fodbold er så stor en sport i hele verden må siges at være den lave pris for at kunne komme i gang. Med golf skal man eksempelvis købe dyre køller, og man skal leje tid på en bane for at kunne spille. For at kunne træne fodbold skal man bare have en bold, man behøver ikke engang specielt tøj eller sko for at kunne forbedre sine evner eller have det sjovt med vennerne. Dette gør sig især gældende i en række lande der måske ellers ikke har de bedste faciliteter. En bold kan man spille med på grus, is, græs eller selv i mudder. Man kan derfor øve sig uanset vejret, og det koster ikke alverden at erstatte en punkteret bold.

2. De fleste kan forstå reglerne på kort tid

Det er heller ikke verdens sværeste spil at forstå. Godt nok er der specielle regler som off side eller golden goal, men når det kommer til at introducere nye tilskuere og fans til fodboldens verden kræver det ikke en høj intelligens eller flere dage med hovedet i regel bøgerne. Det betyder også at børn helt nede i en 4-5 års alderen kan begynde at spille på lilleput hold eller træne i at drible hjemme i baghaven.

Team, Grass, Cheer, Field, Game, Sport, Young, Happy

3. Fodbold er et holdspil

Mange af de mest populære sportsgrene i verden er baseret på klubber og hold, og også her har fodbold en fordel. Da der skal 11 spillere til at danne et hold, samt reserver, trænere og managers bliver mange mennesker involveret i en klub, og fodbold har derfor direkte indflydelse på manges arbejdspladser, fritidsaktiviteter og dagligdag. Sammenlignet med andre sportsgrene har mange lokale klubber også en positiv indflydelse på lokalsamfundet.

4. Der er mange penge involveret

Tænder man for sit TV og zapper rundt på kanalerne, finder man næsten med garanti altid en fodboldkamp der spilles. Der er mange penge i fodbold, ikke kun for spillerne, men også for annoncører der gerne vil sprede deres budskab, og der findes direktører såvel som butiksansatte og studenter der alle følger med i fodbold, så virksomheder rammer en bred målgruppe ved at sponsorere et hold eller betale for en tv reklame midt i en landskamp.

5. Loyale fans og tilhængere

Noget der kan være lidt sværere at forklare er forholdet mellem de loyale fans og deres klubber eller favorit spillere. Når deres hold vinder en vigtig sejr, eller taber i pokal opgøret kan man ofte mærke det på folks personlighed i dagene derefter. Når en spiller scorer et hattrick bliver mange fans næsten ligeså stolte som hvis det var dem selv der havde scoret. Dette er en del af fodboldens magi. Sporten kan som næsten ingen andre sportsgrene i verden samle folk fra alle aldersgrupper og sociale omstændigheder. Når det lokale hold spiller står alle og hepper eller græder når deres hold og spillere præsterer på græsplænen.

Konklusion

Det var kort om hvorfor fodbolden kan noget de andre sportsgrene ikke helt kan. Vi forsøger ikke at sige andre sportsgrene ikke er populære, blot at fodbold rangerer som den klare vinder når man kigger på hele verden og antal tilskuere eller ren popularitet i forhold til penge der bruges på fodboldspilleres lønninger eller annoncer og sponsorater.